Miten teette fenkoleista lisukkeen?
Kommentit (5)
1/2 appelsiinin mehu ja n. 10 cm:n pituinen pätkä purjoa kattilaan, pilpotut fenkolit mukaan - hetken kiehautus ja mieleisten mausteiden lisäys (rosmariini, timjami, mustapippuri, ripaus suolaa ja hyppysellinen sokeria n. 1/4 tl. Mätä kitusiisi. Hyvää on.
Kaikkia keinoja on koetettu, mutta ei siitä koskaan ole syntynyt muuta kuin täytettä biojätteeseen. Olen tosi pahoillani, mutta fenkolista ei vain ole lisukkeeksi.
Vähän öljyä pannulle, puolikkaat fenkolit sinne hautumaan, kunnes ovat pehmeitä. Vähän suolaa ja se on siinä. Herkullinen kasvis.
3, se, että einä et jostakin tykkää tai osaa valmistaa, ei suinkaan tarkoita, etteikö se kelpaisi muille ja muiden tekemänä...
Fenkoli on loistava kasvis, varsinkin kalan kera hyvää. Voit hauduttaa fenkolisilppua sellaisenaan oliiviöljyssä, maustaa suolalla ja mustapippurilla ja tarjota kalan, perunapyreen ja haluamasi kastikkeen kanssa. Tai voit lisätä siihen myös tomaattia ja sipulia, haudutella muhennokseksi vaalean kalan lisukkeeksi. Slurps.
Voit myös silputa fenkolit ohueksi, kuulota oliiviöljyssä. Lisää ohueksi suikaloitua porkkanaa ja sipulia, hauduta kannen alla kypsäksi 20 min. Mausta sitruunamehulla, tillillä, suolalla ja pippurilla.
Yksi aikaa vievä, mutta helppo tapa on siivuttaa fenkoli sentin paksuisiksi siivuiksi. Hiero pintaan oliiviöljyä, suolaa ja hiulan mustapippuria. 200-asteisessa uunissa, käännä puolivälissä. Ota uunista ja raasta pinnalle parmesaanijuustoa niin, että juusto pehmenee.
Pidän salaatissa. Fenkolisuikaleita, appelsiinia, oliiviöljyä, ihan hieman valkoviinietikkaa, pippuria ja suolaa sekaisin.