Kuutioi kylmäsavulohi ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Leikkaa sekaan tilliä. Purista sitruunanmehu ja sekoita ainekset tasaiseksi.
Täyte 3
valmista italiansalaattia
Kokoa alkupala-annokset lautaselle tai tarjoiluvadille. Valitse kaksi mieleistäsi täytevaihtoehtoa. Lusikoi tai pursota täytteet halkaistujen kananmunien päälle. Koristele. Laita kananmunien alle esimeriksi herneenversoja. Myös paloiteltu salaatti sopii.
Koverra keltuainen varovasti pois. Hienonna keltuainen, sekoita joukkoon silputtu ruohosipuli tai purjo, smetana ja mausteet. Täytä valkuaiset seoksella. Koristele tillinoksilla.
**************
4 kovaksi keitettyä kananmunaa
salaatinlehtiä
Täyte
1/2 prk (100 g) Hovi kevyt maustamatonta tai Hovi kevyt valkosipulia
1/4 prk (50 g) Valio raejuustoa
2 rkl hienonnettua punasipulia
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
n.1 dl (n. 100 g) kirjolohen- tai
muun kalan mätiä
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl valkopippuria
ripaus sokeria
Kuori ja halkaise munat. Asettele salaatinlehdet tarjoiluvadille ja kostuta niitä varovasti öljyllä sekä viinietikalla. Nosta munanpuolikkaat salaatinlehtien päälle. Sekoita täytteen ainekset keskenään, jätä hiukan sipuleita ja mätiä koristeluun. Laita lusikallinen täytettä kullekin munanpuolikkaalle ja koristele puna- ja ruohosipulilla sekä mädillä. Tarjoa alkupalana esim. paahtoleivän kanssa. Täyte sopii soseutetun kalakeiton lisäkkeeksi.
*Kuori keitetyt kananmunat ja halkaise pituussuunnassa kahtia
*Poista keltuainen ja sekoita se majoneesin tai mätitahnan kanssa tasaiseksi massaksi
*Pursota massa maustamisen jälkeen takaisin munaan
*Koristele rasvakalan tai simpun mädillä, juhlavammassa tilaisuudessa käytä aitoa kaviaaria.
*Asettele munat vadille tai lautaselle esim. suikaloidun salaatin päälle
***************
4 kpl Munaa
2-3 rkl Kallen kaviaaria
0,5 rkl Sipulia hakattuna
2 rkl Kermaviiliä
Persiljaa
Salaatinlehtiä
Ohje:
Keitä kananmunat koviksi (n. 8 min) ja jäähdytä. Halkaise ne pituussuunnassa kahtia ja ota keltuainen erilleen. Sekoita keltuaisiin Kallen kaviaari, sipuli ja kermaviili tai ranskankerma. Pane seosta valkuaisille ja koristele pienillä persiljanoksilla. Revi laakealle vadille salaatinlehtiä ja asettele munanpuolikkaat salaattipedille.
8 kananmunaa
Keitä kananmunat kypsiksi, noin 7 min. Halkaise kahteen osaan ja täytä.
Täyte 1
2 rkl basilikanlehtiä
2 rkl majoneesia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
Paloittele tuoreet basilikanlehdet saksilla. Sekoita täytteen ainekset tahnaksi.
Täyte 2
3 rkl (n. 20 kg) kylmäsavulohta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl tilliä
1/2 rkl sitruunanmehua
Kuutioi kylmäsavulohi ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Leikkaa sekaan tilliä. Purista sitruunanmehu ja sekoita ainekset tasaiseksi.
Täyte 3
valmista italiansalaattia
Kokoa alkupala-annokset lautaselle tai tarjoiluvadille. Valitse kaksi mieleistäsi täytevaihtoehtoa. Lusikoi tai pursota täytteet halkaistujen kananmunien päälle. Koristele. Laita kananmunien alle esimeriksi herneenversoja. Myös paloiteltu salaatti sopii.
*************
4 kovaksi keitettyä kananmunaa
2 rkl hienonnettua ruohosipulia tai purjoa
1 dl smetanaa
1 tl sinappia
1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
muutama pieni tillinoksa
Keitä kananmunat koviksi (8 minuuttia). Jäähdytä, kuori ja halkaise munat poikittain.
Koverra keltuainen varovasti pois. Hienonna keltuainen, sekoita joukkoon silputtu ruohosipuli tai purjo, smetana ja mausteet. Täytä valkuaiset seoksella. Koristele tillinoksilla.
**************
4 kovaksi keitettyä kananmunaa
salaatinlehtiä
Täyte
1/2 prk (100 g) Hovi kevyt maustamatonta tai Hovi kevyt valkosipulia
1/4 prk (50 g) Valio raejuustoa
2 rkl hienonnettua punasipulia
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
n.1 dl (n. 100 g) kirjolohen- tai
muun kalan mätiä
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl valkopippuria
ripaus sokeria
Kuori ja halkaise munat. Asettele salaatinlehdet tarjoiluvadille ja kostuta niitä varovasti öljyllä sekä viinietikalla. Nosta munanpuolikkaat salaatinlehtien päälle. Sekoita täytteen ainekset keskenään, jätä hiukan sipuleita ja mätiä koristeluun. Laita lusikallinen täytettä kullekin munanpuolikkaalle ja koristele puna- ja ruohosipulilla sekä mädillä. Tarjoa alkupalana esim. paahtoleivän kanssa. Täyte sopii soseutetun kalakeiton lisäkkeeksi.
*************
4 kpl 6 min keitettyjä kananmunia
majoneesia tai mätitahnamassaa
--------------------------------------------------------------------------------
*Kuori keitetyt kananmunat ja halkaise pituussuunnassa kahtia
*Poista keltuainen ja sekoita se majoneesin tai mätitahnan kanssa tasaiseksi massaksi
*Pursota massa maustamisen jälkeen takaisin munaan
*Koristele rasvakalan tai simpun mädillä, juhlavammassa tilaisuudessa käytä aitoa kaviaaria.
*Asettele munat vadille tai lautaselle esim. suikaloidun salaatin päälle
***************
4 kpl Munaa
2-3 rkl Kallen kaviaaria
0,5 rkl Sipulia hakattuna
2 rkl Kermaviiliä
Persiljaa
Salaatinlehtiä
Ohje:
Keitä kananmunat koviksi (n. 8 min) ja jäähdytä. Halkaise ne pituussuunnassa kahtia ja ota keltuainen erilleen. Sekoita keltuaisiin Kallen kaviaari, sipuli ja kermaviili tai ranskankerma. Pane seosta valkuaisille ja koristele pienillä persiljanoksilla. Revi laakealle vadille salaatinlehtiä ja asettele munanpuolikkaat salaattipedille.
***********