Yritän leipoa leipää, millainen astia kestää uunin pohjan lämpöä?
Reseptin mukaan uuni kuumennetaan 250 asteeseen ja pohjalle pitäisi laittaa vesiastia. Pelkään, että keraaminen tai lasivuoka halkeaa, onko kokemuksia?
Kommentit (7)
Uunivuoka kestää, mutta jos pelottaa, laita teräsastia.
No joku peltivuoka ei ole moksiskaan, tietty.
Tuskinpa halkeaa. Se vesi ei päästä sitä lämpenemään kovin paljoa yli sadan asteen.
Tietysti astia vesineen uuniin, ei niin että lämmität ensin astian ja sitten kylmä vesi päälle. Silloin voi huonommat haljeta.
Itse olen käyttänyt pyrex-lasista uunivuoan kantta. Laitan lämmintä vettä kanteen ja kannen uunin pohjalle ja vasta sitten uunin lämpiämään. Näin kansi lämpiää vähitellen eikä halkea lämpöshokista.
Otan pois vasta kun ja jäähtynyt.
Aikaisemmin käytin random-teflon-uunivuokaa, mutta sepä alkoi ruostua kuivailuista huolimatta.
Kivaa leipomista!
Uunivuoat on tehty kestämään uunin lämpö.
Mä oon ainakin laittanut ihan tavallisia uunivuokia. Varmaan käytetyin on yksi lasinen vuoka.