Miksi ravintoloita ei aiota avata?
Sen sijaan koulut, joissa voi olla 1000 oppilasta, nousee koko ajan otsikoihin ja arvaillaan niiden avaamista.
Miksi ensimmäisenä ei avattaisi ravintoloita? Sinne meneminen on vapaaehtoista ja niiden avaamisella olisi myös taloudellinen vaikutus. Koulujen avaaminen ei vaikuta talouteen mitenkään.
Kommentit (14)
Vierailija kirjoitti:
Voidaan myös lounasravintolat ja terassikahvilat avata jo ennen toukokuun loppua. Turvavälit ja hyvä käsihygieniä. Pikkuhiljaa availlaan yhteiskuntaa ja katsotaan miten käy.
Näistä voidaan aloittaa. Pidetään koulut kiinni koska ei siellä voi pitää turvaväliä ja samassa tilassa ollaan tuntikausia.
Minä kanssa toivoisin ravintoloiden avaamista Ruotsin tyyliin, että otetaan vähemmän väkeä sisään. Suurimmalla osalla pöytävaraussysteemi.
Myös terassit sais olla auki ja ulkoilmakahvilat. Baarien sisätilat ja yökerhot on musta riski.
Luultavasti koska perusoikeusnäkökulmasta oikeus saada kunnollista opetusta on oleellisempaa kuin oikeus käydä kaljakuppilassa. Elinkeinovapauskin on kyllä perusoikeus, että sitäkään ei sen enempää pitäisi rajoittaa kuin on tarpeen.
Tarttuuko koronaviirus terdeillä, jos istuu omassa nurkassa, eikä puhu kenellekään?
Kaikki pitäisi avata ja rokki soimaan vaan! Kyl se siit sitte.
Vierailija kirjoitti:
Kaikki pitäisi avata ja rokki soimaan vaan! Kyl se siit sitte.
Ruotsin malliin? Koska ne haldaa tän koronan tosi hyvin?
Koulu on tosiaan tärkeämpi palvelu kuin ravintola. Sitäpaitsi nimenomaan yökerhotyyppiseen toimintaan liittyy tunnettuja viruslinkoja. A la carte -ravintolat voisi ehkä ollakin turvallisehkoa avata.
Vierailija kirjoitti:
Luultavasti koska perusoikeusnäkökulmasta oikeus saada kunnollista opetusta on oleellisempaa kuin oikeus käydä kaljakuppilassa. Elinkeinovapauskin on kyllä perusoikeus, että sitäkään ei sen enempää pitäisi rajoittaa kuin on tarpeen.
Oppilaat saavat kaiken aikaa kunnollista opetusta etänä. Erityisen tuen oppilaille järjestetään lisäksi lähiopetusta koululla koko ajan.
Olen samaa mieltä aloittajan kanssa. Kahvilat ja ruokaravintolat suljettiin viimeisimpänä. Se on kevein rajoitustoimenpide ja yhteiskunnan avaaminen pitäisi aloittaa niistä. Kahvilassa käyminen on myös oma valinta ja sillä olisi yhteiskunnalle taloudellisia vaikutuksia.
Kouluissa on joka päivä 500 oppilaan massakokoontuminen. Jos koulut avataan on turha perua muita massatapahtumia. Tauti leviää silloin vauhdilla joka tapauksessa.
Olen ravintolakokki ja meillä on ollut kaksi ravintolaa koko ajan auki. Duunia on saanut tehdä hyvällä sykkeellä koko ajan. Liian hiljaista ei ole ollut. Vähän rukattiin aukioloaikoja ja vain maanantait kiinni.
Henkilökunta kiittää työpaikasta ja tilistä, kuten omistajatkin rahavirrasta ja asiakkaat vasta kiitollisia ovat olleetkin. Foodora ja Woltti piippaa jatkuvasti ja äkkiä kyhätty noutonurkkaus vetää. :)
Suosittelen.
Koulut voisi pitää kiinni tämän kevään, ei mitään tuommoisia parin viikon kouluun menoja.
Näkisin ravintolat ongelmallisina, niissä tarvittaisiin isoja toimenpiteitä että etäisyydet säilyvät ka _kaikki_ kosketuspinnat desinfiodaan jne.
Esim. menet ravintolaan, kosket tuolin selkänojaan kun istuudut, kosket pöytään, kosket ruokalistaan, lautaseen, aterimiin, viinipulloon, lasiin jne.
Ja tarjoilija koskee noihin samoihin, ehkä siivoaa pöytää ja sitten vie viinipullon jne. ja tuo sama uudestaan ja uudestaan päivän mittaan. Ja (vaikka osa pöydistä olisi pois käytöstä) ollaan pitkiä aikoja samassa ns. pienessä tilassa.
Fiksumpaa on nykyinen systeemi jossa ravintolat on tyhjiä, ja ihmiset hakevat noutoruokaa. Tuo voidaan toteuttaa käytännössä "ilman kontaktia" (maksu etukäteen netissä, pikainen nouto, jos jonoa odotus turvavälein/ulkona jne.)
Kannattaa muistaa, että moni tartuttaa koska on OIREETON eli yksi asiakas voi tartuttaa tarjoilijan joka oireettomana tartuttaa ties miten monta asiakasta.
Koska hallituksessa istuu superankeuttajat wiherwassarikepulaiset. Kielletään kaikki! Ihanaa!
Vierailija kirjoitti:
Näkisin ravintolat ongelmallisina, niissä tarvittaisiin isoja toimenpiteitä että etäisyydet säilyvät ka _kaikki_ kosketuspinnat desinfiodaan jne.
Esim. menet ravintolaan, kosket tuolin selkänojaan kun istuudut, kosket pöytään, kosket ruokalistaan, lautaseen, aterimiin, viinipulloon, lasiin jne.
Ja tarjoilija koskee noihin samoihin, ehkä siivoaa pöytää ja sitten vie viinipullon jne. ja tuo sama uudestaan ja uudestaan päivän mittaan. Ja (vaikka osa pöydistä olisi pois käytöstä) ollaan pitkiä aikoja samassa ns. pienessä tilassa.
Fiksumpaa on nykyinen systeemi jossa ravintolat on tyhjiä, ja ihmiset hakevat noutoruokaa. Tuo voidaan toteuttaa käytännössä "ilman kontaktia" (maksu etukäteen netissä, pikainen nouto, jos jonoa odotus turvavälein/ulkona jne.)
Kannattaa muistaa, että moni tartuttaa koska on OIREETON eli yksi asiakas voi tartuttaa tarjoilijan joka oireettomana tartuttaa ties miten monta asiakasta.
Huoh. Tolla linjalla ei halua enää jatkaa kuin vähemmistö. Toinen vähemmistö haluaa kaiken jatkuvan kuin koronaa ei olisi. Enemmistö toivoo uusia luovia tapoja jatkaa elämää.
Ravintolat halusi tulla suljetuiksi, että voivat kilkkiä veronmaksajien tukea.
Voidaan myös lounasravintolat ja terassikahvilat avata jo ennen toukokuun loppua. Turvavälit ja hyvä käsihygieniä. Pikkuhiljaa availlaan yhteiskuntaa ja katsotaan miten käy.