Käyttäisitkö tammikuussa vanhaksi menneitä vehnäjauhoja?
Kommentit (14)
Siivilöisin ne nähdäkseni onko niissä toukkia. Jos olisi, en käyttäisi. Muuten varmaan käyttäisin. Vehnäjauhothan eivät pilaannu, vaan niissä on parasta ennen -päiväys.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Parasta ennen päiväys ei ole vanhaksimeno päiväys. Käytän ihan mitä vaan päiväyksestä riippumatta, jos tuote ei ole pilaantunut. Mulla on vielä toimivat haju- ja näköaistit.
Miksi en? Luuletko, että ovat muuttuneet myrkylliseksi? Jos ne näyttävät hyvältä, tuoksuvat jauholta, eikä ole toukkia tms. ne ovat täysin käypää tavaraa.
Käyttäisin, mikäli ulkonäkö, maku ja haju olis ok.
Uusavuttomuus taas tämän päivän naisilla huipussaan. Miten pärjäätte elämässänne?
Vierailija kirjoitti:
Uusavuttomuus taas tämän päivän naisilla huipussaan. Miten pärjäätte elämässänne?
Ihan hyvin kiitos :)
Ap
Voi olla hometta joukossa. En käyttäisi.
Kaupoissa myytävistä jauhoista poistetaan rasva ja siten suurin osa terveelisistä ravintoaineista säilyvyyden parantamiseksi. Lisäksi lisätään usein askorbiinihappoa (jauhoparanne). Säilyvät kuivissa oloissa vuosikausia käyttökelpoisina.
Vaalea home ei välttämättä haise millekään. En käyttäisi mahdollisesti homeen myrkytämiä tuotteita.
Vierailija kirjoitti:
Vaalea home ei välttämättä haise millekään. En käyttäisi mahdollisesti homeen myrkytämiä tuotteita.
Tuoreetkin jauhot voivat olla homeessa. Eivät ne homeitiöt osaa kalenteria katsoa. Eniten vaikuttavat säilytysolosuhteet eli kosteus, lämpötila ja se, onko pakkaus avattu ja onko sisältöä kosketeltu.
Jos jauhot olleet kotona kuivassa ja lämpimässä kaapissa, ne ovat edelleen aivan käyttökelpoisia. Toukat kannattaa ottaa pois tuoreistakin jauhoista :) Toukistakaan ei sinänsä ole mitään vaaraa terveydelle.
En.