Nyt kun ei päästä Alpeille pääsiäisenä, niin haluaisin tehdä yhtä ruokaa, jota syötiin siellä vuosi sitten. Auttakaa juuston etsimisessä!
Syötiin ravintolassa sellaista juustokiekkoa, joka oli kiedottu pekoniin. Juusto ei siis sulanut, vaikka pekoni oli ympäriltä käristetty.
Mikä juusto tämä voi olla?
Kommentit (15)
Minkä maan Alpeista puhut? Jokaisella alppimaalla on omat juustonsa.
Vierailija kirjoitti:
Minkä maan Alpeista puhut? Jokaisella alppimaalla on omat juustonsa.
Ranskassa oltiin. Haute-Savoien alueella.
ap
Vierailija kirjoitti:
Brie?
Sen tiedän, että brie se ei ainakaan ollut.
ap
Vierailija kirjoitti:
Raclette?
No eikös tämä nyt nimenomaan sula, kun sitä käytetään ihan dippaamiseenkin?
ap
Vierailija kirjoitti:
Raclette?
Raclette on juuri sulava juusto. Vähärasvaiset juustot eivät sula paljon, mutta ap:n kannattaisi ensin laittaa minkä maan juustoista puhumme ja vähän enemmän tietoa, kuten väri tai tarkempi muoto. Eli oliko se leikattu vai valmiin mallinen kiekko?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minkä maan Alpeista puhut? Jokaisella alppimaalla on omat juustonsa.
Ranskassa oltiin. Haute-Savoien alueella.
ap
Tome des Bauges näyttää olevan heidän seutunsa juustoja. Emmental de Savoie myös. Pientä vai suurta reikää?
YouTubessa on video noista juustoista. En linkkaa ettei ketju poistu, mutta etsi Les fromage de la haute savoie. Olisiko joku noista?
Veikkaan Tommea. Täällä kyllä kaikki juustot ja laardit ovat paikallista perinneruokaa, että vaihtoehtoja on.
Kuvaile vähän millainen juusto. Kova vai pehmeä? Mieto vai voimakas? Millainen väri?
Raclette?