Millä korvaisin tonnikalan ruuanlaitossa?
Esim. helppo tonnikalapasta. Tonnikalan maku on ok, mutta söisin mieluummin jotain lähellä tuotettua, ei purkista tulevaa.
Kommentit (21)
Mikä tahansa valmiiksi kypsennetty kala. Jos et viitsi itse kypsentää, kaupasta löytyy kyllä vaihtoehtoja. Esim. lämminsavulohi.
Ei Suomen vesissä uiskentele mitään vastaavankaltaista. Sun pitää miettiä ruokalaji kerrallaan mikä mihinkin voisi sopia. Lohi/kirjolohi/nieriä tulee ekana mieleen pastaruuissa.
Jospa teet jotain muuta ruokaa kuin tonnikalapastaa.
Tee tonnikalapastan asemasta vaikka lohipastaa.
Lihatiskillä saa silakkafilettä, jos on pakko olla kalaa. Pastan voi aina tehdä erikseen.
Kotimaisia kalasäilykkeitä on vaikka kuinka. Ainakin järvikalasäilyke oli vastaavaa kuin tonnikala.
Broilerin maku on kai lähempänä tonnikalaa kuin muut kalalajit. Ja broileria saa luomuna, lähituotettuna jne.
Katso sellainen kuin järkisärki - sitä myydään lasipurkeissa ja on kotimaista.
Itse en syöttäisi kotimaista kalaa edes kissoille. Viljelty kala on hirveetä roskaa ja meri on täynnä raskasmetalleja.
Vierailija kirjoitti:
Katso sellainen kuin järkisärki - sitä myydään lasipurkeissa ja on kotimaista.
Mutta se on huonossa öljyssä.
Vierailija kirjoitti:
Kotimaisia kalasäilykkeitä on vaikka kuinka. Ainakin järvikalasäilyke oli vastaavaa kuin tonnikala.
Huonossa öljyssä.
Samaa öljyä se tonnikalasäilykekin on.
Tonnikalamaista toista kalaa ei oikein ole. Mutta esim muikusta saa tehtyä ihan hyvää muikkupastaa tomaattikastikepohjaan.
Ei rypsiöljyssä mitään vikaa ole.
Vierailija kirjoitti:
Samaa öljyä se tonnikalasäilykekin on.
Tonnikalamaista toista kalaa ei oikein ole. Mutta esim muikusta saa tehtyä ihan hyvää muikkupastaa tomaattikastikepohjaan.
Tonnikalaa saa vedessä ilman öljyjä.
Pielisen Kalan Luonnonkalasäilyke
Lähitonnikala