Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

raparperihilloa tai hilloketta?

14.06.2006 |

Mulla pihalla komiat raparperipuskat. En ole oikein koskaan niistä mitään tehnyt. Nyt äitiyslomalla olisi aikaa.. Neuvokaa joku helppo raparperihillo tai -hilloke resepti. Ajattelin joku sellainen mitä voisi syödä esim vaniljajäätelön tai lettujen kanssa.

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
14.06.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raparperihilloke



300 g raparperipaloja

1 1/2 dl sokeria

kanelitanko

vaniljatanko



1. Pilko raparperit.

2. Laita ne uunin kestävään kulhoon.

3. Lisää sekaan sokeri ja kaneli- sekä vaniljatanko.

4. Hauduta uunissa tai liedellä, kunnes raparperi on pehmeää.

5. Jäähdytä ja poista kaneli- ja vaniljatanko.

6. Tarjoa kylmänä lettujen kanssa.

7. Uunikuumana hilloke on ihanaa jäätelön kanssa.





Raparperi-Omenahilloke



500 g raparperia

1 omena

1/2 dl vettä

2 1/2 dl sokeria



1. Pese raparperin varret tarvittaessa, poista vain kovat ja sitkeät osat tyvestä.

2. Paloittele varret parin sentin pituisiksi.

3. Kuori omena, poista siemenkota ja kuutioi malto.

4. Sekoita omena- ja raparperipalat kattilassa, lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

5. Keitä seosta miedolla lämmöllä kannen alla muutama minuutti, niin että raparperi alkaa kostua ja pehmetä.

6. Lisää sokeri ja sekoita niin kauan että se sulaa.

7. Keitä seosta vielä, kunnes se sakenee ja muuttuu kiiltäväksi.

8. Tarjoa kuumana jäätelöannoksen kastikkeena





Raparperi-mansikkajälkiruoka

(6 annosta)



250 g (5-6 dl) raparperipaloja

1 dl sokeria

2 dl vettä

1/4 - 1/2 tl minttua

1 pss (500 g) mansikoita (pakaste) tai omasta maasta



Koristeeksi:

sitruunamelissan lehtiä



Lisäksi:

vaniljajäätelöä tai maustamatonta

jogurttia



1. Kaada raparperipalat kattilaan.

2. Lisää sokeri ja vesi.

3. Keitä n. 5 min, kunnes raparperit ovat soseutuneet.

4. Mausta mintulla ja anna jäähtyä.

5. Kaada kohmeiset mansikat tehosekoittimeen tai monitoimikoneen kulhoon ja soseuta.

6. Lisää jäähtynyt raparperiseos mansikkasoseen joukkoon ja sekoita.

7. Kaada jälkiruoka tarjoilukulhoon ja koristele tuoreilla sitruunamelissan lehdillä.

8. Tarjoa lisäksi vaniljajäätelöä tai maustamatonta jogurttia.





Maustettu raparperihillo



3 l pieniä raparperipaloja

2 dl vettä

pieni pala inkivääriä

½ vaniljatankoa

8-9 dl sokeria



1. Mittaa hillokattilaan vesi ja mausteet.

2. Jätä ne hiljalleen kiehumaan ajaksi, jolloin huuhtelet raparperit ja leikkelet ne pieniksi viipaleiksi.

3. Kaada palaset kattilaan ja jatka keittämistä, kunnes raparperi hieman pehmenee.

4. Lisää sokeri ja keitä välillä sekoittaen, kunnes raparperi on aivan pehmeää ja seoskin sakeutunutta.

5. Ota pois mausteet.

6. Tölkitä täysin puhtaisiin, lämpimiin purkkeihin ja sulje purkit heti.

7. Maistuu talvella lettujen, pannukakun ja jäätelön kanssa.

8. Sopii myös kääretortun ja täytekakun väliin.

9. Voit myös pakastaa hillon.

10. Käytä silloin sokeria vain mauksi ja keitä vähemmän.

11. Pane pakastimeen täysin jäähtyneenä.





Raparperihilloketta ja jäätelöä (valmistetaan mikrossa)



300 g raparperia

1 1/2 dl sokeria

1/2 tl kanelia

1/2 litraa nougatjäätelöä



1. Huuhdo ja paloittele raparperit mikrovuokaan.

2. Kaada päälle sokeri-kaneliseos.

3. Hauduta peitettynä täysteholla 4-5 minuuttia ja sekoita kerran välillä.

4. Tarjoa jäätelö ja hilloke erikseen tai tee niistä valmiita annoksia.





Raparperi-mansikkahyytelö



6 dl vettä

2 dl sokeria

4 nuorta raparperin vartta

1/2 litraa mansikoita

8 liivatelehteä



1. Kiehauta vesi ja sokeri, lisää paloiteltu raparperi ja keitä pehmeäksi.

2. Nostele reikäkauhalla palat liemestä pois.

3. Laita rengasvuokaan kerroksittain raparperia ja viipaloituja mansikoita.

4. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi, puserra liika vesi pois ja liuota ne kuumaan raparperiliemeen.

5. Anna liemen jäähtyä ja hyytyä ennen kuin kaadat sen vuokaan.

6. Hyydytä viileässä muutamia tunteja.

7. Kumoa ja tarjoa kermavaahdolla ja kokonaisilla mansikoilla.





Raparperi-mansikkakimara



4 dl (pakastettuja) raparperipaloja

3/4 dl sokeria

1 dl vettä

4 dl (pakastettuja) mansikoita



1. Hauduta raparperipaloja kattilassa sokerin ja veden kanssa noin 20 minuuttia.

2. Jäähdytä.

3. Viipaloi hieman sulaneet mansikat.

4. Lado raparperit ja mansikat kerroksittain tarjoiluastiaan.

5. Tarjoa lettujen ja jäätelön lisäkkeenä.



Vierailija
2/3 |
19.06.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Heips!

Valitettavasti ei ole tarkkoja määriä, mutta teen näin:



Pilkon raparperin palasiksi kattilaan, laitan lorauksen vettä sekaan, ettei pala pohjaan ja maun mukaan hillosokeria päälle. Seoksen joukkoon mausteeksi tuoretta tai kuivattua minttua. Keittelen seoksen pehmeäksi. Kesällä syödään sitten muurinpohjalettujen kanssa.

Talven aikana voi tehdä myös pieniä eriä pakastetuista raparpereista. Meillä muksut syövät tätä puuron kanssakin.

Minttu ja raperperi on hyvä yhdistelmä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
20.06.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

niin, että laitoin 800 g raparperiä (ei ollu enempää :( ) paloina ja kaksi isohkoa banaania kattilaan, keittelin hetken ja kippasin paketin sitä sokeria. Taas keittelin ja purkitin. Kivan makuista, vähän maistuu raparperin raikkaus ja banaanin pehmeys!!! :o)

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi viisi kahdeksan