Pakastemarjat!!!
Viimeiset itsekerätyt marjat tuli syötyä eilen. Rakastan laittaa marjoja rahkan sekaan, joten nyt ainoa vaihtoehto on pakastemarjat. Mutta eikö ole niin, että pakastemarjat täytyy keittää ennen käyttöä eli suoraan ei voi pussista rahkan sekaan kaataa vaikka mieli tekisi, sillä niin ne pakastemarjat ovat parhaimmillaan. Kauanko niitä täytyy keittää, että pöpöt häviää? Ja kauanko sellainen keitetty marjamössö säilyy jääkaapissa? Olen raskaana, joten siksikin asian kanssa täytyy olla tarkkana.
Kommentit (13)
Älä osta ulkolaisia pakastemarjoja, ainakaan rahkaan. Kokeile mielummin hedelmärahkaa. Itse tykästyin marjojen loppumisen jälkeen hedelmärahkaan, anansta, persikkaa, appelsiinia, mangoa... mistä ikinä nyt tykkäätkin.
Täh, siis eikö riitä, että niitä pelkkiä marjoja kiehuttaa joku 3 min... jotain tällaista olen kuullut!!! Jos veteen laittaa niin niistähän irtoaa kaikki maku ja viimeisetkin vitamiinit!!!!!
Niin, että laittaisin sitä keitettyä ja jäähdytettyä marjamössöä rahkan sekaan... kauanko marjoja siis täytyy keittää ja onko totta, että ne täytyy keittää VEDESSÄ???
Kotimaiset ovat suht. turvallisia, mutta ulkolaisissa on norovirusta, hepatiitti A:ta, maaperä- ja ulosteperäisiä bakteereja... myös torjunta-ainejäämiä voi olla enemmän kuin kotimaisissa. Ongelmaa on varsinkin vadelmissa, mansikka on himpun verran turvallisempi vaihtoehto (paitsi kiinalainen mansikka, jota käytetään mm. teollisuudessa, ehkä myös marjasekoituksissa tai tuotteissa, jotka eivät ole kotimaisia ts. marjan alkuperä voi olla melkein mikä tahansa). Pakastemustikat, -puolukat ja -karpalot ovat usein peräisin itäblokin maista, jolloin niissä voi olla radioaktiivisuutta.
Kotimainen luomumarja olis se paras vaihehto, mutta toki riittävä kuumennuskäsittely voi olla raskaana olevan osalta ok.
Muutaman minuutin keitto riittää, pusseissakin taitaa olla ohje noin 5 min.
[quote author="Vierailija" time="12.04.2013 klo 19:44"]
Älä osta ulkolaisia pakastemarjoja, ainakaan rahkaan. Kokeile mielummin hedelmärahkaa. Itse tykästyin marjojen loppumisen jälkeen hedelmärahkaan, anansta, persikkaa, appelsiinia, mangoa... mistä ikinä nyt tykkäätkin.
[/quote]Hirveästi sokeria
En oo ikinä keittäny muita kuin vadelmat. Tai en kyllä oo niitäkään keittänyt, ts. en oo hirveesti ostanut. Joskus tosin niitäkin riskillä syönyt.
Suomalaisia marjoja voi toki syödä ihan huoletta, niitä samojahan ne torilta kesällä ostetut ovat. Ainakin suomalaisia mustaherukoita ja mustikoita on ihan joka paikassa tarjolla.
Syön kyllä lähes päivittäin marjoja aamupalaksi jogurtin tai rahkan kanssa. Eniten mansikoita, ne on usein jostain Belgiasta tms.
kotimaisia ei tarvitse keittää, pussissa lukee mistä maasta on peräisin.
Ei mun mielestä suomalaisia marjoja tarvi sen kummemmin keitellä. THL:län sivuillakin puhutaan vain ulkolaisista marjoista. http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/aiheet/tietopaketit/ravitsemustietoa/suomalaiset/raskausaika/valtettavat_elintarvikkeet
Itse juuri vetäsin puol litraa mustikoita ihan pelkälleen. Ja oon raskaana kyllä. Mutta olivat suomalaisia
[quote author="Vierailija" time="12.04.2013 klo 20:12"]
kotimaisia ei tarvitse keittää, pussissa lukee mistä maasta on peräisin.
[/quote]
jos sattuu pitämään paikkansa
Ei kukaan oo väittänytkään, että kotimaisia ei vois vedellä paljaalla?
Eilen oli uutisissa (ruotsissa) että pakastemarjoja epäillään hepatiitin levittäjäksi ja tästä syystä marjat tulee keittää yhden minuutin ajan ennen syömistä.
[quote author="Vierailija" time="12.04.2013 klo 20:22"]
Eilen oli uutisissa (ruotsissa) että pakastemarjoja epäillään hepatiitin levittäjäksi ja tästä syystä marjat tulee keittää yhden minuutin ajan ennen syömistä.
[/quote]
Ulkomaalaisia pakastemarjoja
täytyy keittää ja mielellään jonkun min.10 min kiehuvassa vedessä