Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Keskutellanko riisistä? Mikä riisi on hyvän makuista ja terveellistä?

Vierailija
06.05.2020 |

Niih.

Söin äsken kanakastikkeen kanssa täysjyväriisiä jota keitetään 35 min. Mut se ei oikeen maistu miltään vaikka tungen siihen suolaa ja currya ja voita. Yhyy..

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
06.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis Keskustellaanko. Osaan kirjoittaa 😖

Vierailija
2/12 |
06.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pirkka tumma riisi on mielestäni hyvää. Tykkään laittaa kurkumaa keitinveteen ja sitten paistaa hetken pannulla oliiviöljyssä. Tulee hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
06.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riisin keittämisessä ärsyttää juuri tuo, että siihen menee aina puoli päivää. Ostin Lidlistä jotain esikäsiteltyä täysjyväriisiä, jonka keittämiseen meni vain 15 minuuttia. 

Vierailija
4/12 |
06.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa keittää riisi kasvisliemikuutioiden kanssa, tuovat kivasti makua.

Vierailija
5/12 |
06.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Villiriisi

Vierailija
6/12 |
06.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koshihikaria voin suositella. Valmistuukin tosi nopeasti, 15-20 min siitä kun laittaa levyn päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
06.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riisin keittämiseen ei kyllä kauaa mene. Pesen riisiä kunnes vesi on kirkasta, sitten laitan vettä riisin päälle, laitan kiehumaan kannen alle ja kun vesi kiehuu, sammutan levyn. Siinähän se itsestään muhii samalla kun teen kastikkeen. Basmatiriisi on mun mielestä parasta. 

Vierailija
8/12 |
06.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ootko työntänyt ne reikääs ? 

Etsi sieltä 

Zinc

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
06.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ootko työntänyt ne reikääs ? 

Etsi sieltä 

Zinc

Pöljä 🤦‍♀️

Vierailija
10/12 |
06.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Basmatiriisi on hyvää ja syön vain sitä oli sitten terveellistä tai ei. Täysjyväriisit, kuten pastatkin, on hirveän makuisia ja tuntuisia. 

Valmistan riisin niin että huuhtelen sen moneen kertaan kunnolla, lisään kiehuvaan veteen (1:2), laitan kannen päälle ja sammutan levyn. Annan olla 18 minuuttia (kantta ei saa nostaa tänä aikana!), sitten lisään reilun köntin joko voita tai kookosöljyä sekä suolaa. Sekoitan varovasti haarukalla tms.

Tämä on niin herkullista että sen voisi syödä sellaisenaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
06.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Basmatiriisi on minusta parasta. Valkoinen on parempaa kuin tumma, mutta kylla taysjyvabasmatikin on ihan hyvaa. 

Jos haluan oikein ihanaa riisia, laitan sen Lahi-Idan tyyliin voin kanssa. Riisi keitetaan suolatussa vedessa. Puolikypsa riisi siiviloidaan, kattilaan laitetaan voisulaa ja tilkka vetta, riisi keoksi, ja sen paalle viela vahan voisulaa ja vetta. En osaa sanoa tarkkoja maaria, ei kuitenkaan liikaa. Tekemalla sen oppii. Riisikeon keskelle tehdaan kauhan varrella reika. Sitten kansi hyvin tiukasti kiinni (itse kaarin kannen keittiopyyhkeeseen) ja kattila ihan miedoimalle lammolle n. 10-15 minuutiksi. Tulee kuohkeaa ja maukasta riisia. 

Villiriisi ei muuten ole riisia.

Vierailija
12/12 |
06.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen pulassa! Kohta varastoni on loppu. Toin nimittäin aikoinaan Lontoosta Pilau Rice -liemikuutioita joita ei Suomesta löydy. Mut kyllä vaan saa basmatiriisin maistumaan. Aij-jai!