Onko teillä kaksi kotivaraa?
Meillä on aina kaapit täynnä ruokaa ja lisäksi hamstrasin vähän ekstraa. Nyt sitten olemme koko perhe kotona flunssan, etätyön tai etäopiskelun vuoksi. Ruokaa menee siis ihan eri tahtia kuin normaalisti. Tässä ei siis ole nyt mitään ongelmaa, kun sitä ruokaa on, eikä tarvitse flunssaisena ryysiä kauppaan. Mutta kuinka tyhjiksi kaapit uskaltaa nyt syödä? Eli jos tässä eletään kaappien ruoilla ilman säännöstelyä vaikka muutama päivä ja sitten joudummekin karanteeniin, niin hieman ankeat eväät on. Ei toki nälkään kuoltaisi (ja saataisiin varmaan ruokaa muuten lisää), mutta uskaltaako tässä syödä esim. kaikki tuoreet vihannekset, lihat jne?
Ajattelin, että ehkä pidetään kahta kotivaraa, eli laitan yläkaappiin lisävaraston herkkuja ja säilykkeitä (kuulemma lähikauppaan on tullut lisää) ja niihin saa koskea vasta tositilanteessa. Koska jos ostan nyt suklaalevyn, on se iltaan mennessä syöty.
Kommentit (15)
Selvennetään vielä, että mielestäni varautumisemme on ollut aivan riittävää, sillä hätätilanteessa luonnollisesti ruokia säännösteltäisiin. Eli teineille sanottaisiin, että 2 kanafilettä per nenä aterialla ja muu maha täytetään makaronilla ja pakastevihanneksilla, iltapalksi puuroa. Yksi lasi maitoa, loput vettä. Näin ei-säännösteltynä, menee hetkessä kauheasti lihaa ja tuoretta leipää jne.
Ap
Meillä on kaapit täynnä ruokaa mutta tilaan joka viikko kotiinkuljetuksella lisää jolloin tilanne kaapissa pysyy hyvänä ja toretta tavaraa tulee.
Kotivaraan kosketaan vasta karanteenissa tai jos kaupat kiinni.
Tuohan on vain normaali kaupassa käynti. Kotivara on sitä varten kun ei pääse kauppaan tai kauppa on tyhjä.
Vierailija kirjoitti:
Tuohan on vain normaali kaupassa käynti. Kotivara on sitä varten kun ei pääse kauppaan tai kauppa on tyhjä.
Eli sinulla on 2 kotivaraa? Miten erotat sen "kaupassakäymis"-hernekeiton, UHT-maidon ja pakkaseen laitetut kanapaketit kotivara hernarista, maidosta ja kanoista?
Ap
Aluksi ajattelin pysytteleväni kotona niin kauan kuin ruokaa riittää, mutta ehkä olisi nyt, ennen kuin levinneisyys on vielä suurempi, paras käydä toisen kerran reiluilla ruokaostoksilla. Täytyy siis nyt alkuviikosta käydä taas kaupassa. Tai sitten voisi tilata ruokaa.
Tämän Suomen muuttuneen strategian myötä (kun aluekohtaisia levinneisyystietoja ei enää saa eikä riskiarvioita voi tehdä) olen menettänyt toivoa, että voisin välttää koronatartunnan. Teen kuitenkin vielä parhaani.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Kotivarahan on juurikin sitä ruokaa mitä syödään muutenkin, sitä vain on laskettu tarvitta (esim 2 viikkoa) niiden normaali viikko/kuukausi ostosten päälle :) Mutta jos tilanne nyt jo huolestuttaa että teillä kotona nyt ollessa syödään "normaalia enemmän" niin sittenhän voi jo ihan käytännönkin takia huomauttaa muille että esim. Ei käydä siellä kaapeissa ja jääkaapissa 2 tunnin välein. Koska flunssaisena kauppaan meno ei ole ketään kohtaan hyvä, ainakaan nyt. Mutta toki voitte tilata ostokset kotiin tai hakupisteelle sen mitä ostettavaa tai lisättävää nyt olisi.
Pikaista paranemista!
”Kauhea määrä lihaa” on kyllä aika epäterveellistä, jos se on normaali ruokavalio.
Mutta ei meillä ole kun ihan normaalia ruokaa, vaan vähän enemmän. Ja kyllä minä söisin ne tuoreet vihannekset nyt heti kun ne vielä ovat tuoreita. Ei niistä homeisina ja nahistuneina ole kenellekään iloa vaikka karanteeniin myöhemmin joutuisikin. Jos niin kävisi, ettei itse pääsisi ostamaan lisää, niin pyytöisin jotakuta sukulaista käymään tai tilaisin kauppakassipalvelusta. Tai söisin sit silloin jotain säilykettä, jos en muuta saisi.
ei minulla ole yhtää kotivaraa, koska ihan perus flunssa tää korona on
hysteerisin terveisin epäileväinen kansalainen!
Ruokaa kuluu nyt enemmän siitä yksinkertaisesta syystä että kaikki ovat kotona kaikilla ruoka-ajoilla. Normaalisti siis syödään koulussa, töissä, kavereiden kanssa koulun jälkeen. Kaksi teinipoikaa ja mies ovat isoruokaisia.
Tuoreista vihanneksista ja hedelmistä minusta esim. porkkanat, omput ja appelsiinit ovat helposti ihan hyviä vielä viikon päästä. Mutta ne menevät hetkessä ilman säännöstelyä. Ja vielä ei ole säännöstelty.
Ap
Kotivaranhan pitäisi olla normaalia, hyvinsäilyvää ruokaa, jota syödään kaapista tasaiseen tahtiin - ja ostetaan samaa tahtia lisää.
Nyt pitää ostaa enemmän ruokaa, kun sitä syödään enemmän kotona.
Ruoka ei Suomesta lopu, keskusvarastot ovat täynnä kaurahiutaleita sun muuta. Niitä ei vain osattu tilata kauppaan riittävästi kattamaan hamstraustarve.
Nyt miettimään mitä teillä oikeasti syödään ja hiljaisena aikana kauppaan hakemaan niitä juttuja reilusti lisää. Että ei tarvitse kipeänä mennä kaupoille!
Pieni vinkki: kovassa kuumeessa ei maistu jauhelihat eikä kanafileet, maidosta puhumattakaan.
Ankeaa säännöstelyä. Nuukaillaan ja nuukaillaan, vaikka ei ole mikään pula-aika ja kaupat ovat täynnä ruokaa mitä kantaa tai tilata kotiin.
Ruokaa pitää olla isosti pöydässä!
Luulen 99% olevan 72h kotivara, eikä yksikään kuole tai sairastu sen vuoksi. Aina jotakin löytyy kuiva-ja jääkaapista ja monella on vielä pakastin. Tietysti laatu voi vaihdella suuresti.
Vierailija kirjoitti:
Kotivaranhan pitäisi olla normaalia, hyvinsäilyvää ruokaa, jota syödään kaapista tasaiseen tahtiin - ja ostetaan samaa tahtia lisää.
Nyt pitää ostaa enemmän ruokaa, kun sitä syödään enemmän kotona.
Ruoka ei Suomesta lopu, keskusvarastot ovat täynnä kaurahiutaleita sun muuta. Niitä ei vain osattu tilata kauppaan riittävästi kattamaan hamstraustarve.
Nyt miettimään mitä teillä oikeasti syödään ja hiljaisena aikana kauppaan hakemaan niitä juttuja reilusti lisää. Että ei tarvitse kipeänä mennä kaupoille!
Pieni vinkki: kovassa kuumeessa ei maistu jauhelihat eikä kanafileet, maidosta puhumattakaan.
Todennäköisesti suuri osa kotonaoloajasta on sellaista, jossa ihmiset ovat terveitä.
Joo ei kun meillä on vasen ja oikea kotivara.