Paistetut kampasimpukat. Taivaallisen hyvä. Onko jonkun muunkin heikkous?
Varsinkin, kun alla jokin salaatti ja sellaisen valkoviini-herkkusienikastike. Pakko taas laittaa niitä huomenna tai lauantaina.
Kommentit (17)
Me paistetaan sipulin, valkosipulin ja paprikan kanssa, tosi hyvää. Nyt oli ohje jossain lehdessä jossa oli tankoparsaa, kampasimpukoita ja risottoa, pitää kokeilla
Voisitko jakaa reseptin? Paistetaanko ne jäisinä?
Mäkin haluan ohjeet, vois koittaa kotosalla. Ravintolassa niitä kyllä syön.
Sulatan kampasimpukat ennen paistoa. Suolaa pintaan ja hieman sitruunamehua, ja pannulle. Koosta riippuen paistoaika. Ja tietenkin mistä tykkää.
Kastike: Ruskista sieniä ja sipulia pannulla, Mausta suolalla ja pippureilla. LIsää valkoviiniä 1-2 dl. Keitä hieman kasaan. Lisään joukkoon pari desiä smetanaa. Keitä vielä hieman. Ja avot.
ap
Ja muistakaa taputella kuivaksi ennen paistamista! Sain viime vuonna taivaallisia Taste of Helsinki ruokafestareilta, tulivat hasselpähkinävaahdon kera. Reseptiä en tietenkään saanut enkä älynnyt pyytää..
Minä saan niitä onneksi tuoreena, taidankin lauantaina hakea torilta.
Mitään sieniä ja sipulia en kyllä kastikkeeseen laita, vaan öljyssä hieman valkosipulia, sitten valkoviiniä, kermaa, pippuria, suolaa ja paljon persiljaa.
Kerran oon maistanut ravintolassa. Siinä paikassa eivät maistuneet kyllä juuri miltään.
Ovathan ne herkkua, mutta todella hyviä on vaikea saada. Tuoretta pitäisi olla ehdottomasti. Pakastaminen aina latistaa makua jonkin verran. Mistä saisi Turussa tai Helsingissä?
Tuoreita pitää olla. Kypsennysaika 2-3 minuuttia. Taivaallista.
Pitkään kypsytettäessä sitkistyy ja on puisia ja siis pilalla.
Olen ostanut elävinä.
Tässä maahantuoja
Helsingissä Stokkalta ollaan ostettu tuoreita. Ei ole tullut mieleenkään käyttää pakastettuja, ehkä eivät ole niin kamalia kun kuvittelen?
Pinta pitää vaan käristää nopeasti rapsakaksi! Mun äiti hauduttaa niitä ja eivät kyllä sillon oo häävejä. Itse siis ruskistan aina kunnolla ja ai että on hyviä.
[quote author="Vierailija" time="18.04.2013 klo 21:37"]
Helsingissä Stokkalta ollaan ostettu tuoreita. Ei ole tullut mieleenkään käyttää pakastettuja, ehkä eivät ole niin kamalia kun kuvittelen?
[/quote]
eiköhän ne stockan ole ihan pakasteita myös, sulatettu vain kaupan toimesta. Kysypä seuraavalla kerralla :)
Tuoreita kampasimpukoita, reps! Ei kannata hienostella, kun ei tiedä, mistä puhuu. Pakasteena ne niitä roudaa Etelä-Amerikasta. Vai meinaatko, että lennättävät jollain express-lennolla :D
taa oli mun enkku-miehen bravuuri 15v sitten. en ole syonyt sittemmin, taidan tilata viikonlopuksi. mies tosi harvoin kokkaa nykyaan..
[quote author="Vierailija" time="18.04.2013 klo 21:37"]
Helsingissä Stokkalta ollaan ostettu tuoreita. Ei ole tullut mieleenkään käyttää pakastettuja, ehkä eivät ole niin kamalia kun kuvittelen?
[/quote]
vai ei tule mieleen ostaa pakastettuja? :) Etkö siis osaa sulattaa niitä? Vai onko stockan sulattama laadukkaampaa? reps ja kops :)
Äyriäisistä kannatta muuten olla tarkkana ja ostaa ne mieluummin pakasteena, kuin epäluotettavalta taholta! Tulee muutoin ikävät oireet.
T: Ranskassa ostereita syönyt ja meren rannalla vielä, liekö saaneet liikaa aurinkoa tai hygieniasta tingitty. Kampasimpukat tosin kypsennetään, mutta turha ottaa riskejä.
Alkoi kiinnostaa: jaa toki resepti täälläkin. Pakastealtaastako niitä simpukoita löytää? Onko niissä ruokamyrkytysriskiä?