Palmuöljy boikottiin
Olen boikotoinut kaikkea missä lukee, että sisältää palmuöljyä. Ilmiantakaa ne suklaat, keksit ja kakut, joissa ei ole palmuöljyä?
Toisaalta elämänlaatuni on parantunut, kun teen itse enemmän herkkuja ja vain parhaista aineksista.
Kommentit (20)
Vierailija kirjoitti:
Paljon täällä näitä palmuöljyaloituksia. Mikä siinä on niin paha? En ole siis puolesta enkä vastaan, kun en asiasta mitään (vielä) tiedä, siksi juuri kyselen.
Erittäin epäterveelistä.
Amatzonin sademetsää hakataan palmuplantaasien tieltä, palmuöljyn suutuntuma on paha ja sen rasva ei ole terveellistä. Sillä painetaan tuotantokustannuksia alas ja silti meiltä nyhdetään hintaa!
ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paljon täällä näitä palmuöljyaloituksia. Mikä siinä on niin paha? En ole siis puolesta enkä vastaan, kun en asiasta mitään (vielä) tiedä, siksi juuri kyselen.
Erittäin epäterveelistä.
Epäterveellisyys johtuu kovasta rasvasta, jota on kuitenkin vähemmän palmuöljyssä kuin esimerkiksi voissa.
Transrasvoja palmuöljyssä ei ole, voissa on.
Voi on vaarallisempaa kuin palmuöljy. MOT.
Hyvä ! Juuri niin! Palmuöljy on siis tyydyttynyt rasva ja henkilöt, jotka eivät välitä terveydestään saattavat syödä sitä surutta esimerkiksi kekseissä ,jäätelössä, irtokarkeissa yms. Sitä on viime aikoina alettu lisäämään yllättävän moneen tuotteeseen. Jos asialle ei tehdä mitään, vaan ihmiset eivät välitä mitä suuhunsa pistävät on tulevaisuudessa kardiologeilla kovasti hommia ja sepelvaltimosairautta alkaa esiintyä jo 40 vuotiailla enemmän. Tämä on faktaa! Siis boikottiin kaikki
tuotteet joissa on palmuöljyä. Se on terveydelle todella vaarallista 10-15 vuoden aikavälillä. Tietysti, jos ei välitä itsestään voi lisäksi vaikka tupakoida pari askia tupakkaa ja vetää viinaa palmuöljytuotteiden kyytipoikana. Itse kunnioitan omaa terveyttäni ja luulen, etten ole yksin ajatuksiani. Kuinka on, mennäänkö boikottiin?
Katselin tänään Fazerin suklaarasioita. Varmaan kaikissa palmuöljyä, paitsi ehkä Sinisessä. Jätin hyllyyn. Jatkan joulusuklaan etsintää. Mikä olisi palmuöljytön vaihtoehto? Joku rasia siis lahjaksi.
Saanen kysyä, että mitä käytätte tilalla?
Kummallista, kun jotkut keskittyy niin palmuöljyn vaaroihin ja epäeettisyyteen, eivätkä näe samoja asioita muissa rasvoista. Tai kaakaossa.
Kyseessä kuitenkin on maailman vanhin käytetty öljy.
Vierailija kirjoitti:
Katselin tänään Fazerin suklaarasioita. Varmaan kaikissa palmuöljyä, paitsi ehkä Sinisessä. Jätin hyllyyn. Jatkan joulusuklaan etsintää. Mikä olisi palmuöljytön vaihtoehto? Joku rasia siis lahjaksi.
Saako royal suklaata rasioissa? Tobleronessa ei myöskään ole palmuöljyä, mutta en tiedä saako sitäkään rasiassa. Toisaalta, eikö sellainen iso 400g toblerone kelpaisi vaikka lahjaksikin? Mulle ainakin kelpaisi...
Miksi se ei ole kiellettyä jos kerran on niin vaarallista? Nykyään sitä on kaikessa, joten eikö ole odotettavissa katastroofia jo ennestään kuormittuneeseen terveydenhuoltoon kun vaikutukset alkavat näkyä? Ajatelkaa miten kalliksikin tulee yhteiskunnalle!
Vierailija kirjoitti:
Kummallista, kun jotkut keskittyy niin palmuöljyn vaaroihin ja epäeettisyyteen, eivätkä näe samoja asioita muissa rasvoista. Tai kaakaossa.
Kyseessä kuitenkin on maailman vanhin käytetty öljy.
Pienet määrät tuskin suurempaa haittaa aiheuttaakaan, mutta nykyään sitä on kaikessa. Varmaan alkaa sen myötä asian tiedostavat nyt huolestumaan kun sitä alkaa olla lähes mahdotonta välttää.
Suuresti juuri palmuöyljyn takia maailmassa tällä hetkellä poltetaan ja hakataan sademetsiä. Tilalle istutetaan öljyä tuottavia palmuja. Eläimet kuten suuret apinat tapetaan tieltä pois. Monet lajit ovat jo vaarantuneita ja tätä menoa ne kuolevat kohta sukupuuttoon.
Se on erikoinen juttu, että suomalaisetkin leipomot ovat lähteneet tähän vaaralliseen ja ja kamalaan trendiin mukaan. Ihan kuin millään muulla kuin voittojen tuottamisella ei enää olisi väliä. Miksei vaan voitaisi käyttää voita tai suomalaisia kasviöljyjä.
Palmuöljy on yleisin ruokaöljy, ei auta mammojen boikotti, HUUTONAURUA
Vierailija kirjoitti:
Katselin tänään Fazerin suklaarasioita. Varmaan kaikissa palmuöljyä, paitsi ehkä Sinisessä. Jätin hyllyyn. Jatkan joulusuklaan etsintää. Mikä olisi palmuöljytön vaihtoehto? Joku rasia siis lahjaksi.
Dammenbergin valikoimista löytyy palmuöljyttömiä.
Vierailija kirjoitti:
Miksi se ei ole kiellettyä jos kerran on niin vaarallista? Nykyään sitä on kaikessa, joten eikö ole odotettavissa katastroofia jo ennestään kuormittuneeseen terveydenhuoltoon kun vaikutukset alkavat näkyä? Ajatelkaa miten kalliksikin tulee yhteiskunnalle!
EU tutkii ja pohtii rajoituksia palmuöljyn käytölle. Maaseudun tulevaisuus on kirjoittanut palmuöljyn syövälle altistavasta vaikutuksesta.
Aikuinen syö mitä haluaa. Lapsille ei kyllä pitäisi palmuöljyä tunkea koska he eivät osaa arvioida palmuöljyn terveysriskejä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kummallista, kun jotkut keskittyy niin palmuöljyn vaaroihin ja epäeettisyyteen, eivätkä näe samoja asioita muissa rasvoista. Tai kaakaossa.
Kyseessä kuitenkin on maailman vanhin käytetty öljy.Pienet määrät tuskin suurempaa haittaa aiheuttaakaan, mutta nykyään sitä on kaikessa. Varmaan alkaa sen myötä asian tiedostavat nyt huolestumaan kun sitä alkaa olla lähes mahdotonta välttää.
Minä löysin marketista perunasalaatin, jossa on palmuöljyä sekä fruktoosisiirappia. Oikein kaksi pahista ruoassa, jossa ei tarvita kovaa rasvaa eikä makeutta.
Lindtin suklaalevyt
osa Brunbergin suklaasta
Fazerin liköörikonvehdit
Dreimeister
Luomusuklaa yleensä
Jäde: 3 kaveria, Jymy
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Katselin tänään Fazerin suklaarasioita. Varmaan kaikissa palmuöljyä, paitsi ehkä Sinisessä. Jätin hyllyyn. Jatkan joulusuklaan etsintää. Mikä olisi palmuöljytön vaihtoehto? Joku rasia siis lahjaksi.
Dammenbergin valikoimista löytyy palmuöljyttömiä.
Mutta niissä on älyttömästi sokeria.
Kun av-mamman rantapoika Gambiassa sipaisee palmuöljyä terskannuppiin merkiksi siitä että isoa olisi luvassa, unohtuu boikotti vallan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Katselin tänään Fazerin suklaarasioita. Varmaan kaikissa palmuöljyä, paitsi ehkä Sinisessä. Jätin hyllyyn. Jatkan joulusuklaan etsintää. Mikä olisi palmuöljytön vaihtoehto? Joku rasia siis lahjaksi.
Dammenbergin valikoimista löytyy palmuöljyttömiä.
Mutta niissä on älyttömästi sokeria.
Ainahan makeiset ovat makeita. Dammenbergillä oli aiemmin sokerittomia suklaanappejakin.
Ainakin Pandan molemmat liköörikonvehdit ovat palmuöljyttömiä.
Paljon täällä näitä palmuöljyaloituksia. Mikä siinä on niin paha? En ole siis puolesta enkä vastaan, kun en asiasta mitään (vielä) tiedä, siksi juuri kyselen.