Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten leivot hyvää pullaa?

Vierailija
05.06.2006 |

Onko sinulla jokin erityinen niksi, miten saat pullan onnistumaan?



Itselläni on pullan leipomisen taito ollut kadoksissa vuosia. Ei vaan onnistu... Missähän vika? Varsinkin säilytyksen jälkeen pullissani maistuu hiiva, eivätkä ole tuoreen hyvän makuisia.



Kiva, jos olisi jotain vinkkiä. :)

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
05.06.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

vatkaan ja annan taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa tosi hyvin. Hiivan on oltava aina tuoretta. Sokerin joukkoon lisään vaniljasokeria (ei vanilliini), antaa hyvän, pehmeän lisämaun.



Ja jos teen esim. korvapuusteja, niin täyte on aika runsas, eli paljon voita, sokeria,kanelia...sen kerran kun itse tekee, saa sitä hieman kursaillakin ja pullan on oltava pehmeää ja hyvää!

Vierailija
2/8 |
05.06.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

5dl maitoa

pala hiivaa

tuubi kaardemummaa

2 kananmunaa

3 dl sokeria

2 tl suolaa

jauhoja sillain että irtoo kädestä.

200 g margar.



jos ei tällä ohjeella pulla sula suussa niin ei millään....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
05.06.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö 3 dl sokeria puolen litran taikinassa ole aika paljon, vai onko se juuri suussa sulavan pullan salaisuus...? 2 tl suolaa myös..?



- ap

Vierailija
4/8 |
05.06.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

kyllä se sokerin ja suolan määrä on ihan oikee... en tiedä onko siinä sen salaisuus,mutta maukasta pullaa meillä syödään eikä kukaan halua kaupan vertaistuotteita.

Vierailija
5/8 |
05.06.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

meillä leivotaan herkkuja harvoin, syödään aina terveellisesti.



silloin kun leivotaan tehdään parhaista raaka-aineista ja kaloreita katsomatta ;)

Vierailija
6/8 |
05.06.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

" ilmaa joukkoon" ,sit käytän 6dl maitoa/hiivapkt. ,1 tl suolaa, 2dl sokeria,1 muna,1rkl kardemummaa 150g rasvaa ja jauhoja niin et taikina irtoaa kädestä ja kulhon reunoista

Ja kaikki tarveaineet huoneenlämpösiä(maito ja voi/marg. tietty kädenlämpösiä), mitä enemmän vaivaa taikinaa, sen parempi. Ja nostatusta ensin miltei tunti, pullaksi leipomisen jälkeen viel toinen tunti

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
05.06.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

3 ohje hyvä muuten mutta korvaa margariini voilla.



Pullasta saa hyvää jos vaivaa taikinaa niin kauan että siitä muodostuu taikinapallo joka on sileä ja kiiltävä.



Vaivaamisen jälkeen taikinalepo vain 10-15 min.

Sen jälkeen ylöslyönti eli leivotaan haluttuun muotoon.

Taikina-aihiot kohotetaan hyvin, pintakäsitellään eli voidellaan munalla jossa ripaus sokeria ja sitten muut koristeet esim. raesokeri. (Kotikonstina voi kohtusta nopeuttaa laittamalla pellin esim. astianpesukoneen päälle jos on yhtäaikaa päällä niin kansi johtaa lämpöä tai laittaa altaaseen kuumaa vettä ja päälle pelti ja kohotusvaiheessa ne tulee peittää etteivät kuivu pinnalta.)



Paisto niin että kypsyvät, jos kypsennät liian kauan tuotteista tulee kuivia eikä herkullisen meheviä.



Pikkupullat 10-12 minuuttia viinerit 14 min. , pitkot 25-30 min , riippuen paistolämpötilasta ja tuotteiden koosta.



Kotiuunissa paistan pikkupullat 180 asteessa on sopiva lämpö meidän uunissa. Tuotteet kauniin vaalean ruskeita ja meheviä.



Lisäksi taikinaneste 28 asteista käyttipä sitten vettä tai maitoa tai vettä ja jauhojen seassa maitojauhetta.



Leipomoissa käytetään maitojauhetta. Jotkut tuotteet tehdään veteen.



Hyvä niksi pikkupullien kypsyyden varmistamiseksi on tuotteen keveys.



Vierailija
8/8 |
05.06.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minusta tuo kerman ja voin kanssa lotraaminen ei vaikuta siihen, maistuuko pulla hiivaiselta vai ei. Meillä on paljon laktoosiongelmaisia, ja joudun juhliin leipomaan hylamaidosta & laktoositt. margariinista, ja maukkaita ovat.



Mutta jos suola puuttuu, niin on ihan sama, kuinka paljon panostaa muihin aineisiin. Taikinassa jo pitää olla " se" suolainen-makea maku. Siiis toki enemmän makea kuin suolainen, mutta siinä on ohan selvästi eri maku kuin pelkässä sokeritaikinassa.



Anoppi ei laita pulliinsa suolaa nimeksikään, ja ne alkavat tosi pian maista hiivalta. Eivätkä oikein tee kauppaansa, vaikka ovatkin täysmaidosta ja voilla leivottuja ja koostumus on upea. Aika mauttomia suorastaan. Itse taas en osaa tehdä niin kauniita pullia.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kaksi kolme