Edullinen ruoka on huonolaatuista
Mitäs penninvenyttäjämammat on tästä mieltä?
Suomalaista ruoan ostajaa vedätetään mennen tullen. Meille myydään lisäaineilla pumpattua ruokaa, joka on oikeasti ihan muuta kuin mitä sen sanotaan olevan. .....Ruokateollisuuden mukaan syy on meissä itsessämme; saamme sitä mitä haluamme. Miksi me suostumme syömään tällaista roskaa? Lääkäri varoittaa, että laaduton ruoka on haitallista jopa aivoille – erityisesti lapsilla.
Mielikuva Suomessa syömämme ruoan luotettavuudesta, puhtaudesta ja turvallisuudesta on alkanut rapautua ralliautoa nopeammin.
Suuri kysymys kuuluukin, miksi meille syötetään sontaa? Ja vielä suurempi, miksi me suostumme syömään sitä?
Lääkäri: Lisäaineista aivovaurioita,
syöpää ja käytöshäiriöitä
Lääkäri Antti Heikkilä sanoo, että syömillämme ruoka-aineilla on iso merkitys ....
Heikkilän mielestä on masentavaa, kuinka moni ihminen valitsee ruokansa terveellisyyden sijaan pelkästään tarjouksen perusteella.
Hän sanoo, että yksi helppo tapa välttää huonoja raaka-aineita tai ylimääräisiä lisäaineita on valita ostoskoriinsa luomutuotteita ja syödä mahdollisimman käsittelemätöntä ruokaa.
– Ei ruoan tarvitse olla halpaa. Laadusta voi maksaa. Jokainen meistä voisi päivittäisillä ostoksillaan äänestää sen ruoan puolesta, jollaista haluamme syödä.
Saamme sitä, mistä
olemme valmiita maksamaan
Kuluttajatutkimuskeskuksessa viisi vuotta sitten tehty tutkimus puhuu karua kieltään. Sen mukaan suomalaiset kuluttajat pitävät ruoan ostopäätöstä tehdessään tärkeimpänä tuotteen herkullisuutta, terveellisyyttä ja edullisuutta. Lisäaineettomuutta pidettiin vasta kahdeksanneksi tärkeimpänä tekijänä
sen lisäksi, että olemme mitä syömme, myös saamme sitä mitä ostamme.
Kommentit (3)
Jooh. Nykyään ohitan lukematta kaikki jutut, joissa on haastateltu tuota huuhaa-Heikkilää.
Tuosta ei nyt oikein saa selvää, että mistä puhutaan. Tarkoittaako Heikkilä eineksiä vai raaka-aineita vai muita puolivalmiita tuotteita. Puhuuko hän suomalaisesta ruuasta tarkoittaen täällä myytävää ruokaa vai Suomessa tuotettua ruokaa ja jos jälkimmäistä, niin tarkoittaako elintarviketeollisuuden tuottamia tuotteita vai viljelijöiden tuottamia raaka-aineita.
Ei ole yhtään esimerkkiä siitä, että mitä se huono ruoka on. Joten tuollaista ympäripyöreää liirumlaarumia voi esittää ja sen voi jokainen lukija tulkita haluamallaan tavalla, koska Heikkilä ei oikeasti sano tuossa yhtään mitään.
Itsestähän se on kiinni, että minkämoista kaalia, porkkanaa, perunaa (perunasta toki ei Heikkilä pidä), sipulia, punajuuria (juu eivät sovi isommassa määrin pikkulapsille), lanttua, naurista, linssejä, papuja ostaa ja puurohiutaleita ostaa. Nämä ruoathan ovat edullisia.