Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi avattu oltermanni homehtuu reunoilta?

Vierailija
04.12.2019 |

Käykö teille niin? Reunat menevät valkoisiksi jossain vaiheessa.

Kommentit (24)

Vierailija
1/24 |
04.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei se ole hometta. Se on kiteytynyttä kalsiumsuolaa.

Vierailija
2/24 |
04.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei koskaan ole käynyt noin. Tosin meidän taloudessa oltermanni juuston elinikä on korkeintaan muutamia päiviä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/24 |
04.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja menee muuten varsin nopeasti. En tiedä, onko juuston reseptiikkaa/valmistustapaa muutettu, mutta tuo tapahtuu jo ihan muutamassa päivässä. Ennen juusto kesti hyvänä jopa parikin viikkoa.

Vierailija
4/24 |
04.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on suolaa. Ei hometta.

Vierailija
5/24 |
04.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen huomannut saman. Kääri se muovipussiin ja laita jääkaappiin. Toimii.

Vierailija
6/24 |
04.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä ihmeen suolaa? Pahalta ainakin maistuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/24 |
04.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikös se ole hiivaa

Vierailija
8/24 |
04.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eikös se ole hiivaa

Tavallaan - se on nimittäin jalkasilsaa, sillä juustomassa survotaan jaloilla polkemalla, aivan kuin parhaat viinit konsanaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/24 |
04.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolaan uskoo ken haluaa ja pistelee homeet poskeensa. :)

Vierailija
10/24 |
04.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on sissijuustoa.. Vähän kitkerää mutta terveellistä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/24 |
04.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitä juustoa on klähmitty sormilla reunoilta kun otetaan tukea viipaleita höylätessä. Siitä seuraa ne homeet.

Vierailija
12/24 |
04.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on hiivaa. Sen voi kaapia pois, juusto on ihan syötävää silti. Googlaa vaikka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/24 |
04.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suolaan uskoo ken haluaa ja pistelee homeet poskeensa. :)

Tuskin sitä nyt kukaan syö, ei ole kovin maukasta.

Itse höylään sen päällikerroksen pois ja taas on hyvää juustoa.

Vierailija
14/24 |
04.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei todellakaan ole suolaa vaan HIIVAA!

https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/201709082200380237

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/24 |
04.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valmiina mytävät juustoraasteet homehtuvat suhteellisen pian. Varmaan myös, jos itse raastat ja säilöt jääkaappiin.

Vierailija
16/24 |
04.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onk tää ny sitä Valsaa?

Vierailija
17/24 |
04.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No ei todellakaan ole suolaa vaan HIIVAA!

https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/201709082200380237

Minä teille hiivan näytän.

Riitta

Vierailija
18/24 |
04.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

se o vaa pelkkää kiteytynyttä kalsiumsuolaa. ja kun sen paketoi muovipussiin tai juustokuvun alle niin ei onkelmaa namnam leivän päälle ja suuhun hyvää on

Vierailija
19/24 |
04.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiteytynyttä kiveshikeä.

Vierailija
20/24 |
04.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muut juustot ei käyttäydy noin. Oltermanniin tulee nopeasti valkoista töhkää ja silloin koko juusto haisee jo pahalta. Ostan nykyään muita juustoja, Oltermannille on käynyt noin jo vuosia.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kaksi kuusi