Kypsyykö makaroni, jos kaataa kiehuvaa vettä päälle ja antaa olla tiiviisti?
Mietin retkiruokavariaatioita. Jos uudelleen käyttäisi niitä varsinaisia retkiruokapakkauksia, laittaisi siihen esim. kuivattua jauhelihaa ja makaronia, kiehuva vesi päälle ja pussi kiinni, niin kypsyykö ne makaroonit riittävästi? Entä riisit?
Kommentit (15)
Vierailija kirjoitti:
Joo itse aina makaronit aromipesässä. On kätevä, eikä mene kuin 32 tuntia.
No, laavulla on hyvin aikaa odotella.
Eikö olisi helpompaa vain tehdä annos kotona valmiiksi ja lämmittää se?
Vierailija kirjoitti:
Eikö olisi helpompaa vain tehdä annos kotona valmiiksi ja lämmittää se?
Painaa paljon. Kuivaruoan idea on, että se on kevyttä, koska vesi otetaan purosta tms.
Pikamakaronilla voisi ehkä kokeilla ensin kotioloissa onnistuuko.
Etkö pidä nuudeleista? Nehän olisi kaikkein kätevin, kun kypsyvät helposti ja nopeasti.
Ainakin sellaisissa pikaruokapurkeissa, pasta bolognese jne, toimii kyllä, mutta en tiedä ovatko jotain erikoishöttömakaronia sitten..
Mä oon tehnyt vaelluksilla sillain että aamulla kun oon jatkanut matkaa niin oon laittanut ruokatermariin kuivattua jauhelihaa, rakettispagettia, lämmin kuppi pussin ja vettä. Parin tunnin päästä ku pysähtyy tauolle niin on valmis ihan ok safka.
Vierailija kirjoitti:
Mä oon tehnyt vaelluksilla sillain että aamulla kun oon jatkanut matkaa niin oon laittanut ruokatermariin kuivattua jauhelihaa, rakettispagettia, lämmin kuppi pussin ja vettä. Parin tunnin päästä ku pysähtyy tauolle niin on valmis ihan ok safka.
Niin ja siis todellakin kiehuvaa vettä.
Sama
Onnistuu ja noin se pitääkin tehdä. Valmiiksi tehtynä menee ruoka muhjuksi kun muhii koko päivän siellä termoksessa. Kiehuvaa vettä vain sisään ja odottelet vähän pitempään kuin mitä ohje sanoo keittämisajasta.
T:Eräs eräopas.
Vierailija kirjoitti:
Mä oon tehnyt vaelluksilla sillain että aamulla kun oon jatkanut matkaa niin oon laittanut ruokatermariin kuivattua jauhelihaa, rakettispagettia, lämmin kuppi pussin ja vettä. Parin tunnin päästä ku pysähtyy tauolle niin on valmis ihan ok safka.
Kiitos vinkistä! Mitä lämmin kuppi -makuja olet käyttänyt jauhelihan kanssa?
Vierailija kirjoitti:
Ainakin sellaisissa pikaruokapurkeissa, pasta bolognese jne, toimii kyllä, mutta en tiedä ovatko jotain erikoishöttömakaronia sitten..
Oletettavasti sen verran esikypsytettyä se makaroni, että lyhyempi aika kuumassa vedessä riittää kypsentämiseen.
Kyllä onnistuu. Kyllä se makaroni lopulta pehmenee myös viileässä vedessä, mutta siihen menee kyllä aikaa. Tosin, jos veden saa lämmitettyä kiehuvaksi (esim. nuotiolla laavulla) niin miksei sitten voi keittää samalla sitä makaroonia?
Vierailija kirjoitti:
Kyllä onnistuu. Kyllä se makaroni lopulta pehmenee myös viileässä vedessä, mutta siihen menee kyllä aikaa. Tosin, jos veden saa lämmitettyä kiehuvaksi (esim. nuotiolla laavulla) niin miksei sitten voi keittää samalla sitä makaroonia?
Vähemmän tiskiä! :) Ja voisi tehdä annospusseja valmiiksi (niihin kierrätettyihin pusseihin).
Joo itse aina makaronit aromipesässä. On kätevä, eikä mene kuin 32 tuntia.