Tänään simat porisemaan - parhaat vinkit
Kertokaapas parhaat vinkit simantekoon. Itse mokasin viime vuonna. En kunnolla muista miten, mutta oli ehkä liikaa hiivaa. Miten saisi simat onnistumaan? Parhaat niksit jakoon!
Kommentit (8)
Tiistaina jos laittaa pöhisemään, niin hyvin ehtii. Ei siis vielä kiirettä!
Laitettiin ne jo kolme päivää sitten, siinä hyvä vinki...
Ok, haluatte siis vain v***uilla. Ei siinä mitään, toivottavasti vappua kohden mieliala muuttuu positiivisemmaksi! Iloista vappua vaan kaikille! :)
PS. Kyllä ne reilussa viikossa ehtii valmistua, ellei sitten teillä ole jotain superhyperreseptiä, joka vaatii pidemmän ajan.
-ap
Ei ole myöhässä, jos jättää huoneenlämpöön käymään. Hiivaa pitää todellakin laittaa varoen. Itse laitan sokeria enemmän kuin ohjeessa (se mikä on fariinisokeripussin kyljessä) niin että tavallista sokeria tulee 500g ja fariinisokeria 250g 4 litraan vettä. Tämä konsti syntyi vahingossa kun ensimmäisen kerran simaa tehdessä kippasin reippaasti koko pussin tavallista sokeria ja koko pussillisen fariinisokeria ämpäriin ja vedet päälle... Vasta kun tarkemmin rupesin tutkimaan ohjetta, tajusin että sokeria meni liikaa. Simasta tulee silloin aika makeaa, mutta sekä meille että tuttaville se on maistunut hyvin.
ei ole myöhäistä, minä ajattelin että liian aikaista.
Jos sima käy ensin huoneenlämmössä vuorokauden, se valmistuu sen jälkeen kolmessa päivässä jääkaapissa. Muista, ettet laita liikaa hiivaa, koska sitä makua ei siitä enää pois saa. On parempi käyttää tuorehiivaa, koska kuivahiivajauhe on ihan tosi tarkka sen lämpötilan kanssa. Hiiva pitäisi lisätä reilun 40 asteen lämpöiseen veteen. Tässä voi käyttää vaikka lihan paistomittaria apuna. Älä laita käymisastian päälle piukkaa kantta, korkeintaan joku liina kevyesti pölyesteeksi.
Joo, varovaisuutta hiivan kanssa (herneen kokoinen pala). Anoppi antoi hyvän vinkin, että jossain vaiheessa voi kurkata sitä simaa ja jos näyttää siltä ettei käy, ripottelee hituksen hiivaa lisää siihen pintaan.