Miksi Suomessa hotelliaamiaiset ovat niin rasva- ja sokeripitoista?
Pekonia, munakasta, rasvassa uivia pikkunakkeja ,paistettua kananmunaa, jogurttia jne. Ja sitten siihen lautaselle kerätään iso satsi munakasta, pekonia ja nakkeja. Kuin olisi päivällistä syömässä.
Kommentit (48)
Miten niin Suomessa? Tuohan on ihan normi hotelliaamupala missä päin maailmaa hyvänsä. Ja tarkoitus onkin tankata sen verran ettei heti tarvitse olla syömässä uudestaan vaan voi käydä retkillä tms palavereissa.
Jos hotelliin menen niin haluan syödä noin.
Aina on myös hedelmiä ja kasviksia, puuroa, muroja, leipää jne. Ei ole mikään pakko ottaa nakkeja ja pekonia, nehän kuuluu nimenomaan englantilaiseen aamupalaan.
Ehkä sellaiselle joka usein joutuu hotellissa yöpyy esim työn taki tuo on ongelma.
Mutta tällaiselle joka harvoin yöpyy hotelleissa hks parhaita juttuja on se aamupala herkuttelu. Normaali arjesta poikkeavaa ruokaa.
Et ole käynyt brittien majataloissa aamiaisella?
Haluaisin itse hotelliaamiaisella syödä jonkun hyvän sämpylän vähärasvaisilla mutta maukkailla täytteillä, kaveriksi smoothieta ja ehkä joku maidoton jogurtti tai jotain. Kuppi teetä tai marjamehua, pieni makea leivonnainen viimeiseksi.
Itseäni häiritsee eniten se, ettei mikään maistu millekään: kaikki on teollisuusbulkkia, josta on maku jäänyt jonnekin. Pekoni maistuu rasvalta ja suolalta, mitään muuta siitä on turha hakea. Leipä on esipaistettua, pakastettua höttöä, jossa ei vahingossakaan ole mitään siemeniä, hedelmänpaloja tai ylipäätään rakennetta. Leikkeleet ovat täysin samoja, mitä kuka tahansa voi ostaa marketista koska tahansa. Jne.
No voih. Ehkä sun kannattaa pysyä kotona syömässä haluamiasi ruokia.
Juu ihan kuin ei muualla olisi, matkustelu voisi vähän avartaa mieltä...Ja joissakin maissa aamiainen on esim. pelkkää makeaa höttöä, miltäs se kuulostaisi?
Tarkoitus on tulla se "wow"efekti, jokaiselle joitain mistä vesi herahtaa kielelle. Voihan sieltä valita kevyempääkin.
Puolassa oli oma omelettikokki! Ja pannareita, joiden päälle sai automaatista kermavaahtoa!
Ihmettelen jos et löydä Suomessa aamiaispöydästä muuta kuin nakkeja ja pekonia jne. Itse syön niitä mielelläni koska pitävät verensokerin tasaisena. Puuro-leipä-tuoremehutankkauksella tulee heikotus jo tunnin parin päästä. Mutta todellakin valinnanvaraa mielestäni on.
Ei niitä nakkeja ole pakko syödä. Vai kuulutko niihin, joiden mielestä kuuluu syödä joka lajia ja mahdollisimman paljon, kun siitä on kerran maksettu? Aamiaisella voi hyvin syödä pelkkiä hedelmiä, puuroa, palan ruisleipää tai vaikka vain kahvia, jos se soveltuu paremmin ruokavalioon.
Vierailija kirjoitti:
Haluaisin itse hotelliaamiaisella syödä jonkun hyvän sämpylän vähärasvaisilla mutta maukkailla täytteillä, kaveriksi smoothieta ja ehkä joku maidoton jogurtti tai jotain. Kuppi teetä tai marjamehua, pieni makea leivonnainen viimeiseksi.
Smuuthie ja maidoton jugurtti??? Ei jugurtti voi olla maidoton, sehän tehdään maidosta, ja jos on smuuthie niin mihin siinä tarvii vielä jugurttia? Ja aamupalalla on aina sämpylää, joka paikassa ja siihen on täytteitä joka lähtöön, salaatit, kurkku, tomaatti, paprika, juustot, leikkeleet, levitteet jne. mitä vielä pitäisi olla? Myös teetä ja mehuja on aina tarjolla, ja yleensä vielä makea leivonnainenkin.
Suomessa aamupalat ovat mielestäni tasokkaita ja monipuolisia, monissa muissa maissa alkaa jo parin aamun jälkeen kuvottaa se pelkän vehnäpullan, marmeladin ja nutellan määrä.
Vierailija kirjoitti:
Puuro-leipä-tuoremehutankkauksella tulee heikotus jo tunnin parin päästä.
Oletko varmasti ihan terve? Ei normaalilla ihmisellä tule heikotus tunnin päästä puuro-leipä-tuoremehuaamiaisen jälkeen.
Vierailija kirjoitti:
Itseäni häiritsee eniten se, ettei mikään maistu millekään: kaikki on teollisuusbulkkia, josta on maku jäänyt jonnekin. Pekoni maistuu rasvalta ja suolalta, mitään muuta siitä on turha hakea. Leipä on esipaistettua, pakastettua höttöä, jossa ei vahingossakaan ole mitään siemeniä, hedelmänpaloja tai ylipäätään rakennetta. Leikkeleet ovat täysin samoja, mitä kuka tahansa voi ostaa marketista koska tahansa. Jne.
Olet ollut sitten ihan väärissä paikoissa. Minä ainakin olen saanut todella hyviä leipiä, ihan paikan päällä leivottujakin. Yleensä paikallisia erikoisleipiä on tarjolla, maalahden limppua, tervaleipää ja vastaavia. Yleensä on vaikea löytää leipää jossa ei olisi jotain siemeniä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Puuro-leipä-tuoremehutankkauksella tulee heikotus jo tunnin parin päästä.
Oletko varmasti ihan terve? Ei normaalilla ihmisellä tule heikotus tunnin päästä puuro-leipä-tuoremehuaamiaisen jälkeen.
Tuohan on lähes kokonaan hiilihyhdraattia, joten ei ihme, että parin tunnin päästä on nälkä.
Tulipa nälkä