Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Hei naiset! Teen kaalikääryleitä, kuinka kauan kaalin keittoaika on että lehdet irtoavat?

Vierailija
11.01.2020 |

Laitoin kokonaisen kaalin samaan aikaan kuin laitoin riisit keittymään ja uunin lämpeämään, taisi olla virhe koska kaalin keittoaika taitaa olla aika pitkä? Vai onko? Kauan siinä menee että kaikki lehdet ovat irronneet ja voin aloittaa täytteen valmistelun ja turvottamisen?

Kommentit (31)

Vierailija
1/31 |
11.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä sitä sellaiset puoli tuntia pitää keitellä, se ottaa ensin aikansa, että vesi alkaa kiehuakaan. Leikkasitko kaalin kantaan ristiviillon? Se nopeuttaa kypsymistä. Usein sitä pitää keitellä pariin otteeseen, ottaa ensin pinnasta pehmentyneitä lehtiä ja sitten nostaa takaisin kattilaan kypsymään. Laita vain uuni vielä pois päältä, aikaisintaan olet tunnin puolentoista päästä laittamassa kääryleitä uuniin. :)  Eivätkä ne lehdet irtoa itsestään siis. 

Vierailija
2/31 |
11.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis minkä turvottamisen olet aloittamassa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/31 |
11.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä sitä sellaiset puoli tuntia pitää keitellä, se ottaa ensin aikansa, että vesi alkaa kiehuakaan. Leikkasitko kaalin kantaan ristiviillon? Se nopeuttaa kypsymistä. Usein sitä pitää keitellä pariin otteeseen, ottaa ensin pinnasta pehmentyneitä lehtiä ja sitten nostaa takaisin kattilaan kypsymään. Laita vain uuni vielä pois päältä, aikaisintaan olet tunnin puolentoista päästä laittamassa kääryleitä uuniin. :)  Eivätkä ne lehdet irtoa itsestään siis. 

Hmm irroitin nyt kolme lehteä pois ja laitoin lautaselle... milloin laitan ne takaisin keitinveteen? En ole tehnyt ristiiviltoa enkä varmaan tee nyt ekalla kerralla

Vierailija
4/31 |
11.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Siis minkä turvottamisen olet aloittamassa?

Kerma+korppujauho mausteineen

Vierailija
5/31 |
11.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oon vaan kerran tehnyt kaalikääryleitä ja mulla loppu kädet kesken. En tiennyt, että ne on niin suuritöisiä.

Vierailija
6/31 |
11.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Etkö osaa googlata reseptejä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/31 |
11.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kyllä sitä sellaiset puoli tuntia pitää keitellä, se ottaa ensin aikansa, että vesi alkaa kiehuakaan. Leikkasitko kaalin kantaan ristiviillon? Se nopeuttaa kypsymistä. Usein sitä pitää keitellä pariin otteeseen, ottaa ensin pinnasta pehmentyneitä lehtiä ja sitten nostaa takaisin kattilaan kypsymään. Laita vain uuni vielä pois päältä, aikaisintaan olet tunnin puolentoista päästä laittamassa kääryleitä uuniin. :)  Eivätkä ne lehdet irtoa itsestään siis. 

Hmm irroitin nyt kolme lehteä pois ja laitoin lautaselle... milloin laitan ne takaisin keitinveteen? En ole tehnyt ristiiviltoa enkä varmaan tee nyt ekalla kerralla

Ei niitä enää laiteta veteen takaisin niitä pehmenneitä lehtiä. :) Lue nyt joku ohje aluksi. Irrottelet muutamassa erässä niitä lehtiä ja jätät ne odottamaan täyttämistä. Leikkaa veitsellä lehtiruotoa ohuemmaksi, jos se on kovin paksu, niin saat paremmin rullattua kääryleet. 

Vierailija
8/31 |
11.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne lehdet otetaan irti vähitellen sitä mukaa kun irtoavat ja ovat pehmenneet taipuisiksi. Ja käärit niitä vähitellen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/31 |
11.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Siis minkä turvottamisen olet aloittamassa?

Kerma+korppujauho mausteineen

En minä kyllä korppujauhoja ole kaalikääryleisiin laittanut...

Vierailija
10/31 |
11.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koverra lehtiruoto ontoksi

Ja ne irronneet lehdet: paksuja lehtiruotoja ohennetaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/31 |
11.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä ihmeen korppujauhoja?

Vierailija
12/31 |
11.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitähän ihmeen kääryleitä Ap väkertää?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/31 |
11.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mitä ihmeen korppujauhoja?

Hmm... moni tuntuu tekevän täällä kokoliha. Taidan silti tehdä katsomani ohjeeni mukaan puolet ainakin korppujauho kermoineen ja puolet kokoliha. Katsotaan kummat maistuu paremmalta (vaikkah hetihän sen arvaa)

Vierailija
14/31 |
11.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne on kualjkiäryleitä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/31 |
11.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mitä ihmeen korppujauhoja?

Hmm... moni tuntuu tekevän täällä kokoliha. Taidan silti tehdä katsomani ohjeeni mukaan puolet ainakin korppujauho kermoineen ja puolet kokoliha. Katsotaan kummat maistuu paremmalta (vaikkah hetihän sen arvaa)

Kääryleihin tulee kylläkin jauhelihaa eikä kokolihaa.

Vierailija
16/31 |
11.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mitä ihmeen korppujauhoja?

Hmm... moni tuntuu tekevän täällä kokoliha. Taidan silti tehdä katsomani ohjeeni mukaan puolet ainakin korppujauho kermoineen ja puolet kokoliha. Katsotaan kummat maistuu paremmalta (vaikkah hetihän sen arvaa)

Mitä hittoa

Vierailija
17/31 |
11.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap, taidat nyt uuvatti vedättä meitä. Noin pöljää olekaan.

Vierailija
18/31 |
11.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Varsinainen kokki tuo ap =)

Vierailija
19/31 |
11.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokoliha? Onhan siellä ne riisit?

Vierailija
20/31 |
11.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Noita kääryleitä haluaisin kyllä maistaa. Huh huh.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi seitsemän kahdeksan