parhaat reseptit millä saada kasviksia "inhoava" perhe niitä syömään.
Mikä on sinun pravuurisi? Marjoja ja hedelmiä menee, mutta kasviksista harvat ja valitut. Eli punajuuri, porkkana, pottu, kurkku, paprika lähinnä.
Kommentit (6)
Kannattaa opetella maustamaan kasviksia hieman. Esimerkiksi höyrytetyt porkkananpalat tilkalla öljyä tai voita ja esimerkiksi yrttiä ja jopa anista. Pizzamausteellakin voi aloittaa.
Kaaleja voi maustaa kaalista riippuen. Kukkakaalista on tehty riisin korviketta, muusia ja wingsejä. Parsakaali aateloituu 12 minuutin höyrytyksen jälkeen herkuksi kun nuput pyöräyttää tilkassa oliiviöljyä ja päälle ripottelee hieman parmesaania. Ruusukaalia keittäessä kannattaa laittaa tilkka makeaa, vaikka siirappia, kitkerää makua taittamaan. Valkokaalista syntyy hapankaali ja cole slaw. Kiinankaalista puolestaan kimchi.
Kannattaa pitää pakastimessa pakastepussia, johon kerää esimerkiksi parsakaalien kannat sosekeittoa varten. Toiseen pakastepussiin purjon vihreät osat silppuna keittojen jatkeeksi.
Mies teki juuri tätä jauhelihakeittoa, johon upotti tuplasti juureksia, mm lanttua ja juuriselleriä.
https://www.k-ruoka.fi/reseptit/marokkolainen-jauhelihakeitto
Minä taas heitän pussillisen pakastepinaattisilppua vähän kaikkeen, mm bologneseen, keitettyyn riisiin tai perunamuussiin.
Jauhelihakastiketta voi jatkaa porkkanaraasteella. Ja jos punajuuri ja peruna maistuu porkkanan lisäksi, niin kannattaa kokeilla uunijuureksia.
Meidänkin perheellä on parannettavaa mutta tässä jotain omasta arjesta tuttuja juttuja mitä tulee mieleen :)
*Ujutan lasagneen parsakaalia.
*Uunijuurekset (vaikka bataatti, palsternakka ja tuttu porkkana) on maukkaampia kun laittaa sekaan halloumia tai fetaa.
*Kaalilaatikko, nam!
*Kiinankaalista tykätään raasteena sinappisen salaatinkastikkeen kans.
*Välipalana tarjoan perheelle välillä vihanneksia dippien kera, mutta en kyllä sen ihmeellisempiä kuin porkkanaa, kurkkua ja selleriä.
*Kasvis-sosekeitto on herkkua, kun siihen lorauttaa kolmen juuston kerman.
Erittäin helppoa nykyisillä ns. lihankorvikkeilla, jotka tosin erittäin prosessoituja, mutta niitä ei erota vannoutunut lihansyöjäkään (kokemusta on). Kannattaa maustaa kunnolla.
Mikäli haluat tehdä ruuan alusta alkaen itse, juuresraasteet/soseet uppoavat lähes mihin tahansa ruokaan. Lapset tykkäävät usein selkeistä, värikkäistä salaateista. Vähän mielikuvitusta kehiin!
Tuoreita kasviksia kevyesti keitettynä. Erilaiset ruokaisat salaatit. Coleslaw.