Miten karjalanpiirakat tai oikestaan riisi, laitetaan tarjolle?
Eli meillä on itse tehtyjä riisipiirakoita tulossa juhliin, ovat nyt pakkasessa. Ajattelin ottaa ne sulamaan edellisenä iltana ja pursottaa munavoita päälle, mutta miten lämmitän ne? Mietin, että vetistyykö ne mikrossa tai tulevatko koviksi uunissa. Vieraita tulossa paljon, joten pursotustenkin olisi hyvä olla ennen tarjolle panoa jo valmiina, mutta ei kai munavoita voi lämmittää? Ainakaan pursotettua?
Kommentit (9)
Eikö olisi helpointa laittaa lämpimät piirakat tarjolle erikseen - vaikka liinalla vuoratussa korissa siten, että yksi liinankuolma jää peitteeksi. Sitten munavoi viereen erikseen tarjolle.
Uunissa lämmitys paras, mikro vetistää tosiaan. Laittaisin vaan piirakat erikseen ja viereen kulhon munavoita ja toisen tavallista voita, kaikki ei tykkä munavoista niin saa sitten valita ja minkä verran laittaa päällystä.
Jos valmiiksi koristelee niin kauniita saa munavoi + puolikas kirsikkatomaatti + persiljalehdykkä koristeilla.
Ok, ekana alan laittaa karjalanpiirakoita, että saan ne muiden kanssa tarjolle.
Se voi olla, että munavoi jää erilliseen kulhoon, kun vieraita on paljon ja mulla kiire, mutta olis vaan ollut tosi hyvä pursottaa ne valmiiksi, niin ihmisillä olis ollut paljon helpompi ottaa se piirakka vain lautaselle eikä alkaa "sotkemaan" munavoin kanssa.
ei sen piirakan tarvitse olla lämmin, huoneenlämpöinen riittää. Aika sähellykseltä kuulostaa jos yrittää pitää niitä lämpiminä jos vieraita tulee ja menee. Viimeviikon ylppäreissäkin tarjottiin kaupan piirakoita ja hyviä olivat.
Kuumat piirakat keoksi tarjoiluvadille ja liina päälle. Huoneenlämpöinen munavoi kulhoon siihen viereen.
On kait niissä piirakoissa kuoret, ei pelkkää riisiä?
Kiitos viesteistä. Taidan tosiaan laittaa ne piirakat uuniin ja sen jälkeen kauniin liinan alle pöydälle ja munavoi viereen. =)
Ehdottomasti piirakat erikseen tarjolle ja munavoi siihen viereen. Kaikki eivät kaipaa sitä munavoita piirakkansa päälle.
No mietipä mitä voille käy kun sitä lämmittää :-) Juu ensin lämmitys vaikka uunissa, sitten munavoi päälle. Ja mielellään vielä välissä jäähdytys, niin että karjalanpiirakat eivät ole kylmiä, mutta eivät myöskään niin kuumia, että se voi sulaa munavoista.