Pakasteissa jäähileitä, Voiko Syädä?
Esim. poronkäristys. Ei ole ollut liian pitkään. Pakkauksessa päivämäärät keväälle 2021.
Kommentit (21)
Voi. Sitä jäähilettämuodostuu, kun pakastinta availlaan ja suljetaan.
Ovat päässeet pilaantumaan jäätymällä.
Se on vain pakastekuivattua poronkäristystä.
Helposti voi. Ne hileet ovat vain yksi jään muoto.
Miksi sitä hilettä on jossain ruuissa ihan älyttömästi. Mulla oli ristikkoperunoita pakkasessa ollut pitkään ja avasin pussin niin sitä jäätä oli varmaan yhtä paljon kuin itse tavaraa. Yritin niitä paistaa mutta vetiseksi löllöksi jäivät.
Ei ilman sulattamista ja kypsentämistä.
Vierailija kirjoitti:
Miksi sitä hilettä on jossain ruuissa ihan älyttömästi. Mulla oli ristikkoperunoita pakkasessa ollut pitkään ja avasin pussin niin sitä jäätä oli varmaan yhtä paljon kuin itse tavaraa. Yritin niitä paistaa mutta vetiseksi löllöksi jäivät.
Paistoit liian vähässä lämmössä tai liian vähän aikaa. Lisäksi et varmaankaan rapsinut hileitä pois ennen paistoa. Tuotteen kylmäketju ei ole ollut tasainen (välillä vähän lämmennyt, pakastunut uudelleen jne.), siksi muodostunut paljon hilettä.
Vierailija kirjoitti:
Miksi sitä hilettä on jossain ruuissa ihan älyttömästi. Mulla oli ristikkoperunoita pakkasessa ollut pitkään ja avasin pussin niin sitä jäätä oli varmaan yhtä paljon kuin itse tavaraa. Yritin niitä paistaa mutta vetiseksi löllöksi jäivät.
Mietin samaa! Mulla on kahden eri merkin parsakaalia pakkasessa, toisessa pussissa järkyttävästi hilettä. Ostettu samoihin aikoihin.
Vierailija kirjoitti:
Miksi sitä hilettä on jossain ruuissa ihan älyttömästi. Mulla oli ristikkoperunoita pakkasessa ollut pitkään ja avasin pussin niin sitä jäätä oli varmaan yhtä paljon kuin itse tavaraa. Yritin niitä paistaa mutta vetiseksi löllöksi jäivät.
Sen verran siinä ruoassa on vettä. Mitä kauemmin pidät pakkasessa sitä enemmän sitä vettä tihkuu ulos jäisenä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi sitä hilettä on jossain ruuissa ihan älyttömästi. Mulla oli ristikkoperunoita pakkasessa ollut pitkään ja avasin pussin niin sitä jäätä oli varmaan yhtä paljon kuin itse tavaraa. Yritin niitä paistaa mutta vetiseksi löllöksi jäivät.
Sen verran siinä ruoassa on vettä. Mitä kauemmin pidät pakkasessa sitä enemmän sitä vettä tihkuu ulos jäisenä.
Tai sitten ei. Esim. mustikat ovat minulla olleet tasan saman verran pakkasessa (pakastin kaikki kerralla viime kesänä). Osassa enemmän hilettä kuin toisissa. Vesipitoisuudessa ei voi suurta eroa olla, kun aika tasakokoista marjaa. Ja miten se vesi sieltä kuoren läpi edes tihkuisi, kun koko marja on umpijäässä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi sitä hilettä on jossain ruuissa ihan älyttömästi. Mulla oli ristikkoperunoita pakkasessa ollut pitkään ja avasin pussin niin sitä jäätä oli varmaan yhtä paljon kuin itse tavaraa. Yritin niitä paistaa mutta vetiseksi löllöksi jäivät.
Sen verran siinä ruoassa on vettä. Mitä kauemmin pidät pakkasessa sitä enemmän sitä vettä tihkuu ulos jäisenä.
Tai sitten ei. Esim. mustikat ovat minulla olleet tasan saman verran pakkasessa (pakastin kaikki kerralla viime kesänä). Osassa enemmän hilettä kuin toisissa. Vesipitoisuudessa ei voi suurta eroa olla, kun aika tasakokoista marjaa. Ja miten se vesi sieltä kuoren läpi edes tihkuisi, kun koko marja on umpijäässä?
Hile pakasteisiin muodostuu ilmankosteudesta. Jos tuote on ollut kuuma kun on pakastettu (joskus käy teollisten pakasteiden kanssa), on sen pakkauksen sisällä ollut ilma saanut tuotteesta itsestään vesihöyryä, joka on sitten jäätynyt kiteiksi. Jos tuote on itselläsi kaupasta kotiin kuljetuksen aikana päässyt lämpenemään (ei siis sulamaan välttämättä), on hileen muodostus myös hyvin yleistä.
Jäähileet ovat vain vettä, eivät ole vaarallisia. Jos häiritsee, rapsuta pois ennen tuotteen käyttöä (esim. jäätelö). Kuumennettavissa tuotteissa ota huomioon että vesi vaatii lämmetäkseen huomattavan määrän energiaa, joten jäähileiden sulaminen ja sitten höyrystyminen vaativat lämmityksessä energiaa joka on pois itse ruuan lämmityksestä, joten jäähileinen ruoka voi tarvita pidemmän lämmitysajan kuin hileetön.
JOS PAKASTE ON PÄÄSSYT SULAMAAN VÄLILLÄ JA ON SITTEN JÄÄTYNYT UUDESTAAN, JÄÄHILETTÄ EI VÄLTTÄMÄTTÄ NÄY, MUTTA TUOTE VOI SILTI OLLA TERVEYDELLE VAARALLINEN, siksi sulanut pakaste pitäisi käyttää samantien.
Suosittelen hankkimaan sellaisen pari euroa maksavan kylmäkassin (muovia, taipuisaa, voi olla metallin värinen ulkoa tai sisältä), jossa pakasteet säilyvät jäässä kaupasta kotiin. Niitä yleensä löytyy ainakin automarkettien pakasteosastoilta. Käytän sellaista itse kun autottomana se kotimatka voi kestää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi sitä hilettä on jossain ruuissa ihan älyttömästi. Mulla oli ristikkoperunoita pakkasessa ollut pitkään ja avasin pussin niin sitä jäätä oli varmaan yhtä paljon kuin itse tavaraa. Yritin niitä paistaa mutta vetiseksi löllöksi jäivät.
Sen verran siinä ruoassa on vettä. Mitä kauemmin pidät pakkasessa sitä enemmän sitä vettä tihkuu ulos jäisenä.
Tai sitten ei. Esim. mustikat ovat minulla olleet tasan saman verran pakkasessa (pakastin kaikki kerralla viime kesänä). Osassa enemmän hilettä kuin toisissa. Vesipitoisuudessa ei voi suurta eroa olla, kun aika tasakokoista marjaa. Ja miten se vesi sieltä kuoren läpi edes tihkuisi, kun koko marja on umpijäässä?
Tuo on potaskaa. Mulla on pakkasessa 30-40 astetta pakkasta, jääkaappikin on melkein pakkasen puolella (on vain yksi säätö joka vaikuttaa molempiin ja tämä niin kylmällä ettei jääkaapissa tavarat jäädy kuin ainoastaan takaseinän lähellä) ja siitä huolimatta pakasteet on suurimmaksi osaksi pilalla koko ajan.
Valitin asiasta joskus vuokranantajalle ja jääkaappi-pakastin uusittiin. Ei auttanut juurikaan.
Säädä vähemmän pakkasta ,jos kerran jääkaapissakin on jäässä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi sitä hilettä on jossain ruuissa ihan älyttömästi. Mulla oli ristikkoperunoita pakkasessa ollut pitkään ja avasin pussin niin sitä jäätä oli varmaan yhtä paljon kuin itse tavaraa. Yritin niitä paistaa mutta vetiseksi löllöksi jäivät.
Sen verran siinä ruoassa on vettä. Mitä kauemmin pidät pakkasessa sitä enemmän sitä vettä tihkuu ulos jäisenä.
Tai sitten ei. Esim. mustikat ovat minulla olleet tasan saman verran pakkasessa (pakastin kaikki kerralla viime kesänä). Osassa enemmän hilettä kuin toisissa. Vesipitoisuudessa ei voi suurta eroa olla, kun aika tasakokoista marjaa. Ja miten se vesi sieltä kuoren läpi edes tihkuisi, kun koko marja on umpijäässä?
Osa on jäätynyt hitaammin, toiset nopeammin. Ne, jotka ovat jäätyneet hitaimmin, niissä on eniten hilettä.
En osaa sanoa HMM