Kauanko lämminsavulohi ja katkarapu säilyvät huoneenlämmössä?
Ostin sellaisesta valmiista salaattipöydästä lohta ja katkarapuja, jotka unohtui tunniksi pöydälle. Voiko vielä syödä? Lohi ei maistunut kovin hyvältä kun maistoin, mutta voi olla että kuvittelen..
Kommentit (17)
Söin jo ja nyt tuli huono olo.. Sainko jonkun ruokamyrkytyksen... Ahdistaa. Ap
Itse söisin, en oo turhan tarkka mut eipä oo tullut tautejakaan.
Ei kai niille tunnissa mitään tapahdu. Itse söisin, mutta jos oli kerta pahanmakuista niin älä syö. Huono olo voi johtua siitä, että nyt kuvittelet syöneesi pilaantunutta ruokaa.
V ajakkia ahistaa aina. Älä häiritse meitä. Hakeudu mielisairaalaan.
Ei ne tunnissa pilaannu, mutta eihän sitä voi tietää, kuinka tuoreita ne on olleet siellä tiskissäkään.
Ei tunnissa mitään tapahdu. Joku 4 h voi olla jo liikaa.
No eihän sille enää mitään voi eli aika turhia kyselet.
Pääsääntö on, että ne salaattibaarien eineet kannattaa kyllä syödä heti, koska ne ovat usein jo valmiiksi hieman arveluttavassa kunnossa. Itse olen saanut niistä vatsan sekaisin, vaikka olen syönytkin välittömästi.
Mutta jos lohi ja ravut ovat olleet alun perin tuoreita, eivät ne tunnissa pilaannu.
Söin just sen takia ku ajattelin ettei tunnissa pilaannu. Maistui kyllä hieman pahalle.. Mietin onko kaupassa voinut kylmäketju katketa eikä siksi kestäny huoneenlämmössä tuntia.. Mitä tästä voi tulla? Ap
Vierailija kirjoitti:
Söin just sen takia ku ajattelin ettei tunnissa pilaannu. Maistui kyllä hieman pahalle.. Mietin onko kaupassa voinut kylmäketju katketa eikä siksi kestäny huoneenlämmössä tuntia.. Mitä tästä voi tulla? Ap
No kuolet pois.
Hei haloo, oletko jotenkin neurootikko? Vatsa voi mennä sekaisin. Pahimmillaan oksennat. Tai sitten vain pieret huomenna pari ylimääräistä kertaa.
Jos tuote on ostettaessa tuore, sen voi hyvin syödä tunnin tai vaikka neljänkin tunnin huoneenlämmössä seisottamisen jälkeen, mutta ei säilöä jääkaapissa seuraavaan päivään enää siinä vaiheessa kun kylmäketju on katkennut.
Niitä salaattitiskien astioita avataan koko ajan. Ihmiset hengittelevät ja yskivät tuotteisiin. Ottimet eivät välttämättä ole puhtaat. Siksi tuotteiden hygienia ei ole paras mahdollinen.
Itse en kyllä syö mitään sellaista, mikä maistuu pilaantuneelta. En oikein ymmärrä, miksi kukaan tekisi niin.
Lähinnä mietin jos tulee joku vakavampi ruokamyrkytys.. Histamiinimyrkytys, listeria tai botuliini... Ap
En itsekään ymmärrä miksi menin syömään varsinkin kun pelkään ruokamyrkytyksiä yli kaiken.... Oli niin kova nälkä, että söin vaikka ei kovin hyvälle maistunut. Nyt on etova olo. Hitto en enää ikinä osta mitään noista salaatti baareista. Ap
Vierailija kirjoitti:
Söin just sen takia ku ajattelin ettei tunnissa pilaannu. Maistui kyllä hieman pahalle.. Mietin onko kaupassa voinut kylmäketju katketa eikä siksi kestäny huoneenlämmössä tuntia.. Mitä tästä voi tulla? Ap
4-6 tuntiin alkaa ruokamyrkytyksen oireet, jos siihen sairastuit. Sitten oksennat ja ripuloit yön. Siinä se. Huomenna taas kohti uusia pettymyksiä.
Dengue kuume siitä tunnista tulee.
Pointti ei ole tässä nyt se että ne oli tunnin lämpimässä, vaan se että ne oli ostettu SALAATTIBAARISTA. Jossa siis muhii vaikka mitä bakteereja. Ne lohet oli viimeiset lohen jämät siinä kulhosta.. Kuka tietää vaikka ollu aamusta asti siinä.. Ja lohta pitää säilyttää alle +3 asteessa. Mikä on noiden salaattibaarien lämpötila?!? Ap
Jos sun mielestä ei maistu hyvälle niin luota siihen makuaistiin. Älä syö.