Seuraa 

Hei,pariviikkoisen vauvan silmien valkoiset osat ovat keltaiset. Siis ihan keltaiset, eivät vain vähän. Pitäisikö huolestua? Ajattelin huomenna soittaa kyllä neuvolaan, mutta tietääkö kukaan miksi ne ovat keltaiset? Toisessa silmässä on myös verenpurkaus.Kiitos!

Kommentit (6)

onko väsyneen oloinen? tuleeko pissiä riittävästi? jaksaako valvoa yhtään? päivystysasia jos bilirubiini on nousussa! sinuna soittaisin sairaalapäivystykseen enkä odottaisi huomiseen. vayuva voi tarvita valohoitoa.mom vierailulla ja kokemusta 2 kellastuneesta lapsesta

vauvan paino nousee. Meidän 1,5 viikkoisella vauvalla kanssa keltaiset valkuaiset, mutta neuvolassa sanoivat, että ei haittaa kun vauvan paino nousee normaalisti. Menee aikanaan ohi.makas+poikavauva 1,5 vk

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

vaan bilirubiinitasoista ikään verrattuna.Lääkärit osaavat kyllä pyytää verikoekisiin bilirubiinitason määrittämiseksi. Käsky käy todella herkästi jos vauva on unelias ja veltto.Nämä on sellaisia asioita että mieluummin " turha" soitto/käynti lääkärillä kuin oikeasti isot ongelmat.

..ja silmämunan valkuaiset kellertävät.Meille sanottiin samaa kuin edellisellä, jos paino jo nousemassa hyvin niin ei hätää. Meillä oli 152 tuo bi.arvo sairaalasta lähtiessä ja hälytysrajahan on 295 ja siitä ylöspäin.

Koko iho alkaa kellastua huomattavasti jos olisi jotain hälyyttävää. Ajan kanssa ne tosiaan hälvenee kyllä -> näin meille neuvolasta ja Jorvin lastenlääkärin suusta!!Meillä ainakin syö hyvin ja on hereillä sen mitä tuon ikäinen vasta on, eli ei juurikaan paljoa.

edellisillä on ollut aika pitkä matka siihen hälyrajaan, mutta jos lapsi selvästi alkaa kellastua enemmän niin on tosiaan parempi ottaa ne labrat, eikä vaan tuudittautua siihen että kun vauvapalstalla on jollain lapsella ollut ok niin sitten on meilläkin.ammattihenkilökunta osaa arvioida sen keltaisuuden asteen, vauvan velttouden ja tarkistaa ne arvot.meillä molemmat lapset ovat olleet keltaisia. eka oli valohoidossa viikon. toisella meni reilusti toista viikkoa ja verensiirto lähellä- ja huom _vaikka_ paino oli nousussa.

Vauva oli viikon ikäisenä neuvolassa keltainen mutta muuttui punaiseksi kun vähän nosteli ja jumppasi. Neuvolan th:n mielestä ei ollut huolta. Enpä osannut arvata, että silmien keltaisuus liittyy ihon keltaisuuteen.Hyvin pissaa eikä ole veltto, joten illalla ei lähdetty päivytykseen. Toki kovasti sitä mietin... Käytiin sitten aamulla labrassa. Toivottavasti kaikki on kuitenkin kunnossa, huomenna saan tulokset.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla