Teen parempaa ruokaa kuin monet ravintolat
Ihan oikeasti. Olen miettinyt tätä jo monta vuotta, ja koko ajan tilanne ns. pahenee kun opin uusia juttuja. Mieskin sanoo samaa.
No eihän siinä muuten mitään, mutta kun olisi kiva jos voisi käydä ravintolassa nauttimassa ja herkuttelemassa. Mutta pitää olla oikeasti tosi hyvä ravintola että pesee omat kokkaukset.
Käydään aika paljon ravintoloissa sekä Suomessa että ulkomailla, ja harvassa on ne joihin menisin uudestaan. Lähinnä sellaisissa on kiva käydä jotka tekee ihan eri tyyliä kuin itse, esim. aasialaista en useinkaan kotona tee.
Kommentit (4)
Vierailija kirjoitti:
Näin se usein onkin alempitasoisten ja keskitasoisten ravintoloiden kohdalla. Monesti hyvä kotikokki tekee tasokkaampaa ruokaa.
Miksette mene Michelin-ravintoloihin kun harrastuneisuutta löytyy? Moni kauhistelee sitä hintatasoa, ja silti laitetaan etelänmatkoihin, moottorikelkkoihin ja ties mihin järjettömyyksiin tonneja. Eikä viitsitä maksaa esim. laadukkaasta 2-3 Michelin-tähden ateriasta vaikka parisataa euroa kerran vuodessa.
Katsokaa oppaasta joku laaturavintola ja varatkaa sinne pöytä. Taatusti saa parempaa ruokaa ja kiehtovimmista raaka-aineista kuin kotikeittiössä.
En ole AP mutta kävin Helsingissä aikoinaan Chef & Sommelierissä jolla oli 1 Michelin-tähti ranskalaisessa oppaassa. Ateriat oli n. 110€ per lärvi kahdelle. Oli joka pennin arvoista. Palvelu ensiluokkaista, 5 ruokalajia tuotiin pöytään, oli ravitsevaa eikä ns. "piperrys"-annoksia, ja oli aseteltu esteettisesti ja mikä tärkeintä maistui hyvältä.
Lapseni (tytär, 10v) osaa kokata laadukkaampia ruokia yhdistellen eri raaka-aineita kuin nimeltämainitsematon huoltamoketju. Eikä käytä mikron pika-asetusta kuten kyseinen ketju usein tekee, vaan leipoo, käyttää uunia, pannua, kattilaa jne.
Mielestäni melko huolestuttavaa.
Näin se usein onkin alempitasoisten ja keskitasoisten ravintoloiden kohdalla. Monesti hyvä kotikokki tekee tasokkaampaa ruokaa.
Miksette mene Michelin-ravintoloihin kun harrastuneisuutta löytyy? Moni kauhistelee sitä hintatasoa, ja silti laitetaan etelänmatkoihin, moottorikelkkoihin ja ties mihin järjettömyyksiin tonneja. Eikä viitsitä maksaa esim. laadukkaasta 2-3 Michelin-tähden ateriasta vaikka parisataa euroa kerran vuodessa.
Katsokaa oppaasta joku laaturavintola ja varatkaa sinne pöytä. Taatusti saa parempaa ruokaa ja kiehtovimmista raaka-aineista kuin kotikeittiössä.