Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mikä on tämän ruisleivän nimi tai tyyppi? Ja ohjeet sen tekemiseen?

Vierailija
27.07.2020 |

Lapsuudessani 70- luvulla naapurin mummo teki ruisleipää, joka oli täysin litteä. Siis vielä litteämpi kuin kaupoissa myytävät varrasleivät ja jälkiuunileivät. Mummon tekemä leipä oli ruokalautasen kokoinen ja n. 2 cm paksu. Itse leipä oli todella tiivis ja paistettaessa siihen tuli 1mm paksu kuori, joka hieman irtoili itse leivästä. Leipää ei leikattu sivuttaissuunnassa vaan päältä päin, joilloin siitä tuli sellaisia pitkiä soiroja syötäväksi. Ja niihin uunilämpimiin viipaleisiin kun laittoi oikeaa voita päälle sulamaan, niin..... =)

Onkohan tuo joku itä-suomalainen leipä ja mistä siihen resepti?

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 |
27.07.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kohta röpöttää - leipänen? Oisko? :))))))

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla