Onko todellakin niin, että kokin työ on niin raskasta ja fyysistä vuorotyötä, ettei Suomesta kokkeja löydy?!
Tuntuu uskomattomalta. Syynä huono palkka lisäksi ja mikä muu? On totuttu olemaan päivärahoilla tai siirrytty muihin parempiin hommiin?
Kommentit (9)
Luulen, että suurin syy on esimerkiksi työn kausiluonteisuus esimerkiksi hiihtokeskuksissa. Helsingissäkin on kesällä pulaa tarjoilijoista.
Keittiömestarien johtamisopit ja ihmissuhdetaidot on ala-arvoiset.
Tuo ilmapiiri taitaa olla aika iso syy. Ei sitä pienen palkan vuoksi jaksa alkaa katselemaan ihan minkälaista kyykytystä hyvänsä ja kyllähän monilla muillakin aloilla huonot työolot vaikuttavat paljon vaihtuvuuteen.
Eiköhän koko ravintola-alan ongelma ole myös siinä, että se painottuu iltoihin ja viikonloppuihin, jolloin muu perhe olisi vapaana.
Huono palkka? Ongelmahan on ainakin pääkaupunkiseudulla se, että monet keskustankin ravintolat ovat sunnuntaisin suljettu pelkästään kustannussyistä! Myynti ei riitä kattamaan henkilökunnan palkkoja edes kiinteiden vuokramenojen jälkeen, joten kannattaa pitää ovet kiinni ja antaa turistien ihmetellä tilannetta.
Huono palkka ja fyysisesti raskas työ.
Nuoret haaveilevat kokin ammatista ajatellen jotain tv:n master chef-juttuja. Totuus alalla on sitten ihan toinen. Työ on raskasta vuorotyötä, töitä on tehtävä todella kovaa jos aikoo jotenkin edetä urallaan. Jos esim. perheen perustamisen myötä ei halua enää tehdä vuorotyötä, suunta on sitten esim. julkiselle puolelle tuotantokeittiöön kokiksi tekemään päiväkoti- ja kouluruokaa.
Pieni palkka
Fyysinen ja henkisesti raskasta
Työajat
Jne..
Minulle riitti kaksi vuotta. Vaihdoin alaa. Saman palkan saa helpommallakin.
Hotellien ravintolat on aina auki mutta muuten työvuorot ei ehkä nappaa, huonot palkat ja etenemismahdollisuuksia ei ole. Jossain s-ryhmän hotellin ravintolassa haasteitakaan ei välttämättä juurikaan ole. Samaa ruokaa tehdään joka päivä, eikä vaihtelua ole. Listat ei juurikaan uudistu.
Huono palkka ja ilmapiiri keittiöissä. Ainakin mitä Lapin hiihtokeskuksiin tulee.