Jiiliha mennyt 12,5h sitten käyttökelvottomaksi
Kuolenko jos nyt paistan ja syön sen? Tai jos annan sen ensin seisoa pöydällä puoli tuntia, niin sehän on silloin ollut jo 13 tuntia pilaantunutta.
Saako mikrobit pois jos pesisin sen ensin?
Kommentit (14)
Jossain päin maailmaa on vielä eilinen. Voit paistaa.
Ei sitä pilaantumista kalenterista näe. Luuleeko AP tosiaan, että liha pilaantuu keskiyöllä, kun viimeinen käyttöpäivä päättyy? :)
Asiaan vaikuttaa jääkaapin lämpötila ja se, onko kylmäketju katkennut (ja kuinka pitkäksi aikaa), kun liha on tuotu kaupasta kotiin. Toiset ovat myös herkempiä pilaantumisen ensi merkeille, jotka eivät siis välltämättä tarkoita, että liha ei enää kelpaa ravinnoksi.
Tosi hyvä idea seisottaa sitä puoli tuntia pöydällä jos viimeinen käyttöpäivä on jo mennyt.
Muista kaivaa vähintään 2.5m syvä monttu kun hautaat sen.
Haista sitä. Jos se on kauniin punaista ja tuoksuu hyvältä, paista ja syö.
Jos on harmaata ja haisee happamalta, kaiva 2,5 metriä syvä kuoppa ja hautaa sinne.
Vierailija kirjoitti:
Ei sitä pilaantumista kalenterista näe. Luuleeko AP tosiaan, että liha pilaantuu keskiyöllä, kun viimeinen käyttöpäivä päättyy? :)
Asiaan vaikuttaa jääkaapin lämpötila ja se, onko kylmäketju katkennut (ja kuinka pitkäksi aikaa), kun liha on tuotu kaupasta kotiin. Toiset ovat myös herkempiä pilaantumisen ensi merkeille, jotka eivät siis välltämättä tarkoita, että liha ei enää kelpaa ravinnoksi.
Se oli autossa noin 15:sta asteessa noin 8 minuuttia, sitten se oli kassissa matkalla ulko-ovelle 27 sekuntia +1:ssä asteessa, jonka jälkeen +23 asteen huoneenlämmössä ainakin kolme minuuttia ennen jääkaappiin siirtoa. Katkesiko kylmäketju tässä nyt kohtalokkaalla tavalla?
Vierailija kirjoitti:
Tosi hyvä idea seisottaa sitä puoli tuntia pöydällä jos viimeinen käyttöpäivä on jo mennyt.
En tajunnut seisottaa sitä eilen klo 23.30. Silloinhan sen olisi vielä ehtinyt.
Kuinkahan me ennen pysyttiin elossa, kun ei ollut noita parasta ennen merkintöjä? Leipää syötiin niin kauan kun siinä ei hometta näkynyt. Maitoa juotiin niin pitkään kun saattoi. Hapan maito on kyllä niin pahaa, että sen varmasti maistaa. Pilaantuneet kananmunat taas haisee aivan hirveältä, ettei vahingossakaan niitä syö. Haju ja maku sen silloin sanoi, mitä syödä ja mitä ei. Ja maaliasjärki.
mummu kirjoitti:
Kuinkahan me ennen pysyttiin elossa, kun ei ollut noita parasta ennen merkintöjä? Leipää syötiin niin kauan kun siinä ei hometta näkynyt. Maitoa juotiin niin pitkään kun saattoi. Hapan maito on kyllä niin pahaa, että sen varmasti maistaa. Pilaantuneet kananmunat taas haisee aivan hirveältä, ettei vahingossakaan niitä syö. Haju ja maku sen silloin sanoi, mitä syödä ja mitä ei. Ja maaliasjärki.
Ei me kyllä oikein pysyttykkään. Kuoltiin monesti jo lapsina. Jos lapsuudesta selvittiin, niin ulkohuussissa ripuloitiin verta ja matoja. Ja kuoltiin.
Jos ei veriripuliinkuoltu niin ne ekerisankkeriin viimeistään.
Olen vieläkin elossa. Pitää reklamoida jiilihan valmistajalle.
Perunaa en syö. Todistettavasti kaikki pottua syöneet ovat kuolleet.
Matikkapäänikin on heikko, 13,5h sitten. Pääasia kuha tajuaa.