Mitä maidottomaan voileipäkakkuun - ei tarvitse olla vegaaninen. Ne vegaanijutut maistuu karsealle ja soija ei kläy
Kolme eri vegaanijuustoa kokeiltu, kamalia myös ne jotka kuulemma "maistuvat ihan tavalliselle juustolle". No eivät maistu tai sitten ne maistuvat jollekin hirvitykselle tavisjuustolle, mitä en ole maistanut. Kauratuorejuusto on kamalaa ja soijatuotteet ovat siis myös kiellettyjen listalla. Pitää siis olla täysin maidoton, eli mikään laktoositon ei käy. Hummuksestakaan en tykännyt. Jääkö vaihtoehtoja vai teenkö jotain muuta suolaista? Tää läheisen maitoallergia on niin paha, että pieni pisara maitoa saa palovamman näköisen jäljen iholla ja soijalle olen itse allerginen, saan siitä vatsaväänteitä.
Kommentit (20)
En tajua miksi pitää tehdä voileipäkakku, jos kuitenkin pitää jättää ne tärkeimmät pääaineet (kuten juusto) pois?
Miksi et tekisi mielummin jotain muuta?
Majoneesi? Ei ole vegaaninen, ei sisällä maitoa ja maustamalla saa vaikka mitä variaatioita tehtyä.
Hummus? Voit maustaa sitä vaikka punajuurella tai porkkanalla.
Oi anteeksi, nyt vasta huomasin ettei hummus käy.
4
Vierailija kirjoitti:
En tajua miksi pitää tehdä voileipäkakku, jos kuitenkin pitää jättää ne tärkeimmät pääaineet (kuten juusto) pois?
Miksi et tekisi mielummin jotain muuta?
Melkein kaikki suolainen perustuu johonkin maitopohjaiseen: pasteijat voitaikina ja suolaisia piirakoita en osaa tehdä ilman maitoa. Patonki on vähän arkista.
Vierailija kirjoitti:
Majoneesi? Ei ole vegaaninen, ei sisällä maitoa ja maustamalla saa vaikka mitä variaatioita tehtyä.
Majoneesi tulee mullekin heti mieleen ja moni tekeekin tahnat voileipäkakkuun aina majoneesipohjaisina.
Onko tämä joku kompa? Ei siis ole pakko tehdä tuorejuustoon täytteen tahnoja.
Majoneesia en tullut ajatelleeksi, kiitos, teen koeversion siitä. Tämä ihana suku, tässä on myös muna-allergiaa, mutta teen heille sitten pienen oman.
Maidoton majoneesi, jätä juustot pois jos haluat. Ne vege juustot ovat eri makuisia, mutta jotka ovat tottuneet käyttämään eivät pidä makua outona.
Oon saanut hyvää sekoittamalla majoneesiin kaura fraichea. Tuo fraiche vähän raikastaa ja keventää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En tajua miksi pitää tehdä voileipäkakku, jos kuitenkin pitää jättää ne tärkeimmät pääaineet (kuten juusto) pois?
Miksi et tekisi mielummin jotain muuta?
Melkein kaikki suolainen perustuu johonkin maitopohjaiseen: pasteijat voitaikina ja suolaisia piirakoita en osaa tehdä ilman maitoa. Patonki on vähän arkista.
Miten olisi, että teet sille maito-allergiselle ihan oman ruuan ja sitten muille sen voileipäkakun?
Maitoallergiselle voi tarjota salaattia, muuta naposteltavaa (sipsiä, popcornia, pretzeleitä), vaikka lihaa (makkaraa, lihapullia, nakkeja, kalaa). Leipoakkin voi, korvaa maidot vaan vaikka kauramaidolla tai soijalla (ei sun ole itse pakko kaikkea syödä), tai vaikka mantelimaidolla. Maidottomia margariinejakin on, joilla voi korvata voin.
Vierailija kirjoitti:
Majoneesia en tullut ajatelleeksi, kiitos, teen koeversion siitä. Tämä ihana suku, tässä on myös muna-allergiaa, mutta teen heille sitten pienen oman.
Kevytmajoneesissa ei ole kananmunaa tai voithan ostaa vegaanista majoneesia, joka tosiaan on sitä kevytmajoneesia mutta kalliimpaa.
En ymmärrä. Perinteinen valinta on aina ollut majoneesi. Erilaisia kasvistahnoja on myös about tuhansia. Esimerkiksi tomaatista tai paprikasta voi tehdä tahnan ja jättää kakun nakuksi eli ilman kuorrutusta. Itse en tykkää kovasti mutta jotkut käyttävät tahnoina myös maksamakkaraa tai jotain pateeta. Niissähän ei ole maitoa.
Vierailija kirjoitti:
Maidoton majoneesi, jätä juustot pois jos haluat. Ne vege juustot ovat eri makuisia, mutta jotka ovat tottuneet käyttämään eivät pidä makua outona.
Ei majoneesissa ole muutenkaan maitoa.
Violifen naturel -juusto on kyllä tosi hyvää voileipäkakuissa (kookosöljypohjainen, ei sisällä maitoa eikä soijaa). Sitä olen moniin voileipäkakkuihin käyttänyt, voi maustaa esim. kinkku-, poro-, tai savulohirouheella ja yrteillä. Mikään muu vegejuusto ei minuakaan miellytä.
Ja majoneesi on tietysti yksi vaihtoehto. Senkin voi maustaa vaikka millä.
Makeat ei ole ongelma, niitä on todella helppo tehdä ilman maitoa ja munaa, osaan muuntaa ohjeita ja niitä on paljon. Ap. Kiitos vinkeistä, ehkä jotain keksin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Majoneesia en tullut ajatelleeksi, kiitos, teen koeversion siitä. Tämä ihana suku, tässä on myös muna-allergiaa, mutta teen heille sitten pienen oman.
Kevytmajoneesissa ei ole kananmunaa tai voithan ostaa vegaanista majoneesia, joka tosiaan on sitä kevytmajoneesia mutta kalliimpaa.
Teen joskus itse vegaanista majoneesia käyttäen purkkikikherneiden lientä keltuaisen sijaan. Tulee oikein hyvää!
Majoneesia.
Käristetty nyhtökaura on yllättävän hyvää, mutta voileipäkakkuun en laittaisi.
Ehdotan savu- ja graavilohta.
No helpompaa ehkä tehdä jotain muuta kun voileipäkakkua.