Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Yritän leipoa leipää, millainen astia kestää uunin pohjan lämpöä?

Vierailija
09.04.2020 |

Reseptin mukaan uuni kuumennetaan 250 asteeseen ja pohjalle pitäisi laittaa vesiastia. Pelkään, että keraaminen tai lasivuoka halkeaa, onko kokemuksia?

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
09.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä oon ainakin laittanut ihan tavallisia uunivuokia. Varmaan käytetyin on yksi lasinen vuoka.

Vierailija
2/7 |
09.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uunivuoka kestää, mutta jos pelottaa, laita teräsastia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
09.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

No joku peltivuoka ei ole moksiskaan, tietty.

Vierailija
4/7 |
09.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuskinpa halkeaa. Se vesi ei päästä sitä lämpenemään kovin paljoa yli sadan asteen.

Vierailija
5/7 |
09.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tietysti astia vesineen uuniin, ei niin että lämmität ensin astian ja sitten kylmä vesi päälle. Silloin voi huonommat haljeta.

Vierailija
6/7 |
09.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse olen käyttänyt pyrex-lasista uunivuoan kantta. Laitan lämmintä vettä kanteen ja kannen uunin pohjalle ja vasta sitten uunin lämpiämään. Näin kansi lämpiää vähitellen eikä halkea lämpöshokista.

Otan pois vasta kun ja jäähtynyt.

Aikaisemmin käytin random-teflon-uunivuokaa, mutta sepä alkoi ruostua kuivailuista huolimatta.

Kivaa leipomista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
09.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uunivuoat on tehty kestämään uunin lämpö.