R-kioskit mittaa jo makkaroistakin lämpötiloja. On mennyt naurettavuuksiin valvonnan määrä Suomessa.
Käyn päivittäin asiakkaana R-kioskilla ja täytyy sanoa, että sääliksi käy kioskityöntekijöiden puolesta, kun näen, miten paljon he joutuvat nysväämään byrokratian lisääntymisen myötä Suomessa. Kiinnitin huomiota, miten myyjä työnsi grillissä paistuviin makkaroihin lämpömittaria kärjestä sisään. Myyjä totesi, että näin on nykyään toimittava ja kertoi kirjaavansa lämpötilat vielä erilliselle lomakkeelle. Kysyin, että onko grilli sitten niin miedolla lämmöllä ettei makkarat lämpene. Myyjä totesi, että grilli on kuuma, mutta näin valvira velvoittaa tekemään. Totesin lopuksi myyjälle, että minä en halua ainakaan ostaa makkaraa, jonka kärjestä on pistetty lämpömittari sisään, koska se on itsessään jo epähygieenistä. Täytyyhän teidän pystyä luottamaan grillin kykyyn ja paistoaikaan. Myyjä oli kanssani samaa mieltä, mutta totesi, että ohjeistus on tämä.
Kommentit (36)
Vierailija kirjoitti:
Ei niitä byrokratian vuoksi mitata vaan ihan muista syistä. Kaikki kahviotkin muuten mittaa kylmä- ja kuuma-altaiden lämpötiloja. Tai no, ainakin ne kahviot jotka arvostaa asiakkaidensa hengissäpysymistä ja sitä ettei bisnes kaadu ruokamyrkytyksen leviämiseen heidän kahviostaan.
Ei tuo ole sama asia. Kuuma-/kylmäaltaan lämpötilan mittaaminen on ymmärrettävää jos siinä säilytetään myytäviä tuotteita, mutta lämpötilojen raportoinnin makkaroista menee naurettavuuksiin. Ymmärrän, että uunin lämpötila voidaan tarkistaa ja on voitava luottaa paistoaikohin.
Vierailija kirjoitti:
Ei niitä byrokratian vuoksi mitata vaan ihan muista syistä. Kaikki kahviotkin muuten mittaa kylmä- ja kuuma-altaiden lämpötiloja. Tai no, ainakin ne kahviot jotka arvostaa asiakkaidensa hengissäpysymistä ja sitä ettei bisnes kaadu ruokamyrkytyksen leviämiseen heidän kahviostaan.
Höpsistä. Suomessa on ylitiöpäinen hygienia, mikä on jo johtanut bakteerikantojen köyhtymiseen. Asun itse puolet vuodesta ulkomailla ja harrastan katuruokakulttuuria enkä ole koskaan saanut katuoruoasta ruokamyrkytystä. Katuruokakulttuurissa ruoka paistetaan esim. Bangkokissa 33 asteen helteessä ja lihat myydään ulkosalla. Ei täyttäisi valviran vaatimuksia millään muotoa. Silti vain kerran olen saanut elämässäni ruokamyrkytyksen ja se oli Suomessa.
Kyllä esim pikaruokaravintoloissakin otetaan pihveistä ja nugeteista, maidosta yms lämpöjä. Tämä juurikin siitä syystä, että jos asiakkaille tulisikin ruokamyrkytyksen oireita, voitaisiin sulkea juurikin esim raaka liha pois laskuista.
Lisäksi lämpömittari ei ole epähygieeninen, sillä se desinfioidaan ennen kun sillä mitataan tuotteita.
Kyllä parempi olisi antaa makkaran pyöriä siinä grillissä kunnes myydään, ehkä tänään ehkä huomenna. Ensi viikolla voisi myydä retromakkana kovempaan hintaan.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä esim pikaruokaravintoloissakin otetaan pihveistä ja nugeteista, maidosta yms lämpöjä. Tämä juurikin siitä syystä, että jos asiakkaille tulisikin ruokamyrkytyksen oireita, voitaisiin sulkea juurikin esim raaka liha pois laskuista.
Lisäksi lämpömittari ei ole epähygieeninen, sillä se desinfioidaan ennen kun sillä mitataan tuotteita.
Mistä tiedät että desinfioidaan. Toiseksi en haluaisi desinfiointiainetta makkaraani piirunkaan vertaa. Ei liha säännöllisen kokoisissa makkaroissa ole raakaa, jos noudatetaan paistoaikoja. Turha niitä on mittailla enää.
Minun makkarastani ette ainakaan mittaa yhtään mitään !
Zinc
Suomi on monin tavoin sairas yhteiskunta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei niitä byrokratian vuoksi mitata vaan ihan muista syistä. Kaikki kahviotkin muuten mittaa kylmä- ja kuuma-altaiden lämpötiloja. Tai no, ainakin ne kahviot jotka arvostaa asiakkaidensa hengissäpysymistä ja sitä ettei bisnes kaadu ruokamyrkytyksen leviämiseen heidän kahviostaan.
Höpsistä. Suomessa on ylitiöpäinen hygienia, mikä on jo johtanut bakteerikantojen köyhtymiseen. Asun itse puolet vuodesta ulkomailla ja harrastan katuruokakulttuuria enkä ole koskaan saanut katuoruoasta ruokamyrkytystä. Katuruokakulttuurissa ruoka paistetaan esim. Bangkokissa 33 asteen helteessä ja lihat myydään ulkosalla. Ei täyttäisi valviran vaatimuksia millään muotoa. Silti vain kerran olen saanut elämässäni ruokamyrkytyksen ja se oli Suomessa.
noissa lämpimissä maissa matkustellessa kannattaa nimenmaan syötä grillattuja ruokia. pöpöt eivät pitä kuumista oloista. mitään salaatteja ei välttämättä kannata syötä kun kylmäketju voi olla tuntematon käsite.
Sillä Ärrän myyjällä on sen verran paljon hommia, ettei ehdi edes paistoaikoja kytätä! Ihan järkyttävä työpaikka, on valtava kuormitus päälle kun jokainen juttu keskeytyy kun uutta tehtävää tulee tilalle ja pitäisi pystyä pitämään työmuistissa samaan aikaan vessan pesu, kahvin keitto, makkaran ja pullien paisto, tupakoiden täyttö, kohta saapuvat pakasteet jotka on purettava heti etteivät sula, asiakkaan veikkaustilaukset jne...
Vierailija kirjoitti:
Sillä Ärrän myyjällä on sen verran paljon hommia, ettei ehdi edes paistoaikoja kytätä! Ihan järkyttävä työpaikka, on valtava kuormitus päälle kun jokainen juttu keskeytyy kun uutta tehtävää tulee tilalle ja pitäisi pystyä pitämään työmuistissa samaan aikaan vessan pesu, kahvin keitto, makkaran ja pullien paisto, tupakoiden täyttö, kohta saapuvat pakasteet jotka on purettava heti etteivät sula, asiakkaan veikkaustilaukset jne...
Eihän paistoaikoja tarvitse kytätä, kun makkarat pyörivät grillissä muutenkin paistoajan jälkeen myytävinä. Ne vain laitetaan paistumaan vartiksi ja kun saavat oikean värin, niin ovat myyntikunnossa. Ilmeisesti säätävät vain lämmöt paistoajan jälkeen vähän alaspäin.
Meillä koulutetaan yliopistoissa ja amk:ssa niin paljon ihmisiä, että makkaranlämmön mittaamisestakin väitellään tohtoriksi saakka. Kaikille virkamiehille pitää olla omat keksityt osa-alueet. Amkkien ja yliopistojen rahoitus perustuu siihen kuinka monta kappaletta valmistuu vuodessa, ei siihen mitä valmistuu. Ollaan kohta ihan kusessa näiden makkaroiden lämmönmittaajien kanssa, joita valmistuu se 5000 vuodessa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä esim pikaruokaravintoloissakin otetaan pihveistä ja nugeteista, maidosta yms lämpöjä. Tämä juurikin siitä syystä, että jos asiakkaille tulisikin ruokamyrkytyksen oireita, voitaisiin sulkea juurikin esim raaka liha pois laskuista.
Lisäksi lämpömittari ei ole epähygieeninen, sillä se desinfioidaan ennen kun sillä mitataan tuotteita.Mistä tiedät että desinfioidaan. Toiseksi en haluaisi desinfiointiainetta makkaraani piirunkaan vertaa. Ei liha säännöllisen kokoisissa makkaroissa ole raakaa, jos noudatetaan paistoaikoja. Turha niitä on mittailla enää.
Olen ollut itse töissä paikassa, jossa näitä lämpöjä mitataan. Meillä lämpötiloja otettiin tuotteista myös standardien vuoksi. Lihan piti olla juuri tietyn lämpötilojen välissä. Tällä varmistettiin, että liha ei ollut raakaa ja toisaalta myös se, ettei se ollut liian kypsää jolloin laatu olisi heikentynyt.
Vierailija kirjoitti:
Ei niitä byrokratian vuoksi mitata vaan ihan muista syistä. Kaikki kahviotkin muuten mittaa kylmä- ja kuuma-altaiden lämpötiloja. Tai no, ainakin ne kahviot jotka arvostaa asiakkaidensa hengissäpysymistä ja sitä ettei bisnes kaadu ruokamyrkytyksen leviämiseen heidän kahviostaan.
Kahvilassa mittäävät nykyään sekä mukin että kahvin lämpötilan ja kummastakin pitää tehdä oma lomake joka lähetetään Valviralle. Sellainen antennin näköinen härpäke joka tökkäävät kahviin ja odottavat kunnes mittari piipoaa ja ilmoittaa kahvin lömpötilan. Siitä syntyy iso kasa paperia kun miettii oikeasti montako kupillista joku kahvila myy erilaisia kahveja asiakkaille. Yrittäjä totesi että hänen on kohta palkattava työntekijä hoitamaan pyrogratiaa jotta hänelle itselleen jää aikaa tehdä töitä ja palvella kahvila-asiakkaita.
Ehkä haluat mieluummin salmonellan kioskikyrsistäsi. Monimutkaistuva yhteiskunta vaatii lisää säädöksiä, mutta kapitalisti haluaa purkaa ne, koska yrittäjiä ei kiinnosta sun terveytesi, vain raha.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei niitä byrokratian vuoksi mitata vaan ihan muista syistä. Kaikki kahviotkin muuten mittaa kylmä- ja kuuma-altaiden lämpötiloja. Tai no, ainakin ne kahviot jotka arvostaa asiakkaidensa hengissäpysymistä ja sitä ettei bisnes kaadu ruokamyrkytyksen leviämiseen heidän kahviostaan.
Kahvilassa mittäävät nykyään sekä mukin että kahvin lämpötilan ja kummastakin pitää tehdä oma lomake joka lähetetään Valviralle. Sellainen antennin näköinen härpäke joka tökkäävät kahviin ja odottavat kunnes mittari piipoaa ja ilmoittaa kahvin lömpötilan. Siitä syntyy iso kasa paperia kun miettii oikeasti montako kupillista joku kahvila myy erilaisia kahveja asiakkaille. Yrittäjä totesi että hänen on kohta palkattava työntekijä hoitamaan pyrogratiaa jotta hänelle itselleen jää aikaa tehdä töitä ja palvella kahvila-asiakkaita.
Jos yrittäjä välittäisi pätkääkään asiakkaista, hän tosiaankin palkkaisi työntekijän pitämään huolta siitä, että myytävä tuote on myyntikunnossa.
Vierailija kirjoitti:
Suomi on monin tavoin sairas yhteiskunta.
Joo, ja ne sairaudet johtuvat yrittäjien välinpitämättömyydestä lakeja ja säädöksiä kohtaan. Puhumattakaan siitä, miten suuryritykset kylvää suoraan myrkkyä kansalaisten kehoihin ja keuhkoihin.
Vierailija kirjoitti:
Ehkä haluat mieluummin salmonellan kioskikyrsistäsi. Monimutkaistuva yhteiskunta vaatii lisää säädöksiä, mutta kapitalisti haluaa purkaa ne, koska yrittäjiä ei kiinnosta sun terveytesi, vain raha.
Mitä sitten tehdään kahville joka on liian kuumaa tai liian kylmää? Kaadetaanko se viemäriin?
Hyi mä en söis niitä ärrän makkaroita, ties kuin kauan pyörineet siellä. Ällöttäviä, varsinkin ne pekonipäällysteiset.
Vierailija kirjoitti:
Hyi mä en söis niitä ärrän makkaroita, ties kuin kauan pyörineet siellä. Ällöttäviä, varsinkin ne pekonipäällysteiset.
Samaa on tullut mietittyä, että kuinkahan kauan noissa vitriinigrilleissä huoltiksilla ja kioskeissa ne makkarat oikein pyörivät.
Ei niitä byrokratian vuoksi mitata vaan ihan muista syistä. Kaikki kahviotkin muuten mittaa kylmä- ja kuuma-altaiden lämpötiloja. Tai no, ainakin ne kahviot jotka arvostaa asiakkaidensa hengissäpysymistä ja sitä ettei bisnes kaadu ruokamyrkytyksen leviämiseen heidän kahviostaan.