Mitä ruokaa keräkaalista? Tilasin ruoat verkkokaupasta ja sain kaksi jättikokoista keräkaalia. Olin toki tilannut kaksi kpl mutta nämä
kaksi ovat jättimäisiä. Eli kaalia on siis liikaa. Teen kaalilaatikkoa mutta mitä tekisin siitä lopusta? Hyviä vinkkejä kaivataan.
Kommentit (19)
Keittoa, coleslawta ja kaalia voi pilkkoa vaikka vokkiin sekaan. Hapankaalia tietenkin myös.
Onneksi kaali säilyy melko hyvin eli ei ole ihan pakko kaikkea käyttää kerralla.
coleslaw, ratatouillen tyyppistä, johon kaalia mukaan. jos vieläkin on liikaa, niin anna naapurille
Minä tykkään iroittaa keräkaalin lehtiä yksitellen ja syödä niitä. Mitä sisemmälle pääsee niin sen mehukkaampi ja maukkaampi. Kaalin sydän on ihan taivaallisen hyvää ja mehukasta.
Michael Phelps söi nuorena pelkästään keräkaalia raakana, hänellä meni 3keräkaalia päivässä eikä hän syönyt muuta, hän oli ensimmäinen aamulla uimahallissa ja viimeinen ketä lähti.
Michael Phelps on historian paras uimari ja hänellä on eniten olympia mitaleja.
Vierailija kirjoitti:
Minä tykkään iroittaa keräkaalin lehtiä yksitellen ja syödä niitä. Mitä sisemmälle pääsee niin sen mehukkaampi ja maukkaampi. Kaalin sydän on ihan taivaallisen hyvää ja mehukasta.
Michael Phelps söi nuorena pelkästään keräkaalia raakana, hänellä meni 3keräkaalia päivässä eikä hän syönyt muuta, hän oli ensimmäinen aamulla uimahallissa ja viimeinen ketä lähti.
Michael Phelps on historian paras uimari ja hänellä on eniten olympia mitaleja.
Ne mahtavat pierut antoivat varmaan lisävauhtia.
Luomudopingia ;))
Coleslaw on meillä usein lisukkeena.
Ja kaalihan säilyy hyvin.
Mutta tässä olisi yksi mahdollisuus: pistä pakkaseen ja tee kaalikääryleet vähän myöhemmin, säästyt keittämiseltä.
Tuossa nyt linkki jonka äkkiseltään löysin.
https://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2013/10/kaalikaaryleet-pakastetu…
Tyttäreni paistaa kaalia paistinpannulla öljyssä, tosi hyvän makuista. Mukaan voi lisätä ihan mitä haluaa tietenkin.
Kaalipiirakka. Tarvitset myös smetanaa siihen.
Mielenkiinnosta, ostitko kaalilaatikkoon 2 kaalia? Kuinka paljon teet? Itse luulin tekeväni paljon ja silti jää yhdestä yli.
etsi hesarin kaalipihvi-ohje. tein joskus ja oli todella hyvää. joku afrikan maa oli nimessä, olisiko ollut ghana?
Vierailija kirjoitti:
Kaalipiirakka. Tarvitset myös smetanaa siihen.
Mielenkiinnosta, ostitko kaalilaatikkoon 2 kaalia? Kuinka paljon teet? Itse luulin tekeväni paljon ja silti jää yhdestä yli.
Laitan kaalia niin paljon kuin pataan mahtuu. Yleensä 1-1½ kaalia. Loppu puolikas rouskitaan sellaisenaan. Syödään kaalipataa 2-3 päivää ja jos jotain jää niin laitan pakkaseen. Yleensä ei jää. Nämä kaksi kaalia ovatihan hervottoman kokoisia. ;) Enpä ole aikoihin nähnyt. ap
Jos haluaa esim.kilon kaalia, pitää tilata 1kg kaalia.
Ei kappaleittain
Vierailija kirjoitti:
etsi hesarin kaalipihvi-ohje. tein joskus ja oli todella hyvää. joku afrikan maa oli nimessä, olisiko ollut ghana?
Tämä? https://www.hs.fi/ruoka/reseptit/art-2000002754905?
Harmi, ettei ohje näy kokonaan.
½ pieni keräkaali 1 pieni sipuli ¼ purjoa 1 punainen paprika (halutessa ¼ tuoretta chiliä) rypsiöljyä 2 kananmunaa 1½ tl sitruunapippuria 3 tl suolaa 3 dl vehnäjauhoja Hienonna kaali, sipuli, purjo ja paprika. Jos haluat pihveistä tulisia, hienonna mukaan myös ¼ tuoretta chiliä.
Muistatko oliko jotain muuta? Nämä varmaankin vaan sekoitetaan keskenään ja paistetaan. Muistatko minkä kanssa söit? Mitä lisukkeeksi? Ehkä joko kermaviilikastike?
Kaalipataa, kaalilaatikkoa... Raastetta/salaattia...
Minäkin tilasin kotiinkuljetuksella, ajattelin että tulee varmaan jättisuuri, tulikin ihmeen pieni kaali. Yksi kappaletta.. Mietin juuri samaa, että teenkö laatikkoa vai pataa...
Onneksi säilyy, taidan tehdä viikonloppuna vasta.
Lohkottuja annospaloja voi myös grillata. Voitele esim. oliiviöljyllö, kevyt ripaus suolaa. Kääntele ja anna pintojen ruskistua hieman. Pehmeytynyt kaali saa miellyttävää makeutta.
Japanilaista pannukakkupizzaa
Okonomiyaki, or Japanese 'pizza'
There are various regional styles of okonomiyaki, but the recipe here is a Californian interpretation of the Osaka style.
Serves 1-2
150g cabbage, finely shredded
80g leeks, well washed and chopped
130g wholemeal flour
A pinch or two of sea salt
2 eggs, beaten
1 tbsp olive oil
Toasted flaked almond and chives, to finish
1 Combine the cabbage, leeks, flour, and salt in a bowl. Toss until everything is coated with a dusting of flour. Stir in the eggs and mix until everything is evenly coated.
2 Heat a large frying pan over a medium heat and add a generous splash of olive oil. Scoop the cabbage mixture into the pan, and using a metal spatula press it into a round pancake shape, flat as you can get it. Cook for 4-5 minutes, or until the bottom is golden. To flipthe okonomiyaki, slide it out of the skillet on to a plate. Place another plate on top and flip both over together. If you need a bit more oil in your skillet, add it now, then slide the okonomiyaki back into the skillet. Again press down a bit with a spatula and cook until golden on this side – another 3 -5 minutes.
3 Sprinkle the okonomiyaki with toasted almonds and chives, and slide it on to a cutting board to cut into wedges.
Keittoa ja kääryleitä.