Hei naiset! Teen kaalikääryleitä, kuinka kauan kaalin keittoaika on että lehdet irtoavat?
Laitoin kokonaisen kaalin samaan aikaan kuin laitoin riisit keittymään ja uunin lämpeämään, taisi olla virhe koska kaalin keittoaika taitaa olla aika pitkä? Vai onko? Kauan siinä menee että kaikki lehdet ovat irronneet ja voin aloittaa täytteen valmistelun ja turvottamisen?
Kommentit (31)
Siis minkä turvottamisen olet aloittamassa?
Vierailija kirjoitti:
Kyllä sitä sellaiset puoli tuntia pitää keitellä, se ottaa ensin aikansa, että vesi alkaa kiehuakaan. Leikkasitko kaalin kantaan ristiviillon? Se nopeuttaa kypsymistä. Usein sitä pitää keitellä pariin otteeseen, ottaa ensin pinnasta pehmentyneitä lehtiä ja sitten nostaa takaisin kattilaan kypsymään. Laita vain uuni vielä pois päältä, aikaisintaan olet tunnin puolentoista päästä laittamassa kääryleitä uuniin. :) Eivätkä ne lehdet irtoa itsestään siis.
Hmm irroitin nyt kolme lehteä pois ja laitoin lautaselle... milloin laitan ne takaisin keitinveteen? En ole tehnyt ristiiviltoa enkä varmaan tee nyt ekalla kerralla
Vierailija kirjoitti:
Siis minkä turvottamisen olet aloittamassa?
Kerma+korppujauho mausteineen
Oon vaan kerran tehnyt kaalikääryleitä ja mulla loppu kädet kesken. En tiennyt, että ne on niin suuritöisiä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä sitä sellaiset puoli tuntia pitää keitellä, se ottaa ensin aikansa, että vesi alkaa kiehuakaan. Leikkasitko kaalin kantaan ristiviillon? Se nopeuttaa kypsymistä. Usein sitä pitää keitellä pariin otteeseen, ottaa ensin pinnasta pehmentyneitä lehtiä ja sitten nostaa takaisin kattilaan kypsymään. Laita vain uuni vielä pois päältä, aikaisintaan olet tunnin puolentoista päästä laittamassa kääryleitä uuniin. :) Eivätkä ne lehdet irtoa itsestään siis.
Hmm irroitin nyt kolme lehteä pois ja laitoin lautaselle... milloin laitan ne takaisin keitinveteen? En ole tehnyt ristiiviltoa enkä varmaan tee nyt ekalla kerralla
Ei niitä enää laiteta veteen takaisin niitä pehmenneitä lehtiä. :) Lue nyt joku ohje aluksi. Irrottelet muutamassa erässä niitä lehtiä ja jätät ne odottamaan täyttämistä. Leikkaa veitsellä lehtiruotoa ohuemmaksi, jos se on kovin paksu, niin saat paremmin rullattua kääryleet.
Ne lehdet otetaan irti vähitellen sitä mukaa kun irtoavat ja ovat pehmenneet taipuisiksi. Ja käärit niitä vähitellen
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Siis minkä turvottamisen olet aloittamassa?
Kerma+korppujauho mausteineen
En minä kyllä korppujauhoja ole kaalikääryleisiin laittanut...
Koverra lehtiruoto ontoksi
Ja ne irronneet lehdet: paksuja lehtiruotoja ohennetaan
Mitähän ihmeen kääryleitä Ap väkertää?
Vierailija kirjoitti:
Mitä ihmeen korppujauhoja?
Hmm... moni tuntuu tekevän täällä kokoliha. Taidan silti tehdä katsomani ohjeeni mukaan puolet ainakin korppujauho kermoineen ja puolet kokoliha. Katsotaan kummat maistuu paremmalta (vaikkah hetihän sen arvaa)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitä ihmeen korppujauhoja?
Hmm... moni tuntuu tekevän täällä kokoliha. Taidan silti tehdä katsomani ohjeeni mukaan puolet ainakin korppujauho kermoineen ja puolet kokoliha. Katsotaan kummat maistuu paremmalta (vaikkah hetihän sen arvaa)
Kääryleihin tulee kylläkin jauhelihaa eikä kokolihaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitä ihmeen korppujauhoja?
Hmm... moni tuntuu tekevän täällä kokoliha. Taidan silti tehdä katsomani ohjeeni mukaan puolet ainakin korppujauho kermoineen ja puolet kokoliha. Katsotaan kummat maistuu paremmalta (vaikkah hetihän sen arvaa)
Mitä hittoa
Ap, taidat nyt uuvatti vedättä meitä. Noin pöljää olekaan.
Kokoliha? Onhan siellä ne riisit?
Noita kääryleitä haluaisin kyllä maistaa. Huh huh.
Kyllä sitä sellaiset puoli tuntia pitää keitellä, se ottaa ensin aikansa, että vesi alkaa kiehuakaan. Leikkasitko kaalin kantaan ristiviillon? Se nopeuttaa kypsymistä. Usein sitä pitää keitellä pariin otteeseen, ottaa ensin pinnasta pehmentyneitä lehtiä ja sitten nostaa takaisin kattilaan kypsymään. Laita vain uuni vielä pois päältä, aikaisintaan olet tunnin puolentoista päästä laittamassa kääryleitä uuniin. :) Eivätkä ne lehdet irtoa itsestään siis.