Jauhelihakastikkeesta!!
Yleensä perunoiden kanssa teen normikastikkeen; ruskistan jauhot pannulla ja sitten vettä ja jauhelihaa: Nyt ajattelin kokeilla erilaista, jääkaapissa kolmen juuston ruokakermaa. Onko joku kokeillut sitä jauhelihan kanssa, toimiiko???
Kommentit (10)
Miten rajoittuneita ihmiset ovatkaan ruuan kanssa? Jestas mikä kysymys =) Juustokastike jauhelihan kanssa??? Huh huh, rohkea veto
Ja mitä mahtaa ihmisestä ja hänen elämänkatsomuksestaan kertoa se, että aivan asialliseen kysymykseen vastataan kolmosen tavoin. En halua edes ajatella. Ap, hyvin sopii jauhelihaan kyseinen kerma, oma suosikkini jauhelihan kanssa on mustapekkaruokakerma =)
Oikeastiko ihmiset tekee jauhelihakastikeen jauhomössöön?? Tai vielä pahempi noihin ruokakermoihin missä on muovia suurin osa....
Tee "oikea" jauhelihakastike siten kuin italialaiset tekee - ei tarvitse suurustaa eikä käyttää ekstra makulisiä:
- jauhelihaa
- tomaattimurskaa, maustettua tai maustamatonta
- sipulia ja valkosipulia
Silppua sipulit ja kuullota jauhelihan kanssa. Mausta pippurilla ja kuivatuilla tai tuoreilla yrteillä, ja suolalla. Lisää tomaattimurska ja vähän vettä. Anna hautua vähintään pastan kypsymisajan, mielellään puolisen tuntia. Maista ja mausta loppuun. Helppoa, terveellistä ja nopeaa....
En tosiaan muista koska olisin suurustanut kastikkeen jauholla viimeksi
Oikea perusjauhelihakastike tehdään juurikin ruskistamalla jauhoja. Niin äiti teki ollessani pieni, ja niin teen minäkin. Aivan kamalia nuo kitkerät tomaattipohjaiset kastikkeet. Eivät käy yhtään perunan kanssa.
Turha kinata mikä on oikea jauhelihakastike, variaatioita löytyy ja se paras oma resepti löytyy jokaiselta kokilta. Suomalaiseen perinteiseen jauhelihakastikkeeseen kuuluu edelleen jauhosuurus.
Aloittajalle kysymys, etkö käytä sipulia? Lisäksi se että rohkeutta ruoanlaittoon, parhaat jutut tulee kun hiukan "säveltää"
keittiömestari
Yäk, tomaattimurska on hirveetä. Just ja just menee jonkun spagetin kanssa. Kyllä jauhelihakastike tehdään ruskistamalla jauhoja.
Itse teen jauhelihakastikkeen näin: ruskistan jauhelihan ja pilkotun sipulin, maustan, ripottelen sekaan jauhoja ja "ruskistan" niitä kevyesti + lisään veden ja haudutetaan valmiiksi.
Teen myös samaan tapaan kuin 9 eli ripottelen lusikallisen jauhoja siihen ruskistetun jauhelihan päälle ja sitä vielä hetken ruskistelen, sitten hieman vettä, erilaisia tuorejuustoja ja turkkilaista sinne, soijaa, sinappia jne jne ja tietenkin kermaa.
Inhoan ketsuppipohjaisia kastikkeita!
mä teen jauhelihakastikkeen aina tomaattiin. en koskaan tee noita jauho- ruskeita kastikkeita
Hyvin toimii. Itse olen lisännyt vielä ketsuppia.