Kypsän kanaruoan säilyminen jääkaapissa
Kuinka pitkän ajan päästä uskaltaa vielä syödä kanaa valmistuspäivästä??
Netistä löysin 1-2 vrk, mutta tälle aika-arviolle haistatin pitkät ja päätin kysyä niiltä jotka oikeasti tietävät asioista.
Kommentit (9)
Martat ovat joskus sanoneet että kotiruoka säilyy jääkaapissa 3-4 vrk.
Tietysti jos sen kanan päivämäärä oli jo valmistumispäivänä täytyy ottaa järki käteen.
Maistamalla ja haistamalla pääsee yleensä pitkälle. Muista nopea jäähdytys, siis älä jätä pitkäksi aikaa ruokaa huoneenlämpöön valmistumisen jälkeen
Marttoihin me luotamme
The Food Safety and Inspection Service of the US Department of Agriculture recommends that casseroles containing chicken and pieces of chicken that have been cooked will stay good in the fridge for 3-4 days.
Yleensä aina syön ruokaa kuin ruokaa vielä neljäntenä päivänä valmistuksesta, enkä ole kupsahtanut. Nopea viilennys ja puhtaat välineet kaiken a ja o. Ja ettei jääkaapin ovea jätetä pitkiksi aikoja auki.
Jos ole valmistanut esim. maanantaina,keskiviikko on ehdoton viimeinen syöntipäivä. Tämä tieto löytyy useammasta lähteestä,joissa on asiantuntemus kohdallaan. Sitä olen itse noudattanut hyvällä menestyksellä.
Luin mikrobiologin haastattelun,jossa kertoi noudattavansa lihatuotteiden kohdalla sitä,että on useampi varopäivä. En ikinä valmistaisi sellaista enää,jossa on viimeinen käyttöpäivä kahden päivän sisällä.eli toimin samoin tavoin.
5 päivää säilyy helposti, ellet jätä lihaa puolikypsäksi niin kuin tuntuu olevan muotia. Itse pelkäisin enemmän saavani ikävän pöpön sairaalasta kuin itse valmistamastani ruoasta.
Joku puhui nopeasta viilennyksestä, tässä minun tapani/niksini: useimmat ruoat laitan Pyrex- tms. lounasastioihin annoksina ja viilennän ne kylmässä vedessä tiskialtaassa. Kestää ruoasta riippuen 10 - 20 minuuttia. Lisäksi minulla on jääkaapissa kylmäkalleja mikä mahdollistaa vielä vähän lämpimien ruoka-astioiden laittamisen kaappiin ilman että lasihyllyt menevät rikki. Lounasrasia vaan kylmäkallen päälle ja homma toimii.
Riippuu varmaan vahan siitakin, miten kana on maustettu vai onko maustettu ollenkaan.
Itsella semmoinen kokemus, etta tulinen ruoka sailyy pidempaan, mutta voi olla etten vaan maista etta se on jo pilalla :D
No suola nyt sentaan pitkittaa sailyvyytta ihan oikeastikin.
treffit kirjoitti:
Riippuu varmaan vahan siitakin, miten kana on maustettu vai onko maustettu ollenkaan.
Itsella semmoinen kokemus, etta tulinen ruoka sailyy pidempaan, mutta voi olla etten vaan maista etta se on jo pilalla :D
No suola nyt sentaan pitkittaa sailyvyytta ihan oikeastikin.
Törmäsin kerran siihen käsitykseen että tuliset mausteet vaikuttaisivat samaan tapaan kuin suola/savu. Kun erehdyin kysymään asiasta tällä palstalla, vastauksia ei tullut mutta alapeukkuja sateli.
Jos siis joku tietää niin ois kiva... öö... tietää!
Pari päivää.