Ylioppilasjuhlat: suolainen piirakka kylmänä?
Ajattelin kevään yo-juhlissa tarjota erilaisia suolaisia piirakoita (peltilevystä paloja). Onko yleensä tapana tarjota kylmänä tai huoneenlämpöisinä? Vai pitäisikö yrittää lämmittää haaleaksi? Mitä suosittelette? Tiedän että voi joko kylmänä tai lämpimänä tarjota mutta vieraat saapuu tipotellen ka siksi tätä mietin.
Kommentit (5)
Huoneenlämpöinen kylmälevyn päällä on hyvä, jääkaappikylmä liian viileä.
Sitä peruskoulun 1970-luvun kotitalouskirjan purjopiirakkaa saa liian harvoin. Itse hävitin tyhmyyksissäni koulusta saamani keittokirjan. Se purjopiirakka oli todella hyvää. Olen saanut sitä välillä kylässä.
Itse tarjoilen lämpimänä. Maistuvat mielestäni paremmalta niin.
Jääkaappikylmästä piirakasta jää iljettävä rasvakerros kitalakeen. Lämpimänä tai huoneenlämpöisenä siis.
Kai ne yleensä sellaisia lähemmäs huoneenlämpöisiä on tarjottaessa. Eli jääkaapista, mutta tarjolla ollessa vähän siitä temperoituneena. Ihan jääkaappikylmänä voi olla piirakasta riippuen vähän koostumuskin erilainen. Sama käy toisinpäin kuumentaessa, eli tuppaa hajoamaan leikatessa.