Paras laktoositon maito riisipuuroon?
Kaipaan kokemuksia laktoosittomaan maitoon tehdystä riisipuurosta, kun en halua sen muuttuvan ruskeaksi.
Tein kerran jostain maidosta mikä säilytti värin valkoisena, mutta en muista mikä maito oli käytössä silloin
Kommentit (20)
Punainen laktoositon maito tai kauramaito
Keitä veteen, ja kun puuro on melkein kypsää lisää laktoositon kerma. Suhteessa yksi litra vettä --> kaksi desiä kuohukermaa.
Häh??
Aina on ollut puuro valkoista! Taidat pitää levyä liian kuumalla?
Salaisuus on piiiitkä aika ja pieni lämpötila.
Levy ykkösellä, max kakkosella. Kansi päälle ja viiden-kuuden minuutin välein käyt sekoittelemassa. Ja lisäämässä maitoa vähitellen.
Vierailija kirjoitti:
Keitä veteen, ja kun puuro on melkein kypsää lisää laktoositon kerma. Suhteessa yksi litra vettä --> kaksi desiä kuohukermaa.
Näin olen tehnyt ja maku vähän kärsii, mutta parempi kuin ruskehtava puuro
Vierailija kirjoitti:
Häh??
Aina on ollut puuro valkoista! Taidat pitää levyä liian kuumalla?
Salaisuus on piiiitkä aika ja pieni lämpötila.
Levy ykkösellä, max kakkosella. Kansi päälle ja viiden-kuuden minuutin välein käyt sekoittelemassa. Ja lisäämässä maitoa vähitellen.
Onko laktoositonta sinun maitosi
Vierailija kirjoitti:
Maitojauhe???
Maistuu ja haisee minusta pahalle
Kookosmaito. Ei maistu läpi, tuoksuu kyllä keitettäessä mutta se häviää.
Vierailija kirjoitti:
Punainen laktoositon maito tai kauramaito
Kestääköhän kauramaito paistaa puurosta piirakoita?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Häh??
Aina on ollut puuro valkoista! Taidat pitää levyä liian kuumalla?
Salaisuus on piiiitkä aika ja pieni lämpötila.
Levy ykkösellä, max kakkosella. Kansi päälle ja viiden-kuuden minuutin välein käyt sekoittelemassa. Ja lisäämässä maitoa vähitellen.Onko laktoositonta sinun maitosi
Kyllä on. Lapset on laktoosivaivaisia. Käytän punaista maitoa ja ainakin tunnin aikaa.
Tärkeintä, että et keitä puuroasi kurriin. Se palaa pohjaan jopa pinnoitetussa kattilassa. Ja niin kuin joku tuolla jomainitsi,niin levy ei saa olla liian kuumalla. Voit myös kokeilla uunipuuroa. Minä teen joulupuuroni uunissa, tosin kokonaisista ohrasuurimoista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Häh??
Aina on ollut puuro valkoista! Taidat pitää levyä liian kuumalla?
Salaisuus on piiiitkä aika ja pieni lämpötila.
Levy ykkösellä, max kakkosella. Kansi päälle ja viiden-kuuden minuutin välein käyt sekoittelemassa. Ja lisäämässä maitoa vähitellen.Onko laktoositonta sinun maitosi
Kyllä on. Lapset on laktoosivaivaisia. Käytän punaista maitoa ja ainakin tunnin aikaa.
Mitä laktoositonta eli kotimaista vai eilaa, kun niitä on ero merkkejä ja sitä juuri yritän muistella mitä de oli mikä kesti keittää
Vierailija kirjoitti:
Tärkeintä, että et keitä puuroasi kurriin. Se palaa pohjaan jopa pinnoitetussa kattilassa. Ja niin kuin joku tuolla jomainitsi,niin levy ei saa olla liian kuumalla. Voit myös kokeilla uunipuuroa. Minä teen joulupuuroni uunissa, tosin kokonaisista ohrasuurimoista.
Uunipuurossa tulee ruskeinta ja osaan kyllä keittää keittiökoulutuksen saaneena puuron, mut nyt oli maito"lajike" etsinnässä
Mikä tahansa laktoositon maito käy.
Kun ohjeessa sanotaan: 2 dl vettä + 1 litra maitoa, laitan 1 litra vettä + 2 dl laktoositonta kermaa. Eli keitän puuron veteen melkein valmiiksi, ja sekoitan loppuvaiheessa puuroon kerman. Ruokakerma, vispikerma, kuohukerma ainakin käy. Riippuu, kuinka rasvaisen puuron haluat. Myös kaurakerma, soijakerma, kookoskerma käy.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Häh??
Aina on ollut puuro valkoista! Taidat pitää levyä liian kuumalla?
Salaisuus on piiiitkä aika ja pieni lämpötila.
Levy ykkösellä, max kakkosella. Kansi päälle ja viiden-kuuden minuutin välein käyt sekoittelemassa. Ja lisäämässä maitoa vähitellen.Onko laktoositonta sinun maitosi
Kyllä on. Lapset on laktoosivaivaisia. Käytän punaista maitoa ja ainakin tunnin aikaa.
Mitä laktoositonta eli kotimaista vai eilaa, kun niitä on ero merkkejä ja sitä juuri yritän muistella mitä de oli mikä kesti keittää
Kotimaista tai eilaa, ei väliä. Pääasia, että lämpötila on mieto.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Häh??
Aina on ollut puuro valkoista! Taidat pitää levyä liian kuumalla?
Salaisuus on piiiitkä aika ja pieni lämpötila.
Levy ykkösellä, max kakkosella. Kansi päälle ja viiden-kuuden minuutin välein käyt sekoittelemassa. Ja lisäämässä maitoa vähitellen.Onko laktoositonta sinun maitosi
Kyllä on. Lapset on laktoosivaivaisia. Käytän punaista maitoa ja ainakin tunnin aikaa.
Mitä laktoositonta eli kotimaista vai eilaa, kun niitä on ero merkkejä ja sitä juuri yritän muistella mitä de oli mikä kesti keittää
Haetkohan takaa Valion Kiehu-maitoa? Siitä tehty riisipuuro ei ruskistunut edes 275-asteisessa uunissa, kun tein karjalanpiirakoita...
kookosmaito