Hakusessa paras pannukakku-resepti uunipellillä
Haluaisin tehdä mahdollisimman mehevää ja hyvää pannukakkua uunipellillä, mikä ei tarvitsisi oheen edes kermavaahtoa vaan voisi ihan vaan hillon kanssa syödä. Mikä on teidän paras resepti?
Kommentit (10)
Eikö rasvasta juuri se mehevyys tule..
Oisko vaikka "maailman paras pannukakku" -ohje?
Oon laittanu vähemmän sokeria ja silti älyttömän hyvää ja pidän uunissa kunnes se on silleen tumman ruskee ja kuplainen. Nam!
Ja ton maailman parhaan voi syödä ilman mitään, se on parasta kun ei tartte mitään päälle!
Kiitos! Oijoi, täytyy kohta aloittaa leipominen, johan alkaa tehdä mieli jo.
Ap
Vierailija kirjoitti:
https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/574/Maailman%20paras%20pannuka…
Tämä ohje mutta jätän sokerin pois ja laitan rasvamäärästä ehkä reilu puolet. Tajuttoman hyvää, kannattaa kokeilla myös vaahterasiirapin kanssa.
Tein kerran tismalleen ohjeen mukaan ja oli kyllä tosi rasvasta ja makeaa, mutta niin hyvää 😋 nykyään teen tuon vähemmällä sokerilla ja rasvalla.
4 kananmunaa
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Vähän sulatettua voita tai vaihtoehtoisesti muutama voi lastu pannan päälle uuniin laitettaessa.
Paista 225 asteessa noin puoli tuntia.
Minunkin ohje on maailman paras pannukakku, mutta mittasuhteet vähän erit:
8 dl maitoa (punaista)
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria (Reilu lusikallinen)
50 g sulatettua voita
Kuivat aineet sekoitetaan ensin keskenään, lopuksi voi. Uuni 225, tällä ei oo epäonnistunut ikinä.
Sikke Sumarin pannukakkuohje on hyvä. Löytyy netistä. Taikina on tosi ohutta, kuin pelkkää nestettä ja luulin, ettei voi onnistua, mutta se kohosi mahtaviksi kupliksi, jotka sai kivasti väriä ja makua pintaan.
Jos tykkää rapeareunaisista, joissa vähän paiston makua, kannattaa kokeilla.
https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/574/Maailman%20paras%20pannuka…
Tämä ohje mutta jätän sokerin pois ja laitan rasvamäärästä ehkä reilu puolet. Tajuttoman hyvää, kannattaa kokeilla myös vaahterasiirapin kanssa.