Tekeekö helsinkiläiset itse ruokaa ollenkaan?!!
Mitä tahansa ohjelmaa katsoo, jossa pk-seutulaisia, muuta eivät tee kun jauhavat pikaruokaravintoloista. Ja hienostelevat tyypit sitten ravintoloista.
On täällä kaukana helsingistäkin tässä tuppukylässä kaksi grilliä, kaksi pizzeriaa ja hesburger, mutta ei niistä tule haettua ruokaa kuin yhteensä nelisen kertaa vuodessa Hesburgerista ei koskaan, mutta lähimmältä grilliltä ja pizzerioista käy kumpi vain.
Mutta olen hyvin huono menemään ostamaan itse tollasista paikoista, joku muu saa hakea.Myönnän että jos olisin rohkeampi, kävisin kerran vk jostain itse hakemassa.
Kommentit (53)
Totta kai teemme. Minä ainakin tykkään ruuanlaitosta ja reseptien kokeilusta ja olen aika pätevä harrastajakokki.
Pikemminkin se minusta menee niin päin, että ruokaa ja ruuanlaittoa harrrastava on ylipäänsä kiinnostuneempi kulinarismista kuin sellainen, joka pusaa aina itse. Huippukokitkin käyvät ravintoloissa paljon, saadakseen ideoita.
Toki maalla niitä ulkona syömisen mahdollisuuksia on vähemmän, muttei se sinänsä korreloi ruuanlaittamisen taidon kanssa sinnakaan, jis ei sitten jopa pikemminkin negatiivisesti...
Vain aamiaista tehdään kotona silloin tällöin, muutoin me syömme aina ravintolassa. Terveisin, kaikki helsinkiläiset
Asumme Helsingin keskustassa ja teemme ruokaa itsekin, mutta kyllä Woltista tilataan vähintään kaksi kertaa viikossa; useamminkin jos on erityisen kiireinen viikko. Tai sitten käydään hakemassa Taco Bellista. Joskus myös vaan on sellainen olo että Burger Kingin tuotteet maistuu.
Jos meillä olisi vaan kaksi grilliä ja kaksi pizzeriaa niin varmaan ruokaa tehtäisiin enemmän itse. Woltin kautta tilataan lähes aina eri ravintolasta eli vaihtelua riittää kokeilunhaluiselle.
Ei, ei kukaan. Kukaan helsinkiläinen ei tee ruokaa itse.
Seuraava aihe?
Kyllä minä ainakin teen; nyt teen esim. herkullista karjalanpaistisoppaa.
T. Lidl-mies.
Lounaat syön ravintolassa. Harvoin muuten, ei kiinnosta, kun 5 päivää viikossa käy lounaalla. Ja siihenkin "syy" on lounassetelit. Tuleepahan edes arkipäivisin syötyä monipuolisesti.
No totta kai ravintolassa syöminen lisääntyy, kun tarjonta lisääntyy. Jos kävelymatkan päässä on kymmeniä ravintoloita ja kotiinkuljetusta tarjotaan sadoista, niin toki tulee enemmän käytettyä näitä palveluita. Säälittää kyllä, jos kylän ainoa "ravintola" on joku rasvainen kebab-räkälä...
Voi miten urpo keskustelun aloitus. Voidaan pohtia samalla tekeekö kukaan New Yorkissa asuava ruokaa. Tottakai tekee! Meillä alusta asti itse tehty ruoka on tarjolla joka päivä ja toden totta tosiaan asumme Helsingisssä.
Kun muutaman tuhannen ihmisen tuppukylässä on ne kaksi kebab-pitseriaa, yksi hampurilaisgrilli, yksi huoltiksen ravintola ja yksi keskiolutkuppila niin siellä on niitä ravintolapaikkoja asukasta kohden kyllä jo aika monta. Ei välttämättä edes vähempää kuin Helsingissä.
Ihan tiedoksi, ei tarvitse olla "hienosteleva" tyyppi hakeakseen ruokaa ravintolasta. He myyvät palvelua, sinä kuluttaja käytät/ostat sitä. Ei tarvitse olla minkkiturkki päällä hakeakseen nepalilaista ruokaa ravintoasta kotiin mukaan.
Useamman kerran viikossa kokkaan ja pyrin tekemään ruokia joita riittää pariksi, kolmeksi päiväksi. Tykkään kokeilla uusia reseptejä ja hemmotella perhettä tai kavereita.
Juu ei, me helsinkiläiset olemme yksi yhtenäinen lauma ja me kaikki vaellamme ilman omaa tahtoa kolmesti päivässä eri ravintoloihin. Välipalat ostamme kauppojen deli-hyllyistä. Ja tietysti myös kuvaamme kaiken syömisemme someen.
Itseasiassa, mulla on exa joka on asunut nyt samassa kampassa jo yli 6 vuotta, ja sanoi etta ei ole viela kertaakaan kayttanyt uunia/hellaa ja mikroa ei ole.
Kay joka paiva ulkona syomassa, seka lounaan etta illallisen.
Itse en jaksaisi, alkaisi aika pian tehda mieli ns. oikeaa, terveellista kotiruokaa.
Muistan jo etta seurusteluaikoina (20 vuotta sitten eli reilu parikymppisina opiskelijoina) kaytiin tosi usein ulkona syomassa, aamiaisillakin viikonloppuisin joko hotellien aamiaisbuffissa tai niita tarjoilevissa kahviloissa.
Kyllä teen ja usein. Suosin kotimaisia kausituotteita, kasviksia ja kalaa. Ulkona voin syödä jotain erikoisempaa, mutta ei kovin kallista. Pitsat teen itse.
Olen huomannut, että joillakin pienillä paikkakunnilla käydään enemmän ulkona syömässä kuin toisilla. Niissä on laajempi tarjonta. Ehkä teidän paikkakunnallakin olisi hyvä alkaa suhteutua avoimemmin ulkona syömiseen? Onko tori elossa? Löytyykö jäätelökioski? Etninen ruokapaikka, jossa osataan kokata vieläpä hyvin ja josta voi poimia vaikutteita kotona kokkailuun?
Jep, ne on just ne valtaosaa pk-seutulaisista edustavat jampat, jotka tosi-tv-ohjelmiin väkisin tunkevat, ihan normikavereita. Saahan sitten pk-seutulaiset tehdä samanlaisia normaaliusoletuksia maaseudusta ja pikkukaupungeista kertovien ohjelmien pohjalta?
Vierailija kirjoitti:
Kyl me tehdään.
Ravintolassa köymiseenkin kyllästyy.
Avocadopastaa? Sushia?
Vierailija kirjoitti:
Kyllä teen ja usein. Suosin kotimaisia kausituotteita, kasviksia ja kalaa. Ulkona voin syödä jotain erikoisempaa, mutta ei kovin kallista. Pitsat teen itse.
Olen huomannut, että joillakin pienillä paikkakunnilla käydään enemmän ulkona syömässä kuin toisilla. Niissä on laajempi tarjonta. Ehkä teidän paikkakunnallakin olisi hyvä alkaa suhteutua avoimemmin ulkona syömiseen? Onko tori elossa? Löytyykö jäätelökioski? Etninen ruokapaikka, jossa osataan kokata vieläpä hyvin ja josta voi poimia vaikutteita kotona kokkailuun?
Toinen pizzeria on turkkilaisten, en tiedä saako sieltä silti mitään kovin paljon eksoottisempaa kuin kebab, ja lihaa en syö.
Kesällä on yleensä jäätelökioski, mutta ei aina.
Yleensä kävelen siitä läpi kauppaan, ja välillä saatan jotain ostaakin, useammin saisin kyllä käysä.
ap
Vierailija kirjoitti:
Vain aamiaista tehdään kotona silloin tällöin, muutoin me syömme aina ravintolassa. Terveisin, kaikki helsinkiläiset
Arvasin.
Eivät, siksi Helsingissä ei ole yhtään ruokakauppaa.
Kyl me tehdään.
Ravintolassa köymiseenkin kyllästyy.