vinkkejä VAKAVA-kokeeseen valmistautumiseen?

Vierailija

ekaa kertaa oon menossa tänä vuonna tuohon pääsykokeeseen. 2 kertaa oon materiaalin läpi nyt lukenut, tarkoitus ois viel toiset kaks kertaa se lukea. Miten muuten kannattaisi kokeeseen valmistautua?

Kommentit (3)

Vierailija

Olennaista ei ole se montako kertaa olet sen lukenut, vaan mitä olet siitä ymmärtänyt ja muistatko yksityiskohdat. Koe testaa pitkälti motivaatiota ja sitä, kuinka huolellisesti on jaksanut päntätä asiat ja pienetkin yksityiskohdat. 

 

Toisessa  vaiheessa on haastattelu ja lapsiryhmätilanne/ryhmätyötehtäviä tms., niissä tapahtuu todellinen valinta koulutukseen, sillä toi vakava-koe itsessään on aika simppeli ja siinä kyllä pärjää vain lukemalla ja motivaatiolla, monet ovat lukeneet siihen huonosti ja karsiutuvat. Tosissaan lukeneet pääsevät siitä kyllä läpi. Toinen vaihe testaa soveltuvuutta alalle ja on hankalampi. 

Vierailija

Kokeessa on paljon yksityiskohtaisia kysymyksiä, ja mielestäni osa niistä on hiukan kompamaisia. Tyyliin että kysytään, onko vaikka oppilaiden väkivaltaisuus kasvanut vuosina 2005-2010, kun artikkelissa kerrotaan vuosista 200-2006. Hyvä muisti ja lukemisen ymmärtäminen auttavat kokeessa. Kannattaa tehdä muistiinpanoja lukemastaan ja kerrata niistä sitten.

 

t. Kolme kertaa kokeen läpäissyt :)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat