Tuleeko kinkun jämistä oikeasti hyvä hernekeitto?
Kun olisi vielä jonkun verran kinkkua jäljellä. Eihän se kinkku anna siihen mitään makua. Parhaat vinkkisi keittoon?
Kommentit (17)
Onko kinkun luu jäljellä, sehän keittoon antaa makua.
Minä keitän lihattoman keiton:
- herneet likoon illalla
- keitetään vajaa tunti
- pilko pari porkkanaa pieniksi kuutioiksi, lisää keittoon
- kuullota pannulla sipulia, valkosipulia ja meiramia, lisää keittoon
- keitä vielä noin puoli tuntia
- lisää joukkoon sinappia
Hyvää ruokahalua!
Vierailija kirjoitti:
Ei tule.
Okei eli kannattaa jättää tekemättä. Näin arvelinkin.
Vierailija kirjoitti:
Onko kinkun luu jäljellä, sehän keittoon antaa makua.
Minä keitän lihattoman keiton:
- herneet likoon illalla
- keitetään vajaa tunti
- pilko pari porkkanaa pieniksi kuutioiksi, lisää keittoon
- kuullota pannulla sipulia, valkosipulia ja meiramia, lisää keittoon
- keitä vielä noin puoli tuntia
- lisää joukkoon sinappia
Hyvää ruokahalua!
Kiitos sinulle paljon vinkeistä. Kuulostaa hyvältä.
-ap
Luullisesta kinkusta, joo, tai erikseen savuluita.
Tulee varsinkin nahasta, ethän heittänyt pis
Kyllä tulee, oikein hyvä. Jos luut jäljellä, niin ne kannattaa laittaa sekaan myös antamaan makua. Ja pitkä haudotus takaa herkullisen lopputuloksen. Sinappi/sipulisilppu sitten oman maun mukaan.
Teen itse lihattoman keiton.
Paras mitä olen koskaan syönyt.
Toinen vaihtoehto savuluut.
Itse en tykkää jatkaa kinkulla mitään vaan syödään loppuun asti aina..
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko kinkun luu jäljellä, sehän keittoon antaa makua.
Minä keitän lihattoman keiton:
- herneet likoon illalla
- keitetään vajaa tunti
- pilko pari porkkanaa pieniksi kuutioiksi, lisää keittoon
- kuullota pannulla sipulia, valkosipulia ja meiramia, lisää keittoon
- keitä vielä noin puoli tuntia
- lisää joukkoon sinappia
Hyvää ruokahalua!
Kiitos sinulle paljon vinkeistä. Kuulostaa hyvältä.
-ap
Ei kannata kuullottaa ja kasvisliemikuutio joukkoon, porkkana alussa ja hyvin pieniksi paloiksi.
En muista onko tämä Vanamon vai luostarin hernekeitto.
Teen itsekkin tätä ja on suosikkini.
Ei tule, ellet sitten tavoittele normaalin makuisen hernekeiton sijaan joulukinkun jämien makuista hernekeittoa.
Tulee hyvää. Tein eilen. Muista liottaa herneet ja keittää vähintään 2 tuntia.
Myös chorizo antaa makua. Se tosin kannattaa lisätä vasta aika loppuvaiheessa.
No aivan kelvollinen tulee. Ei hyvä hernekeitto sinänsä tarvitse lihaa ollenkaan.
Itse teen, jos teen, Aina jauhelihasta. Tuo lihaton kuulostaa kyllä hyvältä, taidan kokeilla sitä seuraavaksi.
Joulukinkkua en tunkisi minäkään mihinkään mitään ruokaa pilaamaan.
Tulee tosi hyvää, varsinkin jos laittaa luun mukaan porisemaan. Itse syön lihattomana itsetehtynä, ei ole vaikeaa tehdä samalla 2 keittoa.
KERTOKAA mitä muuta teette kinkun jämistä. Tein lihakastikkeen, siis ruskean- aikas suolaista , vaikka en lisännyt mitään mausteita tai suolaa.
Ei tule.