Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Umami

Jaagobbi
21.03.2020 |

Mitä pitää lisätä ruokaan, että saan siihen umamia? Jos haluan makeaa, niin lisään sokeria tai suolaista, niin lisään suolaa jne. Mutta mistä sitä umamin makua lisätään? Googlettamalla umami, saa hyvin epämääräisiä hakutuloksia, kuten lihaisa tai natriumglutamaatti. Onko joku kuullut jonkun sanovan ruoasta, että onpa umamista ruokaa? Taitaa olla humpuukia koko umami.

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
21.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Natriumglutamaattia.

Vierailija
2/6 |
21.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sieniä, tomaattia, soijaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
21.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Soijakastiketta, sieniä, tomaattia, hiivahiutaleita, lihalientä. Umamin makuisia raaka-aineita. Äitis on humpuukia.

Vierailija
4/6 |
21.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aromisuolaa, halpis lihaliemikuutio...

Vierailija
5/6 |
21.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuossa oli aika monta erimakuita ruoka-ainetta. Miltä se umami sitten maistuu?

Vierailija
6/6 |
21.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lainaus Wikipediasta:Umami eli lihaisa[1] on yksi ihmisen aistimasta viidestä perusmausta makean, suolaisen, happaman ja karvaan ohella.[2] Umamia sanotaan esiintyvän esimerkiksi arominvahventeena käytetyssä natriumglutamaatissa, joissain juustoissa, soijakastikkeessa ja hyvin kypsyneessä tomaatissa sekä maustamattomassa lihassa. Umami on japania, 旨味, ja se tarkoittaa suomeksi likimain ”herkullinen maku” tai ”miellyttävä, ruokahalua herättävä maku”, ja sen määritteli perusmauksi ensimmäistä kertaa japanilainen Kikunae Ikeda vuonna 1908.

-Tuon perusteellahan umami on enemmänkin suutuntuma(lihaisa) , eikä maku tai "herkullinen maku", kuten mikä tahansa, joka maistuu jonkun mielestä hyvältä.