Kotikokkeja paikalla? Tarvitsen vinkkejä, naudan sydän..
Mulle siis tuotiin sellainen enkä tiedä nyt miten sen valmistaisin. Yritin googlettaa, mutta aina annetaan vain keittämisohjeita...
Tai no, yksi uunissa paistetun ohje oli, mutta minulla ei ole paistopusseja... kaveri sanoi että hyvää tulee jos paistaa alumiinifoliossa mutta ei sitten vastannut kun kysyin varsinaista ohjetta. 🙄
...pitääkö vain suosiolla alkaa tylsästi keittämään? Vai tietäiskö joku tästä mystisestä alumiinifoliossa paistamisesta...
Kommentit (11)
Sydän sopii pataruokiin, höystöihin, muhennoksiin ja keittoihin. Sydän vaatii pitkän kypsymisajan. Vasikan tai porsaan sydämen keittoaika on noin kaksi tuntia, mutta naudan sydäntä tulee keittää 3–4 tuntia. Huuhdo sydän hyvin ennen keittämistä! Sydämessä olevat verijäänteet saa pois puristelemalla sydäntä huuhtelun aikana. Sydämestä kannattaa myös poistaa isot suonenkappaleet ja suurin osa rasvasta. Sydäntä ei tarvitse käyttää kokonaisena, vaan sen voi myös leikata ohuiksi siivuiksi tai kuutioiksi
Keittämällä saa sitkeää , mieluummin hauduttaa useampi tunti.
Vierailija kirjoitti:
http://ullankokkauksia.blogspot.com/2017/01/taytetty-naudan-sydan.html?…
Katsoin joo tuotakin mutta... sitten pitäisi ostaa täytteet....
Vierailija kirjoitti:
Sydän sopii pataruokiin, höystöihin, muhennoksiin ja keittoihin. Sydän vaatii pitkän kypsymisajan. Vasikan tai porsaan sydämen keittoaika on noin kaksi tuntia, mutta naudan sydäntä tulee keittää 3–4 tuntia. Huuhdo sydän hyvin ennen keittämistä! Sydämessä olevat verijäänteet saa pois puristelemalla sydäntä huuhtelun aikana. Sydämestä kannattaa myös poistaa isot suonenkappaleet ja suurin osa rasvasta. Sydäntä ei tarvitse käyttää kokonaisena, vaan sen voi myös leikata ohuiksi siivuiksi tai kuutioiksi
Oliko tämä resepti? -ohis
Silppua taloussaksilla kuutioiksi raakana, sekoita yrjölänpuuroon ja anna koiralle.
Me paistettiin paloina voin kera pannulla. Hyvää tuli!
Tämä tulee vähän myöhään alkuperäiselle kysyjälle, mutta jos muitakin kiinnostaa niin sydäntä voi käyttää kuin mitä tahansa paistin palaa. Se on hyvää vähärasvaista lihasta, erityisen terveellistä. Pitkään hauduttamalla saa hyvät padat, sopat ja kastikkeet, mutta sydäntä voi mainiosti myös vaikkapa grillata tai jauhaa. Ennakkoluuloisia mäkisijöitä aina löytyy, mutta kun pidät suun kiinni ei kukaan erota sopasta onko siinä sydäntä vai paistia.
Onko sydänkäristys mainittu? En selannut koko vanhaa ketjua, mutta se on yksi vaihtoehto, ja tulee hyvää.
http://ullankokkauksia.blogspot.com/2017/01/taytetty-naudan-sydan.html?…