Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Jauhelihakastikkeesta!!

Vierailija
24.04.2013 |

Yleensä perunoiden kanssa teen normikastikkeen; ruskistan jauhot pannulla ja sitten vettä ja jauhelihaa: Nyt ajattelin kokeilla erilaista, jääkaapissa kolmen juuston ruokakermaa. Onko joku kokeillut sitä jauhelihan kanssa, toimiiko???

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
24.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvin toimii. Itse olen lisännyt vielä ketsuppia.

Vierailija
2/10 |
24.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten rajoittuneita ihmiset ovatkaan ruuan kanssa? Jestas mikä kysymys =) Juustokastike jauhelihan kanssa??? Huh huh, rohkea veto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
24.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja mitä mahtaa ihmisestä ja hänen elämänkatsomuksestaan kertoa se, että aivan asialliseen kysymykseen vastataan kolmosen tavoin. En halua edes ajatella. Ap, hyvin sopii jauhelihaan kyseinen kerma, oma suosikkini jauhelihan kanssa on mustapekkaruokakerma =)

Vierailija
4/10 |
24.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oikeastiko ihmiset tekee jauhelihakastikeen jauhomössöön?? Tai vielä pahempi noihin ruokakermoihin missä on muovia suurin osa....

 

Tee "oikea" jauhelihakastike siten kuin italialaiset tekee - ei tarvitse suurustaa eikä käyttää ekstra makulisiä:

 

- jauhelihaa

- tomaattimurskaa, maustettua tai maustamatonta

- sipulia ja valkosipulia

 

Silppua sipulit ja kuullota jauhelihan kanssa. Mausta pippurilla ja kuivatuilla tai tuoreilla yrteillä, ja suolalla. Lisää tomaattimurska ja vähän vettä. Anna hautua vähintään pastan kypsymisajan, mielellään puolisen tuntia. Maista ja mausta loppuun. Helppoa, terveellistä ja nopeaa....

 

En tosiaan muista koska olisin suurustanut kastikkeen jauholla viimeksi

Vierailija
5/10 |
24.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oikea perusjauhelihakastike tehdään juurikin ruskistamalla jauhoja. Niin äiti teki ollessani pieni, ja niin teen minäkin. Aivan kamalia nuo kitkerät tomaattipohjaiset kastikkeet. Eivät käy yhtään perunan kanssa.

Vierailija
6/10 |
24.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Turha kinata mikä on oikea jauhelihakastike, variaatioita löytyy ja se paras oma resepti löytyy jokaiselta kokilta. Suomalaiseen perinteiseen jauhelihakastikkeeseen kuuluu edelleen jauhosuurus.

Aloittajalle kysymys, etkö käytä sipulia? Lisäksi se että rohkeutta ruoanlaittoon, parhaat jutut tulee kun hiukan "säveltää"

keittiömestari

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
24.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yäk, tomaattimurska on hirveetä. Just ja just menee jonkun spagetin kanssa. Kyllä jauhelihakastike tehdään ruskistamalla jauhoja.

Vierailija
8/10 |
24.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse teen jauhelihakastikkeen näin: ruskistan jauhelihan ja pilkotun sipulin, maustan, ripottelen sekaan jauhoja ja "ruskistan" niitä kevyesti + lisään veden ja haudutetaan valmiiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
24.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen myös samaan tapaan kuin 9 eli ripottelen lusikallisen jauhoja siihen ruskistetun jauhelihan päälle ja sitä vielä hetken ruskistelen, sitten hieman vettä, erilaisia tuorejuustoja ja turkkilaista sinne, soijaa, sinappia jne jne ja tietenkin kermaa.

 

Inhoan ketsuppipohjaisia kastikkeita!

Vierailija
10/10 |
24.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

mä teen jauhelihakastikkeen aina tomaattiin. en koskaan tee noita jauho- ruskeita kastikkeita