Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Voiko keitetyn kananmunan keittoajan selvittää jotenkin jälkikäteen päin?

Vierailija
08.01.2020 |

Miten sen saa selville, onko siihen jotain keinoa? Pöydällä pyörittämällä? Suolaveteen laittamalla?

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
08.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kysy Gordon Ramseylta. 

Vierailija
2/16 |
08.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sen pystyy sanomaan, onko raaka vai keitetty (pyörivät eri lailla), mutta ainakaan minä en tiedä mitään konstia jolla saisi selville onko keitetty muna kova vai löysä (jos sitä tarkoitit), saati sitten miten kauan tarkkaan ottaen on keitetty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
08.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Avaamalla?

Vierailija
4/16 |
08.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

4 min hiukan löysä keltuainen, 5 min melkein kypsä.

Jos pidät kuumassa vedessä etkä heti jäähdytä sekin vaikuttaa.

Joku sanoi, vesi vain kiehahtaa, sitten laittaa lämmön pois, on 4 min päästä sopiva.

Vierailija
5/16 |
08.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Auttaisko Aihinen. 

Vierailija
6/16 |
08.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos munankeltuainen on jauhoinen ja ympärillä sininen rengas, silloin keitetty yli 10 minuuttia. Hyytynyt valkuainen ja löysä keltuainen 5 minuuttia. Suuntaa-antavasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
08.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kerropa ap huvikseen mihin tarvitset tietoa siitä, kuinka kauan munaa on keitetty?

Käytännössä tuo vaatisi tuhansiin kokeiluihin perustuvan taulukon luomista standardoiduissa olosuhteissa (ilmanpaine, munan tarkka paino, kuoren paksuus jne jne.).

Vierailija
8/16 |
08.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis hetkinen, luulin AP:n tarkoittavan että mistä tietää keittoajan KUORIMATTA. Eikö?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
08.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Siis hetkinen, luulin AP:n tarkoittavan että mistä tietää keittoajan KUORIMATTA. Eikö?

Ei, miksi niin luulit?

Vierailija
10/16 |
08.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voin lyödä vaikka miljoonasta v*toa, että Gordon osaa aika tarkalleen sanoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
08.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Siis hetkinen, luulin AP:n tarkoittavan että mistä tietää keittoajan KUORIMATTA. Eikö?

Kuorimatta nimenomaan!

Ap

Vierailija
12/16 |
08.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Siis hetkinen, luulin AP:n tarkoittavan että mistä tietää keittoajan KUORIMATTA. Eikö?

Kuorimatta nimenomaan!

Ap

Ei mitenkään. Miksi pitäis? Menny aamiaismunat sekasin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
08.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Siis hetkinen, luulin AP:n tarkoittavan että mistä tietää keittoajan KUORIMATTA. Eikö?

Ei, miksi niin luulit?

No tottakai kuorimatta. Kyllähän kuorimalla ja halkaisemalla näkee keltuaisesta onko sitä keitetty 4 min vai 10 min.

Vierailija
14/16 |
08.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Siis hetkinen, luulin AP:n tarkoittavan että mistä tietää keittoajan KUORIMATTA. Eikö?

Ei, miksi niin luulit?

No tottakai kuorimatta. Kyllähän kuorimalla ja halkaisemalla näkee keltuaisesta onko sitä keitetty 4 min vai 10 min.

Ei tuota haettu, vaan tarkkaa keittoaikaa. Sitä ei saa selville munaa halkaisemallakaan, ellei ole vahvaa vertailudataa käytettävissä, kuten ei ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
08.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehkä, jos munat on laitettu kiehuvaan veteen, mutta siinäkin asiaan vaikuttaa mm. veden määrä suhteessa munien määrään, koska munien veteen laitto jäähdyttää sitä vettä.

Vierailija
16/16 |
08.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Siis hetkinen, luulin AP:n tarkoittavan että mistä tietää keittoajan KUORIMATTA. Eikö?

Kuorimatta nimenomaan!

Ap

Eikös hotelli- tms. aamiaisilla ole lapuitettu, kauanko niitä on keitetty, kun on useita erikovuisia? Että missä ihmeen tilanteessa siitä pitäisi kuorimatta tietää, KAUANKO sitä on keitetty? Hyödyllisempää voisi olla tietää KUORITUSTA munasta tuo keittoaika, tai sitten KUORIMATTOMASTA kypsyysaste tai mikä sen on.