Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kerro paras sämpyläohje

Vierailija
29.03.2020 |

Kyllästyttää kun tulee aina samanlaisia känttyjä. Montako kertaa ja miten kauan kohotetaan? Mitä makua taikinan sekaan?

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
29.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kato Googlesta pehmeät voisämpylät, tais olla Helenan. Helppoja ja hyviä.

Vierailija
2/11 |
29.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyppää autoon. Carauta Litiin.

Osta

Zinc

Sämpylän päälle lohta ja itse kasvatettua tilliä, valkosipulia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
29.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helppo, ei nostatusta:

3 dl vehnäjauhoja

3 dl ruisjauhoja

1/2 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

3 dl vettä

(1/2 rl hunajaa, mieliyrttejä)

Aineet sekaisin, lusikalla kokkareet ( n. 8 kpl) pellille, uunissa 200° 12-15 min.

Helppoa, halpaa, hyvää!

Vierailija
4/11 |
29.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hunajaa tai siirappia, jos laittaa sämpylätaikinaan, niin antaa kivan maun. Itse usein teen sämpylät aamulta jääneestä kaurapuurosta. Kohota riittävästi sekä taikinaa että valmiita sämpylöitä!

Vierailija
5/11 |
29.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

https://www.soppa365.fi/reseptit/fantastinen-leipa-0

Ole hyvä. Tämä on ainoa mistä meidän perheessä kaikki tykkää tosi paljon.

Vierailija
6/11 |
29.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

https://www.soppa365.fi/reseptit/fantastinen-leipa-0

Ole hyvä. Tämä on ainoa mistä meidän perheessä kaikki tykkää tosi paljon.

Ciabattan tyylisia nama sampylat

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
29.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

https://www.soppa365.fi/reseptit/fantastinen-leipa-0

Ole hyvä. Tämä on ainoa mistä meidän perheessä kaikki tykkää tosi paljon.

Ciabattan tyylisia nama sampylat

Ainoastaan näöltä.

Vierailija
8/11 |
29.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvä kun kysyit, muistin juuri että laitoin eilen taikinan nousemaan jääkaappiin. Olin unohtanut kokonaan!

Reseptissä 1/2 l kylmää vettä, 15 g tuorehiivaa, 7 dl vehnäjauhoja, 1,5 dl ruisjauhoja ja 1,5 dl kaurahiutaleita, 1 rkl suolaa. Nostatus jääkaapissa kelmun alalla 12-36 tuntia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
29.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

En muista mistä olen tämän ohjeen napannut muutama vuosi sitten, mutta onnistuvat aina ja ovat hyviä myös lounassämpylöinä:

Hampurilaissämpylät

(8 suurta tai 16 pientä)

2 dl vettä

¾ dl maitoa

2 tl kuivahiivaa

2 rkl sokeria

8 dl vehnäjauhoja

1½ tl suolaa

35 g voita

muna

Lisäksi:

oliiviöljyä kulhoon, muna voiteluun, sesaminsiemeniä

1. Lämmitä vesi ja maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva ja sokeri ja anna seoksen seistä, kunnes se alkaa hieman kuplia (noin 5 minuuttia).

2. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja suola. Nypi pehmeä voi jauhoihin, jotta saat murumaisen seoksen. Kaada hiivaseos jauhojen joukkoon. Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja lisää jauhoseokseen.

3. Vaivaa taikinaa 10-15 minuuttia, kunnes se irtoaa hyvin käsistä ja leivinalustasta ja pinta alkaa tuntua sileältä. Siirrä taikina kevyesti öljyttyyn kulhoon ja peitä kelmulla. Anna kohota kaksinkertaiseksi (1-2 tuntia).

4. Kaada kohonnut taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja jaa se 8 tai 16 osaan. Pyöritä osat kevyesti palloiksi ja aseta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kohoamaan kaksinkertaiseksi (1-2 tuntia).

5. Kuumenna uuni 200°c:seen. Voitele kohonneet sämpylät kananmunalla ja ripottele halutessasi pinnalle seesaminsiemeniä.

6. Paista sämpylöitä 10-15 minuuttia tai kunnes ne ovat ruskistuneet kauniisti pinnalta. Anna jäähtyä ennen halkaisemista.

Vierailija
10/11 |
29.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taikinasta ei saa tehdä liian kovaa. Älä myöskään alusta liian pitkään. Kohota taikina kunnolla ennen sämpylöiden tekemistä, ja/tai pellillä.

Yksi kokeilemisen arvoinen tapa on, että tekee taikinan kylmään veteen illalla ja laittaa yöksi jääkaappiin, ja paistaa sämpylät aamulla. Ei ehkä toimi kuivahiivalla, koska kuivahiiva pitää "herättää" lämpimällä vedellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
29.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Taikinasta ei saa tehdä liian kovaa. Älä myöskään alusta liian pitkään. Kohota taikina kunnolla ennen sämpylöiden tekemistä, ja/tai pellillä.

Yksi kokeilemisen arvoinen tapa on, että tekee taikinan kylmään veteen illalla ja laittaa yöksi jääkaappiin, ja paistaa sämpylät aamulla. Ei ehkä toimi kuivahiivalla, koska kuivahiiva pitää "herättää" lämpimällä vedellä.

Kuivahiivalla sen voi tehdä lämpimään veteen ja sit laittaa jääkaappiin.