MInkälainen ruokavalio teidän perheellä on?
Löytyykö erikoisruokavaliota tai allergioita, minkälaisia ruokia kokkaatte, suositteko valmisruokia vai teettekö kaiken itse, jne?
Kommentit (14)
Sekaruoka, itse tehtyä kotiruokaa.
Ei muita erikoisruokavalioita kuin laktoositon. Muuten syödään oikeastaan melkein kaikkea. Noh, etanat, sisäelimet ja sirkat yms ei oikein uppoa, mutta muuten kaikki käy. Teen itse ruuat tai jos laiskottaa, tilaan jostain ravintolasta kotiinkuljetuksella. Teen keittoja, risottoja, pastaruokia, uuniruokia, kokolihaa tai kalaa, kastikkeita jne. Tykkään myös eri maiden keittiöistä eli välillä kiinalaista, intialaista, thaimaalaista, italialaista, espanjalaista, meksikolaista, venäläistä, marokkolaista jne.
Ei ollenkaan punaista lihaa, paljon kala- ja kasvisruokia, sillointällöin kanaa. Aina on herkkuja mutta harvemmin lapset niitä haluaa, kun ovat tottuneet että niitä saa kun vaan pyytää.
Vierailija kirjoitti:
Kaksi laktoositonta, minä kasvikset kypsänä -crohnikko ja mies viljaton moniallergikko. Tytär on normaali ja maailmalla jo. Tehdään sattuneesta syystä kaikki itse.
Äh, unohdin. Tehdään perinteistä kotiruokaa, ja kokeilen mielenkiintoisia reseptejä. Säilötään, sienestetään, kalastetaan ja on suhteet yhteen metsästäjäänkin, joten pitkälti kotimaisella lähillä ja luomulla mennään. Tänä kesänä ehtisi kasvattaakin kaikenlaista. Crockpot on ahkerassa käytössä, tehdään liemetkin.
Minä ja mies olemme molemmat kasvissyöjiä, tosin suurin osa syömistämme ruuista on vegaania. Kokkaamme melkein kaiken ruoan itse ja vältämme prosessoituja tuotteita ja suosimme lähiruokaa. Luomua käyttäisimme enemmän, mutta tällä hetkellä ei sovi meidän budjettiin ostaa kaikkea luomuna.
Kaikkea syödään. Kesällä saadaan paljon kalaa ja talvella syödään paljon lihaa. Sieniä ja marjoja syödään myös paljon.
Meillä 5 hengen perhe
- kolme maitoallergista, yksi saa maidosta tosi kovat oireet
- kaksi kanamunalle allergista joista toinen oireilee jo ilman välityksellä eli kanamunaa ei voi edes kypsentää meillä jos hän kotona
- kaksi vehnälle allergista
- neljä rukiille allergista
- soijalle allerginen
- yksi puolukalle ja herukoille allerginen
- kaksi sitrushedelmille ja kiiwille allergista
- yksi porkkanalle, kesäkurpitsalle allerginen
- yksi kaalille allerginen
- kolme pähkinöille allergista
- kaksi paprikalle allergista
Jne
Pääosin tehdään ruoka itse ja se on maidotonta, kanamunatonta ja ilman vehnää ja ruista. Lisäkkeitä jokainen valitsee sellaista mikä hänelle sopii. Eli osa ottaa ruuan seuraksi kaupan valmissalaattia, osa raakaa sipulia, osa kurkkua jne.
Joskus kaupassa tai ravintolassa mietin kuinka mieletöntä olisi jos voitaisiin syödä mitä vaan. Tuntuu aivan utopistiselta jos voisi mennä vaikka juhliin huolehtien vaan juhlavaatteet ja lahjan. Nyt selvitän etukäteen millaista syötäväö tarjolla ja teen ja pakkaan mukaan meille sopivat ruuat (ja varalle lääkkeet jos joku sattuu syömään sopimatonta /saa oireita ilman välityksellä ruuista tai muista ympäristötekijöistä.
Viimeksi hautajaisissa meillä yksi lapsi mukana ja kukkien lähellä käytyään nenä vuosi aivan tauotta ja silmät veresti ja muutenkin kurja olo. Onneksi minulla oli nenäliinoja paljon mukana ja päästiin viemään lapsi kotiin haudalla käynnin jälkeen ettei tarvinut mennä tuossa kunnossa muistotilaisuuteen.
Syömme ainoastaan tuoreista aineksista tehtyjä ruokia. Ruuat tietenkin tehdään itse. Eineksiä tai puolivalmisteita emme käytä, emmekä mitään turhakkeita kuten esim. ketsuppia tai sinappia.
Ihan sekasyöjiä ollaan ja syödään vähän mitä milloinkin tekee mieli. Sen ihmeemmin en osaa kuvailla :D
Sekaaneja kaikki. Rakastamme kasvisruokia mutta lihaakin pitää olla. Valkoisesta kalasta emme pidä.
Ideologiamme on slow food, kaikki tehdään itse tuoreista aineksista. Eineksiä lähinnä purkki hernekeitto tai oetkerin pizza kerran kuukaudessa.
Kaksi kolmesta äyriäisallergisia ja yksi ampiaisallerginen, muuten normaali kotiruoka.
Vierailija kirjoitti:
Meillä 5 hengen perhe
- kolme maitoallergista, yksi saa maidosta tosi kovat oireet
- kaksi kanamunalle allergista joista toinen oireilee jo ilman välityksellä eli kanamunaa ei voi edes kypsentää meillä jos hän kotona
- kaksi vehnälle allergista
- neljä rukiille allergista
- soijalle allerginen
- yksi puolukalle ja herukoille allerginen
- kaksi sitrushedelmille ja kiiwille allergista
- yksi porkkanalle, kesäkurpitsalle allerginen
- yksi kaalille allerginen
- kolme pähkinöille allergista
- kaksi paprikalle allergista
Jne
Pääosin tehdään ruoka itse ja se on maidotonta, kanamunatonta ja ilman vehnää ja ruista. Lisäkkeitä jokainen valitsee sellaista mikä hänelle sopii. Eli osa ottaa ruuan seuraksi kaupan valmissalaattia, osa raakaa sipulia, osa kurkkua jne.Joskus kaupassa tai ravintolassa mietin kuinka mieletöntä olisi jos voitaisiin syödä mitä vaan. Tuntuu aivan utopistiselta jos voisi mennä vaikka juhliin huolehtien vaan juhlavaatteet ja lahjan. Nyt selvitän etukäteen millaista syötäväö tarjolla ja teen ja pakkaan mukaan meille sopivat ruuat (ja varalle lääkkeet jos joku sattuu syömään sopimatonta /saa oireita ilman välityksellä ruuista tai muista ympäristötekijöistä.
Viimeksi hautajaisissa meillä yksi lapsi mukana ja kukkien lähellä käytyään nenä vuosi aivan tauotta ja silmät veresti ja muutenkin kurja olo. Onneksi minulla oli nenäliinoja paljon mukana ja päästiin viemään lapsi kotiin haudalla käynnin jälkeen ettei tarvinut mennä tuossa kunnossa muistotilaisuuteen.
Ovatko nämä neljä todettuja allergisia rukiille, vai pistääkö vain mahan sekaisin? Monelle nimittäin pistää, eikä se ole allergiaa.
Kaksi laktoositonta, minä kasvikset kypsänä -crohnikko ja mies viljaton moniallergikko. Tytär on normaali ja maailmalla jo. Tehdään sattuneesta syystä kaikki itse.