Tapa millä juomme kahvia tulee pakostakin muuttumaan
Lappeenrannassa pienpaahtimo Makea Coffeeta pyörittävä Visa Tuovinen puhuu sen puolesta, että suomalaiset joisivat vähemmän, mutta laadukkaampaa kahvia.
– Aina kun vedän kahvikursseja, kyselen ihmisiltä, että millaisia kahvinjuojia he ovat. Yleensä noin 80 prosenttia juo kahvia mahdollisimman paljon mahdollisimman halvalla.
Tuovinen perusti viime vuonna Lappeenrantaan oman pienpaahtimonsa Makea Coffeen sekä Kahviloungen vastaamaan nimenomaan omia arvojaan kahvin kestävästä ja vastuullisesta tuottamisesta ja valmistuksesta.
Loungessa myytävissä tuotteissa on sellainen periaate, että kaiken pitää olla sataprosenttisesti kasviperäistä. Näin ollen myös suodatinkahvin kanssa tarjolla on kaurajuomaa.
– Jos joku kysyy, että onko tarjolla ihan tavallista maitoa, niin mie aina vitsailen, että ai niinku äidinmaitoa vai? Tuovinen nauraa.
Kommentit (6)
Uutta kahvikulttuuria luodaan ”henkseleitä paukutellen” – näin Lappeenrannassa hurahdettiin laatukahveihin
Lappeenrannassa tavallinen kahvinjuojakansa on löytänyt pienpaahtimoiden tuotteet.
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/5a91cb5d-14a7-4581-8699-3f5…
Pakolla tulee muuttumaankin, kun arabica katoaa maailmasta.
Suomessa on juotu kahvia muutama vuosikymmen ja nyt syytellään autoilijoita siitä, kun maailma muuttuu.
Vihervasemmisto ja vapaa kasvatus...
Kahvinjuonti on typerää. Se kiihdyttää ja kuivattaa tarpeettomasti aineenvaihduntaa. Hyvällä unirytmillä, liikunnalla ja ruokavaliolla selviää talvet ja pimeyden ilman kahvia. Tiedän monta ahdistustapausta, joiden taustalla on liiallinen kahvinjuonti. ne loppui heti kun lopettivat kahvin kittaamisen. Kahvilla ei pitäisi olla mitään tekemistä suomalaisen elimistössä.
Juu ja lisää kahvipavin värisiä ihmisiä Suomeen, niin maailmapelastuu..
Vai miten se menikään..
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/97bea5ea-3767-4ec7-890c-6ce…