Useampi kuin joka neljäs suomalainen on lihava eli hänen painoindeksinsä on yli 30.
Näin lukee Hesarissa tänään. Mitä ajatuksia herättää?
Kommentit (53)
Tällä palstalla jokainen, jonka painoindeksi on yli 20 on lihava ja etova läski.
Jos mies tuntee seksuaalista vetoa ylii bmi 20 naiseen, on pervo force feeder.
Painoindeksi on hollantilainen tilastointiväline, ei terveyden- ja hyvinvoinninmittari.
Syynä on ne hiilarit. Hiilihydraatteja tarvitaan 5g /painokilo ja kaikki tästä yli menevä muuttuu vararavinnoksi, eli läskiksi vyötärölle. Jos vaikka 80kg olisi henkilön normaali paino niin hiilareita tarvitaan 400g päivässä. Jokainen voi lukea esimerkiksi sipsipussin tai karkkipussin kyljestä että paljonko näissä on hiilareita. Eli jos normaali lautasellinen ruokaa sisältää 50-80g hiilareita niin munkki siihen päälle on saman verran kuin tuo koko ateria. Vastaavasti karkkipussi aterioiden välissä on taas 50g eli ylimääräinen ateria.
Jos ihminen syö hiilareita kaksinkertaisesti tarpeeseen nähden niin lopputulos on että ihminen painaa kahden ihmisen verran. So simple.
On kyllä hirveän lihavia ihmiset nykyään ja ylipäänsä suhtautuminen ylipainoon on suopeampaa nykyään.. jopa niin että ihminen jonka BMI on 21 on ”ihan liian laiha!!!” Vaikkei tosiaan ole.
Vierailija kirjoitti:
Syynä on ne hiilarit. Hiilihydraatteja tarvitaan 5g /painokilo ja kaikki tästä yli menevä muuttuu vararavinnoksi, eli läskiksi vyötärölle. Jos vaikka 80kg olisi henkilön normaali paino niin hiilareita tarvitaan 400g päivässä. Jokainen voi lukea esimerkiksi sipsipussin tai karkkipussin kyljestä että paljonko näissä on hiilareita. Eli jos normaali lautasellinen ruokaa sisältää 50-80g hiilareita niin munkki siihen päälle on saman verran kuin tuo koko ateria. Vastaavasti karkkipussi aterioiden välissä on taas 50g eli ylimääräinen ateria.
Jos ihminen syö hiilareita kaksinkertaisesti tarpeeseen nähden niin lopputulos on että ihminen painaa kahden ihmisen verran. So simple.
Kuule, ihmisen elimistö ei liho syömällä hiilareita liikaa vaan KALOREITA liikaa, se on ihan sama tukeeko ne kalorit hiilareista rasvasta tai proteiineista.
Huolestuttavaa. Lihavia lapsiakin näkee paljon nykyään.
Eletään vuosi 2020 ja ihan oikeasti ei vieläkään ymmärretä syödä tervellisesti?
Itselläni menee 40e viikossa ja syön pelkkää vihanneksia, lihaa, leipää.
Ihanaa mustikkapuuroa aamulla jogurtin kanssa, sipuli-porkkanapaistos papujen kanssa. jnejnejne
Työkaverit ovat aina ollut hirmu katellisia kun mulla on aina kotiruokaa mukana. Siellä mussuttavat joka päivä roskaa ja valittavat väsymystä.
Suomalaiset syö paljon karkkia, jopa aikuiset. Alkoholia menee myös paljon ja kasviksia ei keskivertotallaaja juurikaan syö.
Olen huomannut että naisissa on paljon lihavia jo 20-vuotiaasta ylöspäin, miehissä taas enemmän 40-vuotiaissa ja vanhemmissa.
Vierailija kirjoitti:
Olen huomannut että naisissa on paljon lihavia jo 20-vuotiaasta ylöspäin, miehissä taas enemmän 40-vuotiaissa ja vanhemmissa.
Ei tehdä tätä vastakkainasettelua. Molemmat sukupuolet on plösöjä jo parikymppisenä. Syy miksi et huomaa lihavia nuoria miehiä on se, että nämä on käytännössä vain kotona pelailemassa. Ei niitä näy missään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syynä on ne hiilarit. Hiilihydraatteja tarvitaan 5g /painokilo ja kaikki tästä yli menevä muuttuu vararavinnoksi, eli läskiksi vyötärölle. Jos vaikka 80kg olisi henkilön normaali paino niin hiilareita tarvitaan 400g päivässä. Jokainen voi lukea esimerkiksi sipsipussin tai karkkipussin kyljestä että paljonko näissä on hiilareita. Eli jos normaali lautasellinen ruokaa sisältää 50-80g hiilareita niin munkki siihen päälle on saman verran kuin tuo koko ateria. Vastaavasti karkkipussi aterioiden välissä on taas 50g eli ylimääräinen ateria.
Jos ihminen syö hiilareita kaksinkertaisesti tarpeeseen nähden niin lopputulos on että ihminen painaa kahden ihmisen verran. So simple.
Kuule, ihmisen elimistö ei liho syömällä hiilareita liikaa vaan KALOREITA liikaa, se on ihan sama tukeeko ne kalorit hiilareista rasvasta tai proteiineista.
olen eri mieltä. Proteiineja ja rasvoja voi syödä vaikka kuinka, mutta ne eivät lihota. Hiilihydraateista erityisesti nopean glykeemisen indeksin prosessoidut hiilihydraatit ovat lihavuuden ja ylipainon syy. Nämä nostavat verensokeria erityisen nopeasti ja haima alkaa tuottamaan insuliinia liikaa. Tästä seuraa insuliiniresistanssi ja huomattava lihominen. Minä olen noudattanut 40 vuotta ruokavalioa, joka on virallisten suositusten vastainen. En harrasta ollenkaan liikuntaa ja olen normaalipainoinen, koska tiedän mikä lihomisen aiheuttaa. Myös kolesterooli on erityisen hyvä < 3,5
Lyhyt kaava: Selvitä käyttämiesi elitarvikkaiden hiilihydraatit. Selvitä niiden glykeeminen indeksi ja vältä nopeita hiilareita. Rasvaa ja lihaa voi syödä vaikka rajattomasti, mutta ei kai kukaan jaksa syödä kuin sen minkä jaksaa. Näitä ei kuitenkaan tarvitse välttää kuten viralliset suositukset kertovat. Proteiinit myös pitävät nälkää poissa, kun taas nopean GI:n hiilarit vain hetken ja sitten on taas nälkä.
Vierailija kirjoitti:
Olen huomannut että naisissa on paljon lihavia jo 20-vuotiaasta ylöspäin, miehissä taas enemmän 40-vuotiaissa ja vanhemmissa.
Tutkimukset kertovat toista. Nimenomaan nuorten miesten lihavuus yleistyy koko ajan.
syynä ovat: laiskuus ja itsekurin puute
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syynä on ne hiilarit. Hiilihydraatteja tarvitaan 5g /painokilo ja kaikki tästä yli menevä muuttuu vararavinnoksi, eli läskiksi vyötärölle. Jos vaikka 80kg olisi henkilön normaali paino niin hiilareita tarvitaan 400g päivässä. Jokainen voi lukea esimerkiksi sipsipussin tai karkkipussin kyljestä että paljonko näissä on hiilareita. Eli jos normaali lautasellinen ruokaa sisältää 50-80g hiilareita niin munkki siihen päälle on saman verran kuin tuo koko ateria. Vastaavasti karkkipussi aterioiden välissä on taas 50g eli ylimääräinen ateria.
Jos ihminen syö hiilareita kaksinkertaisesti tarpeeseen nähden niin lopputulos on että ihminen painaa kahden ihmisen verran. So simple.
Kuule, ihmisen elimistö ei liho syömällä hiilareita liikaa vaan KALOREITA liikaa, se on ihan sama tukeeko ne kalorit hiilareista rasvasta tai proteiineista.
Se muuten ei ole sama. Rasvan varastoitumiseen tarvitaan insuliinia. Mikä aiheuttaa insuliinitason nousun veressä?
bmi 25 jo on lihava oikeasti, mutta lekureille se 30 raja että saa sanoa ääneen vaikka potilas suuttuukin
Vierailija kirjoitti:
syynä ovat: laiskuus ja itsekurin puute
Tai se ettei jaksa aina kuulla naisilta miten pienikokoinen on ja saada sen takia pakkeja
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syynä on ne hiilarit. Hiilihydraatteja tarvitaan 5g /painokilo ja kaikki tästä yli menevä muuttuu vararavinnoksi, eli läskiksi vyötärölle. Jos vaikka 80kg olisi henkilön normaali paino niin hiilareita tarvitaan 400g päivässä. Jokainen voi lukea esimerkiksi sipsipussin tai karkkipussin kyljestä että paljonko näissä on hiilareita. Eli jos normaali lautasellinen ruokaa sisältää 50-80g hiilareita niin munkki siihen päälle on saman verran kuin tuo koko ateria. Vastaavasti karkkipussi aterioiden välissä on taas 50g eli ylimääräinen ateria.
Jos ihminen syö hiilareita kaksinkertaisesti tarpeeseen nähden niin lopputulos on että ihminen painaa kahden ihmisen verran. So simple.
Kuule, ihmisen elimistö ei liho syömällä hiilareita liikaa vaan KALOREITA liikaa, se on ihan sama tukeeko ne kalorit hiilareista rasvasta tai proteiineista.
olen eri mieltä. Proteiineja ja rasvoja voi syödä vaikka kuinka, mutta ne eivät lihota. Hiilihydraateista erityisesti nopean glykeemisen indeksin prosessoidut hiilihydraatit ovat lihavuuden ja ylipainon syy. Nämä nostavat verensokeria erityisen nopeasti ja haima alkaa tuottamaan insuliinia liikaa. Tästä seuraa insuliiniresistanssi ja huomattava lihominen. Minä olen noudattanut 40 vuotta ruokavalioa, joka on virallisten suositusten vastainen. En harrasta ollenkaan liikuntaa ja olen normaalipainoinen, koska tiedän mikä lihomisen aiheuttaa. Myös kolesterooli on erityisen hyvä < 3,5
Lyhyt kaava: Selvitä käyttämiesi elitarvikkaiden hiilihydraatit. Selvitä niiden glykeeminen indeksi ja vältä nopeita hiilareita. Rasvaa ja lihaa voi syödä vaikka rajattomasti, mutta ei kai kukaan jaksa syödä kuin sen minkä jaksaa. Näitä ei kuitenkaan tarvitse välttää kuten viralliset suositukset kertovat. Proteiinit myös pitävät nälkää poissa, kun taas nopean GI:n hiilarit vain hetken ja sitten on taas nälkä.
Sun mielipiteelläsi ei vaan ole mitään väliä. Tuskin olet mikään ravintotieteen asiantuntija eikä sinun kokemuksesi tarkoita mitään. Kiva, että ruokavaliosi sopii sinulle, mutta et voi tehdä siitä mitään johtopäätöksiä sen sopivuudesta toisille.
Minä syön hiilareita niin paljon kuin haluan, mutta melko vähärasvaisesti, ja olen normaalipainoinen (bmi alle 21).
Mua ei oikeastaan yhtään kiinnosta toisten ihmisten lihavuus. Minulle riittää, että olen itse normaalipainoinen ja syön joten kuten terveellisesti.
Vierailija kirjoitti:
Itselläni menee 40e viikossa ja syön pelkkää vihanneksia, lihaa, leipää.
Miten pystyt syömään terveellisesti noin halvalla?
Itselläni menee jo päivässä 20€ kotiruokaan ja syön myös paljon tuoreita kasviksia, hedelmiä, lihaa, kalaa, maitorahkaa, pähkinöitä yms. Olisi mielenkiintoista kuulla miten syöt vajaalla 6€:lla päivässä terveellisesti ja monipuolisesti.
Oma teoriani on että syyllisiä on einesten helppous ja kaiken epäterveellisen hiilarimössön halpa hinta.
Asun ns. paremman väen alueella Helsingissä ja täällä yli 90% vastaantulijoista on kyllä hoikkia ja urheilullisia. Sosiaalinen asema ja tulot varmasti vaikuttaa myös, paremmin toimeentulevilla on varaa panostaa puhtaaseen ruokaan ja itsestään huolehtimiseen, huonommin toimeentulevilla ei välttämättä ole jaksamista ja arkeen haetaan helpotusta halvalla ja maistuvalla lohturuualla.