Milloin porkkanoistakin tuli mauttomia?
Ennen porkkanat olivat makeita, mehukkaita ja miltei punaoransseja. Miksi ihmeessä ne ovat nykyisin kuivia, mehuttomia, mauttomia, kitkeriä ja haalean värisiä?
Kommentit (6)
Koska apulanta ja tehotuotanto. Joillain tuottajilla on tosin hyviäkin, esimerkiksi jos löydät Vinnikaisen tuottamia porkkanoita, ovat hyviä ja makeita. Pussissa lukee tuottajan nimi. Katsoin joskus ja laitoin nimen muistiin kun oli niin hyviä.
Uudet, tertuissa myytävät porkkanat, joissa on vielä naattikin kiinni ovat todella hyviä!
Ainakin sinne päin miltä muistan maasta vetämieni porkkanoiden maistuneen mummolan pihalla.
Tavan porkkanat ovat kyllä mauttomia.
Osta luomuporkkanoita, ovat kyllä hyviä. Tosin omasta maasta ihan omaa luokkaansa. Joten suosittelen, että kasvatat itse porkkanat. Mulla kasvaa oranssin lisäksi keltaista ja violettia porkkanaa. Ja tietysti paljon muitakin, esim. sipuleita, salaatteja, yrttejä, nauriita, punajuuria, parsaa, kukkakaalta, valkokaalta, palsternakkaa, retiisia, pinaattia. Ja tietysti pottuja, monta sorttia.
Minä ihmettelen usein, että miten ihmiset tykkää noista tavallisista mansikoista? Onko ne koskaan maistaneet mansikkaa suoraan omasta maasta? Tai edes luomumansikkaa? Tavalliset mansikat on suorastaan pahoja ja suu menee rikki.
Loppukesä ja syksy on ihanaa aikaa, kun saa kaikkia tuoreksia suoraan omalta kasvimaalta.
koska on kotimaisesti kasvatettu kasvihuoneessa lasikuituvillassa halvalla ja myydään kalliilla