Laatikoiden tekijät huom!
Huomenna olen töissä, joten teen tänään laatikot jouluaatoksi. Kannattaako minun jättää ne puoli valmiiksi ja laittaa uuniin vasta aattona vai nyt jo käyttää uunissa? T.kokematon kokki
Kommentit (9)
Hyvin voi nyt jo paistaa jos niin haluaa.
Tekisin valmiiksi ja lämmittäisin aattona. Luulen, että maku paranee näin. Kasvispadoissa ja-keitoissa, maku syvenee ja ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Teet valmiiksi ja lämmität aattona.
Tee valmiiksi, puolivalmiina alkavat pilaantumaan.
Ja jos voit pakastaa niin vvoit halutessasi jättää myös puolivalmiiksi.
Imelletty perunalaatikko kannattaa pakastaa puolivalmiina ja paistaa vasta aattona.
Mun muutamassakin kirjassa lukee, että perunalaatikkoa ei pitäisi pakastaa, kun "vetistyy". Kuitenkin oikeastaan kaikissa netistä löytyvissä ohjeissa lukee että voi hyvin pakastaa.
Ootteko huomannu pakastamisen vaikuttavan rakenteeseen?
Itse olen aina paistanut valmiiksi vasta aattona. Ei meillä kelpaa lämmitetty ruoka. Olen tosin tehnyt sen verran aikaisemmin, että olen pakastanut. Raakana säilyy kyllä pari päivää todella kylmässä jääkaapissa, kunhan on muuten ehdottoman hygieenisesti valmistettu.
En osaa sanoa.
Ehkä laittaisin jääkaapin kylmimpään osaan tai veisin ulos terasssille tms. odottamaan aattoa.