Siis onko punajuuret silti terveellisiä vaikka olisi etikkaliemessä?
Kommentit (18)
Väittäisin että suolan määrä ratkaisee. Suomessa kaikki saa suolaa suosituksia enemmän.
Kyllä. Ei etikka mitenkään epäterveellistä ole.
Vierailija kirjoitti:
Väittäisin että suolan määrä ratkaisee. Suomessa kaikki saa suolaa suosituksia enemmän.
Etikkapunajuurissa ei ole paljoa suolaa. Sokeria jokseenkin paljon, mutta eipä sitä lientä tarvitse juoda.
Eikö nyt hypetetä kaikkia fermentoituja elintarvikkeita?
Eikö niissä ole sitä nitriittiä mitä lie liikaa?
Eihän etikka ole mitenkään erityisen epäterveellistä, joku omenaviinietikka on monien mielestä jopa päinvastoin.
Mitä terveysvaikutuksia punajuurilla nyt sitten onkaan, niin ei ne siihen etikkaliemeen tuhoudu.
Haitallisilta siinä liemessä on sokeri.
Hapan on hyväksi ruuansulatukselle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Väittäisin että suolan määrä ratkaisee. Suomessa kaikki saa suolaa suosituksia enemmän.
Etikkapunajuurissa ei ole paljoa suolaa. Sokeria jokseenkin paljon, mutta eipä sitä lientä tarvitse juoda.
No kyllä se sokeri imeytyy punajuureen ihan samoin kuin suola ja etikkakin.
Saa niitä myös pakattuna vakuumiin ilman lientä.
Vierailija kirjoitti:
Eikö nyt hypetetä kaikkia fermentoituja elintarvikkeita?
Varmaan, mutta etikkasäilykkeet ei ole fermentoituja.
Vierailija kirjoitti:
Eikö nyt hypetetä kaikkia fermentoituja elintarvikkeita?
Joo, fermentoidut tuotteet ovat tosiaan terveellisia. Etikkapunajuuret eivat ole fermentoituja.
Punaj alentaa verenpainetta.
Nitriitti - typpi - verenpaineen lasku.
Hyvä kysymys ap:lla, mietin samoja itsekin. Olisipa hyvä, jos purkkipunajuuretkin auttavat verenpaineen alentamiseen.
Tietääkö joku, onko muovirasiassa myytävät esim. coleslw-salaatit yhtään terveellisiä?
Vai pilaako säilöntäaine tai prosessi muuten terveellisyyden?
Vierailija kirjoitti:
Eikö niissä ole sitä nitriittiä mitä lie liikaa?
Kasvisten nitraateista ei tarvitse olla huolissaan, jos ei syo niitä valtavia määriä.
Nitriittiä on makkaroissa tms. lihatuotteissa säilontäaineena.
Suosittelisin tuoreita punajuuria, näin vältyt lisäaineilta (E 202,211).
Miksi ei olisi.