Voiko keitetyn kananmunan keittoajan selvittää jotenkin jälkikäteen päin?
Miten sen saa selville, onko siihen jotain keinoa? Pöydällä pyörittämällä? Suolaveteen laittamalla?
Kommentit (16)
Sen pystyy sanomaan, onko raaka vai keitetty (pyörivät eri lailla), mutta ainakaan minä en tiedä mitään konstia jolla saisi selville onko keitetty muna kova vai löysä (jos sitä tarkoitit), saati sitten miten kauan tarkkaan ottaen on keitetty.
4 min hiukan löysä keltuainen, 5 min melkein kypsä.
Jos pidät kuumassa vedessä etkä heti jäähdytä sekin vaikuttaa.
Joku sanoi, vesi vain kiehahtaa, sitten laittaa lämmön pois, on 4 min päästä sopiva.
Jos munankeltuainen on jauhoinen ja ympärillä sininen rengas, silloin keitetty yli 10 minuuttia. Hyytynyt valkuainen ja löysä keltuainen 5 minuuttia. Suuntaa-antavasti.
Kerropa ap huvikseen mihin tarvitset tietoa siitä, kuinka kauan munaa on keitetty?
Käytännössä tuo vaatisi tuhansiin kokeiluihin perustuvan taulukon luomista standardoiduissa olosuhteissa (ilmanpaine, munan tarkka paino, kuoren paksuus jne jne.).
Siis hetkinen, luulin AP:n tarkoittavan että mistä tietää keittoajan KUORIMATTA. Eikö?
Vierailija kirjoitti:
Siis hetkinen, luulin AP:n tarkoittavan että mistä tietää keittoajan KUORIMATTA. Eikö?
Ei, miksi niin luulit?
Voin lyödä vaikka miljoonasta v*toa, että Gordon osaa aika tarkalleen sanoa.
Vierailija kirjoitti:
Siis hetkinen, luulin AP:n tarkoittavan että mistä tietää keittoajan KUORIMATTA. Eikö?
Kuorimatta nimenomaan!
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Siis hetkinen, luulin AP:n tarkoittavan että mistä tietää keittoajan KUORIMATTA. Eikö?
Kuorimatta nimenomaan!
Ap
Ei mitenkään. Miksi pitäis? Menny aamiaismunat sekasin?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Siis hetkinen, luulin AP:n tarkoittavan että mistä tietää keittoajan KUORIMATTA. Eikö?
Ei, miksi niin luulit?
No tottakai kuorimatta. Kyllähän kuorimalla ja halkaisemalla näkee keltuaisesta onko sitä keitetty 4 min vai 10 min.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Siis hetkinen, luulin AP:n tarkoittavan että mistä tietää keittoajan KUORIMATTA. Eikö?
Ei, miksi niin luulit?
No tottakai kuorimatta. Kyllähän kuorimalla ja halkaisemalla näkee keltuaisesta onko sitä keitetty 4 min vai 10 min.
Ei tuota haettu, vaan tarkkaa keittoaikaa. Sitä ei saa selville munaa halkaisemallakaan, ellei ole vahvaa vertailudataa käytettävissä, kuten ei ole.
Ehkä, jos munat on laitettu kiehuvaan veteen, mutta siinäkin asiaan vaikuttaa mm. veden määrä suhteessa munien määrään, koska munien veteen laitto jäähdyttää sitä vettä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Siis hetkinen, luulin AP:n tarkoittavan että mistä tietää keittoajan KUORIMATTA. Eikö?
Kuorimatta nimenomaan!
Ap
Eikös hotelli- tms. aamiaisilla ole lapuitettu, kauanko niitä on keitetty, kun on useita erikovuisia? Että missä ihmeen tilanteessa siitä pitäisi kuorimatta tietää, KAUANKO sitä on keitetty? Hyödyllisempää voisi olla tietää KUORITUSTA munasta tuo keittoaika, tai sitten KUORIMATTOMASTA kypsyysaste tai mikä sen on.
Kysy Gordon Ramseylta.